Hádzaná: Piešťanci zvíťazili aj v Bratislave

V 6. kole prvej ligy mužov cestovali hráči MHK Piešťany na horúcu pôdu BHA Bratislava s jasným cieľom vyhrať. V zostave chýbal Fejes a Kotula, ale vrátili sa Miženko a Majerník.

Do zápasu nastúpili lepšie Piešťany, dobre bránili, vyrážali do protiútokov. V 5. min. vyhrávali 1:5 a v 12. min. 3:10. V tejto časti zápasu hrali kombinačne v útoku a presadzovali sa strelecky. Pri vylúčení Sedláčka po dvoch technických chybách dovolili domácim znížiť v 15. min. 7:10. Domáci hrali rýchlu hádzanú snažili sa využívať každú chybu Piešťan. Trpezlivou kombinačnou hrou sa presadzovali všetci hráči Piešťan. Udržiavali neustále náskok do konca polčasu na polčasových 13:18. V prvom polčase sa strelecky presadili: Salvata a Halo 4-krát, Jakubík a Miženko po 3-krát, Majerník 2-krát, Jaššo a Sedláček po jednom góle.

V druhom polčase začali lepšie domáci v 34. min. znížili sériou troch gólov na 16:18. V 39. min. znížili domáci ešte na 19:21. Po dvoch góloch Sedláčka a Miženka v 40. min. odskočili Piešťany na 19:25 a postupne zvyšovali náskok. V 48. min. Sedláček upravoval na 23:32. Po treťom vylúčení Sedláčka sa na ihrisko dostali všetci hráči Piešťan v závere domáci znížili náskok na 29:37 v druhom polčase sa strelecky presadili Sedláček a Miženko 5-krát, Jakubík a Majerník po 3-krát, Jaššo 2-krát, Halo raz. Počas celého zápasu sa hrala rýchla hádzaná z čoho padalo veľa gólov.

„V Bratislave sme vedeli, že nás bude čakať mladé družstvo hádzanárskej akadémie, ktoré má síce menej skúseností, ale chce hrať rýchlu hádzanú a trestať každé zaváhanie súpera. V útoku opäť výborne zahral Salvata. Z jeho hry ťažilo celé družstvo. Hrali sme trpezlivo v útoku a po kombinácia zakončovali všetci hráči na ihrisku. Samozrejme nevyhli sme sa drobným chybám a nekoncentrácii v útoku ako aj v obrane. Dôležité je, že po začiatočných slabších zápasoch sa zlepšujeme. Treba vyzdvihnúť celé družstvo za bojovný a herný prejav. Chalani sa skrátka bavili hádzanou,“ zhodnotil zápas Martin Nedorost, tréner MHK Piešťany.

MHK Piešťany najbližšie hostí Cífer 4. 11. o 18:00 h. V predzápase o 14:30 h mladší žiaci a o 15:40 h starší žiaci hostia Senec.

Text: MHK Piešťany Foto: Martin Palkovič