Hádzaná: Piešťany podľahli doma Považskej Bystrici

Necelé tri stovky divákov sledovalo v stredu večer zápas 14. kola Slovnaft Handball Extraligy, v ktorom MHK Piešťany podľahli favorizovanému MŠK Považská Bystrica 26:34 (10:19). Nováčikovia najvyššej slovenskej ligy prvýkrát v Diplomat aréne prehrali.

Domácim nevyšiel úvod zápasu. Neustále doťahovali náskok, naopak hostia využili každú chybu Piešťan. Po oddychovom čase zlepšili domáci obranu ako aj hru v poli, ale v snahe presadiť sa kopili chyby v útoku, čo hostia využívali na rýchli protiútok. Na konci prvého polčasu bol stav 10:19.

Domácim sa nedarilo znížiť vedenie hostí ani v druhej polovici. Vedeli sa presadiť strelecky, ale nedokázali brániť protiútoky. V závere zápasu sa už len dohrávalo a hostia ukončili víťaznú sériu Piešťan 26:34.

„Zápas s favoritom sme nezačali dobre – nehrali sme dobre v obrane, v útoku sa nám nedarila streľba. Hostia využívali každú jednu našu chybu na presadzovanie sa z rýchlych protiútokov. Najmä v prvom polčase sme sa ťažko presadzovali cez tvrdú obranu. Treba ale uznať silu súperov, ktorí hrajú dlhodobo o medaily a aj európsky pohár,“ zhodnotil zápas tréner MHK Piešťany Martin Nedorost a dodal, že v nedeľu čaká piešťanských hádzanárov dôležitý zápas o prvú šestku extraligovej tabuľky. O 19.30 h privítajú v Diplomat aréne súperov z ŠKP Bratislava.

MHK Piešťany – HC Štart Považská Bystrica 26:34 (10:19)

Zostava MHK Piešťany : Meluš, Kapša, Drahovský, – Fejes ,Minarovský 2, Salvata 1, Bočkay , Laho , Szapu 5/1, Polakovič 6, Kotula 1 , Stano, Halo, Jaššo 3/2, Rakús 5, Macek

Najviac gólov MŠK Považská Bystrica : Macháč 8, Ivanytsia 8, Valo 5/1.

Rozhodovali: Nagy , Bačík, vylúčení: 4/7, 7 m hody: 3/3 – 3/3

Text: MHK Piešťany Foto: Marek Bučko