Hádzaná: Piešťany porazili Nové Zámky, pomohli aj výborní fanúšikovia

V zápase tabuľkových susedov zvíťazili hádzanári z MHK Piešťany nad súpermi z HK Štart Nové Zámky 34:31 (7:19). Aktuálne sú na 5. mieste extraligovej tabuľky.

Vyrovnaný západ začali v sobotu podvečer v Diplomat aréne lepšie domáce Piešťany, Nové Zámky sa však dostali do vedenia a postupne si vybudovali náskok 12:15. Polčasový výsledok bol tiež nepriaznivý pre Piešťancov (17:19).

V druhej polovici hry sa podarilo domácemu Michalkovi vyrovnať a začínalo sa odznova. Opäť sa do vedenia dostali hostia, v závere však Piešťany piatimi gólmi v rade otočili vývoj zápasu a nakoniec si pripísali dôležité body, vďaka ktorým v tabuľke preskočili Nové Zámky.

„S Novými Zámkami to bývajú mimoriadne vyrovnané zápasy. Cez týždeň sme trénovali bez zranených hráčov, ktorí nakoniec dnes nastúpili. V prvom polčase nám nevychádzala obrana podľa predstáv a nemohli sme hrať našu hru. V útoku nám to vychádzalo, aj keď sme pozahadzovali nejaké čisté preskoky a tri sedmičky. Do druhého polčasu sme šli s tým, že zlepšíme hru a zrýchlime obranu. Hrala sa obojstranne rýchla hádzaná obe družstvá mysleli viac na útok. V závere zápasu nás podržal viacerými zákrokmi Meluš. Dôležité bolo keď sa nám hra nedarila podľa predstáv bojovali sme o každú loptu. K obratu nás nakoplo výborná divácka kulisa, ktorá nás hnala stále dopredu,“ zhodnotil zápas tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

V ďalšom kole cestujú hádzanári MHK Piešťany 2. marca do Považskej Bystrice a v Diplomat aréne sa predstavia v nedeľu 10. marca, keď o 16.00 h privítajú Šaľu.

Text: MHK Piešťany Foto: Marek Bučko