Hádzaná: Piešťany nestačili na Považskú Bystricu

V piatom kole nadstavbovej časti extraligy prehrali hádzanári MHK Piešťany na palubovke MŠK Považská Bystrica 38:27 (17:12) a v tabuľke sa posunuli na 6. miesto.

Sobotný zápas začali lepšie hostia z Piešťan, dobre bránili a vybudovali si náskok. Domáci ho však postupne znížili, využili vylúčenie Majerníka a Polakoviča a skóre otočili vo svoj prospech. V závere polčasu už trestali každú chybu hádzanárov Piešťan a z protiútokov zvyšovali až na 17:12.

V druhej polovici zápasu sa hrala rýchla hádzaná na oboch stranách. Domáci udržiavali náskok a v závere sa im podarilo ešte viac odskočiť až na konečných 38:27.

„V Považskej Bystrici sme hrali to, na čom sme boli dohodnutí, iba 15 minút. Potom sme prestali premieňať šance, čo súperi využili a rýchlymi kontrami trestali gólmi. Mali sme problém presadiť sa cez obranu. Naopak, naša obrana nefungovala. Nepodržali nás brankári a v druhom polčase sme pokračovali v nevýraznom výkone. Považská Bystrica ťažila z rýchlych protiútokov. Treba sa z tohto zápasu poučiť,“ zhodnotil tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

V 6. kole nadstavbovej časti extraligy privítajú Piešťany v Diplomat aréne Šašu. Zápas sa hrá v nedeľu 10. marca o 16.00 h.

Zdroj: MHK Piešťany Ilustr. foto: Martin Palkovič