Hádzaná: Piešťany porazili Stupavu

V šiestom kole nadstavby o 1. až 6. miesto privítali hráči MHK Piešťany na domácej palubovke ďalšieho konkurenta v boji o postup do baráže – HC Tatran Stupava. Piešťanci opäť nezaváhali, ich víťazstvo však bolo tentoraz tesné – 30:29. Zostávajú tak na čele tabuľky so štvorbodovým náskokom pred MHáK Martin.

Domáci od začiatku vedeli, že s ich tradičným súperom to nebude ľahký zápas. Hostia potrebovali v kúpeľnom meste bodovať, aby mohli pomýšľať na postup do baráže. „Od začiatku to bol súboj obrán a útokov na oboch stranách,“ konštatoval tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

Aj preto bol zápas dlho vyrovnaný, až neskôr sa dobrou hrou podarilo Piešťancom vybudovať náskok – po prvom polčase to bolo 18:14. Napriek tomu nebolo o víťazovi rozhodnuté až do posledných sekúnd zápasu. V závere hráči MHK Piešťany nepremieňali protiútoky a nedokázali dať góly ani z čistých šancí.

„V tomto zápase sme striedali lepšie úseky hry zo slabšími. Takýmto chybám sa musíme vyvarovať. Pre nás je toto víťazstvo nesmierne dôležité. Dnes nebol zápas iba o hádzanárskom umení, ale najmä o bojovnosti a srdiečku, čo ukázali hráči oboch družstiev. Obe družstvá prispeli svojim výkonom v tomto nesmierne vyrovnanom zápase. Po zápase s Košicami sme čakali viac divákov, ale naši verní fanúšikovia nám urobili dobrú atmosféru. Treba poďakovať všetkým hráčom za predvedený výkon,“ zhodnotil tréner.

Hráči MHK Piešťany sa najbližšie predstavia doma v 22. apríla o 16:00 h proti HK Slovan Levoča.

Text: MHK Piešťany Ilustr. foto: MP