Hádzaná: Dramatický zápas nakoniec vyhrali Piešťany

Necelých päť stoviek divákov sledovalo v sobotu večer napínavý zápas 12. kola Slovnaft Handball Extraligy, v ktorom MHK Piešťany porazili HC Štart Nové Zámky 29:27 (15:11).

Nováčikovia najvyššej slovenskej ligy privítali v Diplomat aréne tabuľkových susedov z Nových Zámkov, ktorých v dramatickom zápase nakoniec porazili a posunuli sa na piate miesto.

Domácim vyšiel úvod zápasu. Postupne sa presadzovali po kombináciách viacerí hráči v 10. minúte vyhrávali 7:5. Výbornými zákrokmi sa predviedol brankár Meluš.

Piešťanci si postupne vybudovali vedenie, ale v závere polčasu nepremenili niekoľko šancí. Hostia znížili v posledných sekundách prvého polčasu na 15:11.

Úvodná desaťminútovka druhého polčasu nevyšla domácim, hostia postupne sťahovali náskok a v 42. minúte pri vylúčení Szapu a Bočkaja vyrovnali na 19:19.

Krátko na to sa Nové Zámky dostali prvýkrát do vedenia 24:25 a následne Laho nepremenil sedemmetrový hod.

Po góloch Szapu a Polakoviča vyhrávali Piešťany 26:25 v 57. minúte Fejes svojim prvým gólom poslal Piešťany do vedenia 27:26. Hosťom sa však podarilo vyrovnať.

Piešťanci sa nakoniec pred výbornou diváckou kulisou vďaka Lahovi a Minarovskému tešili zo zaslúženého víťazstva 29:27 a oplatili Novým Zámkom tesnú prehru.

„Vedeli sme že nás čáka ťažký zápas, kde bude rozhodovať každá stratená technická chyba, či už v obrane alebo v útoku. V prvom polčase sme výborne bránili. V bránke nás podržal Miško Meluš. V útoku sme sa presadzovali po kombináciách dirigovaný Salvatom. Škoda viacerých nepremenených šancí v závere polčasu keď sme mali zlomiť odpor hostí, naopak sme im viacerými chybami dovolili vrátiť sa do zápasu. V druhom polčase nám prestala fungovať obrana, dostavali sme lacné góly, čo bolo zapríčinené viacerými vylúčeniami. Aj napriek nepriaznivému stavu sa nám podarilo vrátiť do zápasu a hnaní výbornými divákmi sme nakoniec zápas v závere zvládli a v tomto zápase o prvú šestku pripísali dôležite dva body,“ zhodnotil zápas tréner MHK Piešťany Martin Nedorost.

MHK Piešťany – HC Štart Nové Zámky 29:27 (15:11)

Zostava MHK Piešťany : Meluš, Kapša, Drahovský, – Fejes 1,Minarovský 2, Salvata 2, Bočkay 3, Laho 8/2, Szapu 4, Polakovič 9/1, Kotula , Stano, Halo, Jaššo

V nasledujúcom kole cestujú piešťanskí hádzanári do Hlohovca. V stredu 5. decembra o 19.00 h privítajú na domácej palubovke MŠK Považská Bystrica a v nedeľu 9. decembra o 19:30 h ŠKP Bratislava.

Text: MHK Piešťany Foto: Marek Bučko