Hádzaná: Muži zvíťazili v Kolárove, žiačky v Hlohovci

Počas posledného októbrového víkendu nastúpili žiačky MHK Piešťany do súboja o tretie miesto s rovesníčkami z Hlohovca maximálne koncentrované. Muži hrali proti HŠK-74 Kolárovo v pozmenenej zostave, pričom na zápase sa nezúčastnili hráči, ktorí v predošlom kole v Bratislave zaťažili konto súpera 23 gólmi.

Celý prvý polčas HŠK-74 Kolárovo – MHK Piešťany bol viac ako vyrovnaný, pričom našim hráčom sa nepodarilo ujsť domácim o viac ako o tri góly, aj keď sme celý polčas vyhrávali. Asi najväčším problémom hráčov Piešťan bolo vyrovnať sa s rozmermi menšieho ihriska, kde nebol priestor na hru krídel. Nakoniec prvý polčas skončil nerozhodne 15:15.

Druhý polčas začali aktívnejšie domáci, ujali sa vedenia a až do 50. minúty nepustili Piešťany do vedenia o viac ako o gól. V tomto čase sa však prejavila väčšia herná kvalita našich hráčov a hlavne gólmi Majerníka a Sedláčka narástol rozdiel v skóre v 54. minúte na 4 góly ( 27:31 ). V závere zápasu sa už domáci nevenovali hre, viac komentovali rozhodnutia rozhodcov ako hrali a náš náskok narástol na konečných 29:35.

Aktéri stretnutia: Ondrejička 2, Metejovič 2, Sedláček 11, Majerník 11, Schuchmann 1, Stano, Goga, Nedorost 4, Jakubík 3, Soldán 1, Moravčík, brankári Pista a Drlička
Tréner – Csukaová

HŠK-74 Kolárovo – MHK Piešťany 29:35 (15:15)

Žiačky v priamom súboji o tretie miesto nastúpili maximálne koncentrované. Vychádzali z dobre organizovanej obrany, za ktorou spoľahlivo chytala Barlová. Domácim iba raz dovolili vyrovnať v 1. minúte na 1:1. Svojou trpezlivou hrou v útoku si postupne vybudovali náskok 1:4 v 8 minúte.

Pokračovali vo výbornej hre v obrane a v  útoku sa snažili hrať kombinačne až do vypracovania čistého preskoku. Domáce sa v prvom polčase dokázali naposledy presadiť v 13. minúte na 4:8. Až do konca polčasu sa strelecky presadili už len hráčky Piešťan a navýšili vedenie na polčasových 4:14.

V druhom polčase pokračovali vo svojej hre, dobre bránili a postupne zvyšovali náskok na 6:20. Postupne sa na ihrisko dostávali aj všetky mladšie žiačky, z ktorých sa strelecky presadili Blašková a Dorošová dvomi gólmi. Do bránky nastúpila Mydlová a predviedla viaceré zákroky.

„Dievčatá dodržali pokyny, ktoré sme si dali pred stretnutím . Chceli sme vychádzať z obrany. V útoku, hoci sa strelecky nepresadila Purchartová, ale vytvárala príležitosti pre ostatné hráčky a najmä pre Brandhuber. Vyšlo nám niekoľko dohodnutých kombinácii. Treba poďakovať všetkým dievčatám za bojovný kolektívny výkon, keď sa tešili z každého streleného gólu,“ zhodnotil zápas tréner Martin Nedorost.

Zostava MHK Piešťany: Barlová, Mydlová – Bachňáková 1, Dorošová 2, Blašková 2, Purchartová 2, Brandhuber 9, Múčková 3, Moravčíková 1, Kopálová 4.

Hlohovec – Piešťany 9:24 (4:14)

Zdroj: MHK Piešťany