Hádzaná: Piešťany prvý raz prehrali

V nadstavbovej časti ligy nenašli hráči MHK Piešťany premožiteľov, až kým počas uplynulého víkendu nevycestovali do Martina. MHáK Martin – MHK Piešťany 28:25 (13:7). Napriek tesnej prehre Piešťany stále vedú tabuľku a sú v hre o postup do extraligy.

Do zápasu 8. kola nadstavby o 1. až 6. miesto vstúpili hostia výborne. Už v 2. minúte vyhrávali 0:2. Neskôr sa však nedokázali strelecky presadiť a do konca polčasu bolo skóre 13:7.

Aj po prestávke pokračovali Piešťany vo svojom streleckom trápení. Až v 41. minúte sa Jaššovi podarilo znížiť na 17:15. Aj preto sa v závere bojovalo o každý gól. Domácim sa však podarilo odskočiť a zápas skončil výsledkom 28:25.

„Pre pracovné povinnosti a zdravotné problémy nám chýbali viacerí hráči. Mali sme smolu pri zakončovaní, nevedeli sme sa vysporiadať s tvrdou obranou domácich. Viackrát sme stratili loptu a domáci strelili góly z protiútokov,“ zhodnotil tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Dodal, že prvom polčase mužstvo podržali obaja brankári Šantavý a Kapša: „Škoda, že nám v Martine nefungovala obrana, skončila jedna dlhá víťazná séria.“

Najbližšie sa hráči MHK Piešťany predstavia na domácej palubovke v sobotu 5. mája o 18:00 h proti tímu Agrokarpaty Pezinok.

Zdroj: MHK Piešťany Foto-archív: Marek Bučko