Hádzaná: Piešťanci chcú rýchlou hrou baviť seba aj divákov

Hráčov MHK Piešťany čaká nadstavbová časť súťaže, v ktorej majú veľkú šancu opäť vyhrať 1. ligu. Domáci fanúšikovia ich môžu prísť povzbudiť už v nedeľu 2. apríla o 17.00 h do telocvične Gymnázia Pierra de Coubertina. O doterajšom priebehu súťaže aj ambíciách MHK Piešťany v nadstavbovej časti hovorí tréner tímu Martin Nedorost.

Ako hodnote základnú časť prvej ligy?

Po ťažšom rozbehu ako úspešnú. Pred sezónou sme si dávali ciele skončiť v prvej štvorke. V prvom kole nás naštartovalo víťazstvo v Levoči, doma to bol ťažký zápas z Cíferom. Nasledovala nešťastná prehra v Stupave. Išli sme od zápasu k zápasu. V každom zápase sme chceli vyhrať. Hra sa stále zlepšovala aj napriek tomu, že sme nastupovali v zmenených zostavách.

V posledných kolách sa hráči vysporiadali aj s tlakom, že sa očakáva víťazstvo. Dokázali sme otáčať zápasy aj z nepriaznivého výsledku trpezlivou hrou aj keď nám nešla podľa predstáv. V závere zápasov sa ukázala ako rozhodujúca kvalita lavičky, keď sme dokázali striedať hráčov počas zápasu.

Podobne ako vlani ste aj tento rok v lige základnú časť vyhrali. Bolo to ľahšie ako vlani?

Minulý rok sme v základnej časti skončili na treťom mieste. Vyhrali sme nadstavbu o extraligu. Tento rok sa pred sezónou ťažko skladalo družstvo, viacerí hráči skončili (Šantavý, Varačka, Miženko prestúpil). Na prvý zápas sme cestovali len deviati. Postupne sa situácia v hráčskom kádri zlepšovala. Začali sa vracať hráči (Lacuška, Vlado, Grúň, Michal Nedorost, Ondrejička, Magula), ktorí minulý rok hrávali za Piešťany. Obnovila sa spolupráca s Topoľčanmi. Pred sezónou prišiel Fejes.

Počas sezóny Halo, Kosák. Naopak pre zranenie sa sezóna po jaseni skončila pre Filipa Matejoviča. Družstvo sa v posledných zápasoch začína podobať tomu z minulej sezóny – aj hráčsky aj herným prejavom. Počas sezóny sme odohrali slabšie zápasy doma s Levočou a v Dunajskej Strede, ale naopak výborné zápasy s Martinom, Stupavou a SKP. Minulí rok sme išli tak isto postupne od zápasu k zápasu a v nadstavbe sme hrali najlepšie a boli sme výborná partia.

Tento rok je to dlhodobá súťaž, bolo treba hrať v každom zápase. A každé jedno zaváhanie sa nakoniec odzrkadlilo v konečnej tabuľke. Do nadstavby ideme s trojbodovým náskokom pred Stupavou, sedembodovým pred Martinom a osembodovým pred Levočou.

Koho z hráčov by si chcel vyzdvihnúť?

Nedá sa vyzdvihnúť jednotlivec. Hádzaná je kolektívny šport. Hráme ako družstvo každý zápas potiahne niekto iný. Nemáme klasického strelca, ale celé ponímanie hry je o všetkých hráčoch na ihrisku. Strelecky sa presadzuje viacero hráčov. Napriek tomu by som chcel spomenúť Lacušku, Kapšu, Salvatu a Kotulu.

Ktorí hráči sa zaslúžili o prvenstvo?

V súťaži sa predstavilo celkovo tridsať hráčov, ktorí sa pričinili o víťazstvo v základnej časti 1. ligy. Vo všetkých zápasoch nastúpili Kapša, Stano a Macek. Kostru družstva tvorili Lacuška, Fejes, Halo, Igor Matelovič, Strižinec, Grúň, Salvata, Majerník, Kotula, Matejovič Filip, na jar aj Kosák. Dopĺňali ich Herda, Nedorost Michal, Ondrejička, Magula, Molnár, Vlado, Drlička, Palec, Martin Nedorost. V zápasoch nám podľa možnosti pomáhali hráči Topoľčian Králik, Javorček, Jadroň, Durček, Miženko, Briatka, Franta, Michalka.

Vlani ste nadstavbu vyhrali, s akým cieľom idete do nej tentoraz?

Už víťazstvo v základnej časti nám dáva len tie najvyššie ciele. Pobiť sa o prvé miesto. Chceme hrať peknú rýchlu hádzanú, baviť ňou nielen seba ale aj divákov.


2. 4. o 17:00 Piešťany – Levoča
9. 4. O 17:00 Piešťany – Stupava
22-23. 4 Martin – Piešťany
29. 4. o 20:00 Levoča – Piešťany
13.-14. 5. Stupava – Piešťany
20.-21.5. Piešťany – Martin


Zdroj: MHK Piešťany Ilustr. foto: Martin Palkovič