Grape festival dopĺňa line up o britskú trojku: The Vaccines, Tourist a Apre

Piešťanský hudobný festival Grape pokračuje vo zverejňovaní zahraničných účinkujúcich. V utorok pribudli do programu tri britské mená, gitarovky The Vaccines a Apre, ktorých dopĺňa elektro v podaní producenta Williama Phillipsa vystupujúceho pod menom Tourist.

„The Vaccines sme prvýkrát oslovili už v roku 2011, ale nakoniec sa ich podarilo priniesť až v tomto roku, keď nám napísal ich agent, že by to mohlo konečne klapnúť,“ hovorí za organizátorov Ján Trstenský.

Skupina The Vaccines vznikla v roku 2010 a naštartovala hneď veľmi prudko svoju kariéru. Ich debutový album What Did You Expect from The Vaccines? (2011) mal skvelé kritiky a kapela si vyslúžila hneď niekoľko nominácií na Brit Awards, NME Awards alebo MTV Awards. Nasledovali koncerty na najväčších britských festivaloch Glastonbury a Reading/Leads, čo posunulo kapelu v popularite ešte ďalej.

V roku 2018 The Vaccines vydali svoj štvrtý album Combat Sports, z ktorého úspešne bodovali single I Can’t Quit a All My Friends Are Falling In Love. Kapela sa tak vracia na Slovensko po troch rokoch s novým materiálom a novou energiou.

Organizátori oznámili aj ďalšie dve mená. Tourist prinesie príjemný elektronický set. Je známy tým, že pri svojich skladbách veľakrát využíva hosťujúcich vokalistov. Okrem spolupráce s Years & Years je známa aj skladba I Can’t Keep Up (feat. Will Heard), ktorá má na Youtube vyše 21 miliónov videní.

Posledným oznámeným menom je kapela Apre, ktorú organizátori videli na festivale Eurosonic v Holandsku a rozhodli sa ju predstaviť slovenskému publiku. Zaujímavá gitarovka s chytľavými refrénmi, ktorú určite treba v lete vidieť.

Grape festival sa uskutoční 9. – 10. 8. 2019 na letisku v Piešťanoch.

Zdroj: Tlačová správa – festival Grape