Hádzaná: Na Piešťany nestačil ani Martin

Víťazný tím základnej časti 1. hádzanárskej ligy v nedeľu prehral na palubovke MHK Piešťany. Domáci hráči si pripísali dôležité dva body a po 3. kole nadstavbovej časti vedú tabuľku. MHK Piešťany – MHáK Martin 23:21.

Napriek tomu, že domáci sa v prvom polčase zápasu nevedeli vysporiadať s výbornou obranou hostí, postupne začali náskok znižovať. V 38. minúte už Piešťany prehrávali iba o jeden bod – 15:16. Následne Boljiešik otočil v prospech domácich. V závere však hostia dokázali využiť presilovku, ale opäť skóroval Boljiešik, ktorý tak spečatil víťazstvo Piešťan 23:21.

„Základom úspechu bola naša hra v obrane a výkon brankára. Dnes nám viazol prechod do protiútoku a z toho prameniace ľahké góly. Na každý jeden gól sme sa museli v útoku nadrieť proti dobre pracujúcej obrane,“ zhodnotil zápas tréner MHK Piešťany Martin Nedorost a dodal: „Keď sme sa dostali aj do čistej šance vychytal nás brankár hostí. Dnes nám nešla hra podľa predstáv na každý gól sme sa nadreli. Celá hra bola postavená na túžbe po víťazstve a bojovnosti celého tímu.“

Družstvo ako celok podľa jeho slov zabralo aj napriek nepriaznivému vývoju skóre a opäť sa presadili viacerí hráči. „Podali sme bojovní výkon proti výbornému družstvu pred skvelými divákmi,“ uzavrel tréner.

Hráči MHK Piešťany najbližšie cestujú v nedeľu 25. marca do Pezinku.

Text a foto: MHK Piešťany Ilustr. foto: Mário Petlák