Hádzaná: Muži MHK Piešťany nestačili na lídrov súťaže

Prinášame výsledky zápasov MHK Piešťany. Hádzanársky klub zároveň pozýva všetky deti (dievčatá i chlapci vo veku 6 až 15 rokov), aby sa prišli s týmto športom zoznámiť. Tréningy prebiehajú každý utorok od 16.00 do 17.30 h v telocvični Základnej školy Mojmírova. Kontakt – Martin Nedorost tel. č. 0950 406 494.

23.4.2022 Muži
MHK Piešťany – MhaK Martin 24:35 /12:24/

V 19. kole sme privítali lídra súťaže, družstvo Martina. Od začiatku zápasu boli domácim vyrovnaným súperom, keď na oboch stranách padali rýchle góly a v 8. min. bol stav 5:5. Hostia následne zlepšili obranu, cez ktorú sa Piešťany nevedeli presadiť. Hostia navyše trestali rýchlymi protiútokmi každú jednu chybu v útoku, ako aj v obrane a najmä bratia Halldorsonovci strelili 14 gólov. V16. min. viedol Martin 7:15. Domáci sa v závere polčasu nevyhli chybám a od 22. min. (keď bol stav 11:17) inkasovali 6 gólov v rade a polčas nakoniec skončil 12:24.

V druhom dejstve zápasu Piešťany zlepšili obranu a viacerými zákrokmi ich podržal Drlička. Postupne znižovali náskok hostí a v 46. min. bol na svetelnej tabuli stav 21:29. Keďže domáci hráči v tomto úseku zápasu nepremenili viaceré vyložené gólové šance, tento rozdiel v skóre vydržal až do 53. min. na 23:31. Záver zápasu zvládli lepšie hostia a upravili na konečných 24:35.

Zhodnotenie trénera: V prvom polčase sme nepomohli brankárom v obrane a súper zakončoval buď z čistých preskokov zo šestky, alebo po našich chybách v rozohrávke z rýchlych protiútokov. Vlastne v prvom polčase rozhodol o výsledku. Do druhého polčasu sme zmenili obranu a prestali sme sa tlačiť do deviny, strieľali sme góly zvonku, škoda však viacerých nepremenných preskokov, mohli sme zápas ešte viac zdramatizovať. Záver zápasu patril mladému družstvu súpera. Som rád, že najmä v druhom polčase sme boli viac ako vyrovnaný súper lídrovi súťaže.

Zostava MHK: Pista, Drlička – Ondrejička 1, Matejovič, Majerník 3, Stano, Varačka 6, Soldán 3, Borek 4, Moravčík, Jakubík 7.


23.4.2022 dorastenky
MHK Piešťany- Bánovce nad Bebravou 24:37 /16:15/

Piešťany privítali skúsenejšie družstvo Bánoviec. Od začiatku mu boli viac ako vyrovnaným súperom, obe družstvá sa striedali vo vedení a v 16. min. vyrovnala Múčková na 8:8 a Piešťany prevzali iniciatívu a snažili sa odskočiť na viac ako dva góly. Naposledy v 22. min. bol stav 14:12. V 30. min. vyrovnali hostia na 15:15, avšak posledné slovo mala Fedorková a so záverečnou sirénou upravila skóre na 16:15 pre Piešťany.

Začiatok druhého polčasu Piešťanom nevyšiel. Bánovce otočili v 36. min. na 17:20. Piešťany ešte bojovali a držali ešte v 47. min. prijateľný výsledok 21:24. Postupne im dochádzali sily a  robili chyby najmä v rozohrávke. Dovolili Bánovciam zvyšovať náskok až na konečných 24:37. V závere zápasu sa na ihrisko postupne dostali všetky hráčky.

Zhodnotenie trénera: Silu súpera sme nepoznali, keďže s dorastenkami sme hrali prvý krát. Súper prišiel s viacerými hráčkami hrávajúcimi už za ženy. Pre naše mladé družstvo to bola dobrá škola. V prvom polčase aj napriek viacerým stratám lôpt, z ktorých zakončoval súper protiútoky. Bojovnosťou sme však dokázali  vyhrať polčas. V bránke nás podržala Barlová, škoda len, že sme vlastnými chybami dovolili Bánovciam otočiť skóre. Konečný výsledok je pre nás krutý, neboli sme o toľko horší ako ukazuje výsledok zápasu. Potrebujeme takéto ťažké zápasy, aby sme sa zlepšovali a hrali zodpovedne v útoku a aj v obrane. Dievčatá s týmto súperom bojovali až do konca, aj keď nám nešla hra.

Zostava: Múčková N., Barlová – Blašková, Múčková S. 5, Miklušáková, Samuhelová 1, Fedorková 7, Noskovičová, Šnajdárová 7, Kopálová 4, Purchartová.

Text a foto: Martin Nedorost