Gymnázium zostáva bez riaditeľa

Víťaz výberového konania Kamil Moravčík informoval Trnavský samosprávny kraj (TTSK), že nenastúpi do funkcie. Vedením školy je poverená Stanislava Šimová.

Gymnázium Pierra de Coubertina nemá ani po troch výberových konaniach nového riaditeľa. Kamil Moravčík, ktorý mal nastúpiť 1. októbra, sa tejto funkcie vzdal.

Pre portál zpiešťan.sk to potvrdil riaditeľ odboru školstva TTSK Stanislav Pravda, podľa ktorého župa čoskoro vypíše nové výberové konanie na základe zákona o výkone práce vo verejnom záujme.

O najlepšom kandidátovi preto ani tentoraz nebude rozhodovať rada školy, ktorá po dvoch predchádzajúcich kolách neposunula zriaďovateľovi na menovanie do funkcie ani jedného z uchádzačov.

Župa potom mohla na základe zákona o výkone práce vo verejnom záujme vybrať kandidáta bez rady školy. Výberové konanie koncom prázdnin vyhral doterajší riaditeľ Základnej školy M. R. Štefánika v Piešťanoch Kamil Moravčík, ktorý na Úradu TTSK včera doručil písomné oznámenie, že nenastúpi do funkcie.

Výberové konania na riaditeľov troch desiatok škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti vyhlásil TTSK v úvode tohto roka. Mená väčšiny z nich boli známe už v máji.

Text a foto: Martin Palkovič