Hádzaná: Piešťany porazili v súboji o prvú štvorku Cífer

V zápase tabuľkových susedov bol dôležitý každý bod. Lepšie nastúpili domáci hráči, ktorí nakoniec porazili súperov z TJ Sokol Cífer 35:21.

Hádzanári z MHK Piešťany otvorili skóre po góle Fejesa. Hosťom sa podarilo vyrovnať, ale už v 6. minúte zvyšoval domáci Miženko na 3:1. Po ňom z domácich presne mierili Halo aj Salvata a Piešťany pokračovali vo výbornej obrane i v útoku. Polčas svojim piatym gólom na 20:8 uzatvoril Fejes.

Úvod druhej polovice vyšiel lepšie hosťom. Domáci začali so svojou hrou založenou na dobrej obrane až v 40. minúte, keď keď Sedláček zvyšoval na 25:11. Postupne sa dostali na ihrisko všetci hráči a udržiavali náskok. Záverečnú bodku za stretnutím dal v 60. minúte Macek, keď zvýšil na konečných 35:21.

„Súper z Cífera prišiel v najsilnejšom zložení. Som rád, že naša hra sa zlepšuje od zápasu k zápasu. V tomto zápase nám vyšiel začiatok. Výborne sa bránilo a čo prešlo to pochytali brankári. V prvom polčase sme si vybudovali náskok a v druhom sa na ihrisko dostali všetci hráči. Počas celého zápasu sa hráči bavili hádzanou a zabávali aj divákov, ktorí vytvorili skvelú kulisu. V hľadisku bolo aj veľa malých hádzanárov, ktorí hrali pred nami svoje zápasy. Už sa tešíme na najbližšieho súpera. Treba pochváliť celé družstvo za bojovný a herný prejav. Chalani sa skrátka bavili hádzanou,“ zhodnotil zápas tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Piešťany najbližšie hostia na domácej palubovke Pezinok 12. novembra o 16.00 h.

Najbližšie hostíme doma Pezinok 12.11. o 16:00 h.

Text: MHK Piešťany Foto: Marek Bučko