Hádzaná: Mužom skončila dlhá zápasová prestávka, darilo sa starším žiačkam

Prinášame výsledky zápasov MHK Piešťany.

Muži
Štart HC Smartpoint Malacky – MHK Piešťany 34:28 (16:13)

V dohrávke odloženého zápasu 1. ligy mužov nastúpili Piešťany po takmer štvrťročnej zápasovej prestávke proti veľmi kvalitnému súperovi. Herná kvalita Malaciek bola na vyššej úrovni ako kvalita našej hry, avšak bojovnosťou sme tento rozdiel výrazne zmenšili. Celý prvý polčas sme držali krok so súperom, no našim najväčším problémom bol extrémny počet technických chýb, po ktorých súper získal loptu alebo priamo skóroval z protiútoku. Zmenu vývoja stretnutia nepriniesla ani prestávka, po ktorej narástol rozdiel v skóre až na 8 gólov. Do konca zápasu sa Piešťanom podarilo skóre už len upraviť na konečných 34:28. Najväčším pozitívom tohto zápasu bol fakt, že sa naše družstvo konečne podarilo zložiť do „zápasuschopného“ stavu a po naštartovaní tréningového procesu súperov určite potrápime v podstatne väčšej miere.

Zostava: Drlička – Matejovič 3, Schuchmann, Stano 1, Varačka 7, Jakubík 5, Soldán, Borek 6, Salvata 6
Tréner: Csukaová

Starší žiaci
MHC Štart Nové Zámky A : MHK Piešťany 43:14 ( 23:6)
MHC Štart Nové Zámky B : MHK Piešťany 15:15 ( 6:8)

Na náročné dva zápasy proti kvalitným súperom nastúpili naši starší žiaci po dlhej zápasovej a tréningovej prestávke. V prvom zápase proti veľmi silnému „A“ tímu sme nemali najmenšiu šancu na presadenie sa, nakoľko súper bol veľmi dobre zohratý a naše družstvo sa ešte viac oslabilo po odstúpení Capeka po tom, ako šliapol na loptu. Celý zápas bol už len o tom, aké bude záverečné skóre.

S „B“ tímom sme už zahrali vyrovnanú partiu, no doplatili sme na technické chyby a nedôraznú a nepresnú streľbu, po ktorej sme darovali súperovi málokedy vídané množstvo lôpt. V tomto zápase sa aj naplno prejavili tréningové výpadky väčšiny hráčov, nakoľko sme ledva ledva uhrali remízu so súperom, ktorý by za normálnych okolností vzhľadom na vek hráčov nemal byť pre nás konkurenciou. Nie nezanedbateľnou nevýhodou pre nás bola aj nutnosť odohrať dva zápasy po sebe takmer bez prestávky v pomerne oklieštenej zostave.

Zostava:
„A“ Krchlík – Capek, Masarovič 3, Vrba 1, Maco 4, Kraic 3, Folajtár 2, Haring 1, Toman
„B“ Krchlík – Capek, Masarovič 3, Vrba 1, Maco 6, Kraic 1, Folajtár 2, Haring, Toman 2
Tréner: Jakubík

Dorastenky
MHK Piešťany – Sokol Cífer 19:22 /9:11/

Dorastenky museli odohrať svoj domáci zápas u súpera (dôvodu uzavretia telocvične v Piešťanoch). Na zápas nakoniec nastúpilo iba šesť hráčok a dve brankárky. Situácie v družstve ovplyvnili zranenia, covid a že niektoré dievčatá boli počas prázdnin odcestované. Napriek tomu chceli zabojovať o víťazstvo. Začiatok zápasu Piešťankám nevyšiel, inkasovali štyri góly z ľavého krídla a prehrávali 0:4. V prvej pätnásťminútovke sa na ihrisku hľadali, kopili chyby v rozohrávke a nevedeli sa presadiť strelecky okrem Šnajdárovej, čoho výsledkom bol stav 4:8 a v 20. min. 5:10. Po oddychovom čase ako by boli ožili a zlepšili hru v obrane aj útoku. Znížili na 9:10. Škoda viacerých nepremenených šancí v závere polčasu a tak konečnú úpravu skóre urobil Cífer na polčasových 9:11.

V druhom polčase začali Piešťany aktívne a napriek oslabeniu znížili 11:12. Následne tromi gólmi odskočili Cíferčanky na 11:15 a tento mierny náskok si udržiavali počas celého druhého polčasu. V 55. min. sme znížili na 18:20 ale prílišné chcenie nám zväzovalo ruky a dvomi technickými chybami v závere sme umožnili rozhodnúť zápas hosťujúcim hráčkam.

Zhodnotenie trénera: Škoda viacerých chýbajúcich hráčok v družstve – na jeseň sme v Cíferi vyhrali o gól. Dievčatá však prišli zabojovať víťazstvo. Bojovali o víťazstvo celých 60 min. za čo ich jednoznačne treba pochváliť . Škoda množstva stratených prihrávok. Bolo strašne vidieť zápasová prax a to, že v tomto zložení dlho nehrali a celkovo hrali aj na postoch, na ktorých hrávajú menej. Herná istota chýbala ešte Purchartovej a Miklušákovej, keď dlhšiu dobu netrénovali ale o to viac bojovali. Obrana sa postupne zlepšovala, bránili sme a snažili sme sa získavať lopty. Škoda, že v momentoch keď sme vyrovnali skóre, dostali sme taký „upackaný“ gól . V závere bol súper šťastnejší a udržal si víťazstvo . Škoda viacerých zahodených čistých šancí z protiútokov a krídiel.

Zostava: Barlová, Múčková N. – Purchartová 2, Múčková S. 1, Šnajdárová 10, Kopálová 4, Samuhelová 1, Miklušáková 1,

Staršie žiačky
Topoľníky – MHK Piešťany 12:24 /7:12/

Zhodnotenie trénera: V Topoľníkoch nám pomohlo viacero hráčok z mladších žiačok. Od začiatku chytala Múčková N. a podala dobrý výkon. Druhá brankárka Barlová si vyskúšala hru v poli na pravom krídle, kde sa aj strelecky presadila. Celá naša zostava v tomto zápase bola improvizovaná. Preto som rád, že sa dievčatá bavili hádzanou a schuti si zahrali a zastrieľali, pričom zápas bol dobru skúškou obrany. Po prestriedaní hráčok sa do hry zapojili viaceré mladé hráčky, ktoré výrazne pomohli starším žiačkam vo víťaznom zápase.

Baby podali kolektívny bojovný výkon a strelecky sa o góly podelili. Pomohli dobrou obranou k spoľahlivému výkonu brankárke.

Zostava: Múčková N. – Barlová 4 , Múčková S. 6, Kopálová 3, Moravčíková H., Purchartová 4, Dorošová 3, Bachňáková 3, Blašková 1,

Mladšie žiačky
Topoľníky -MHK Piešťany 16:9

Text a foto: Martin Nedorost