Grape bude aj tento rok v Piešťanoch. Ohlásil prvé mená

Napriek hroziacej likvidácii letiskovej spoločnosti ani jeden z dvoch veľkých tunajších festivalov nemení miesto svojho konania. Po Topfeste ohlásil prvých interpretov aj Grape. O vstupenky bol rekordný záujem.

Len za prvý deň sa predalo 6-tisíc lístkov, festival má pritom kapacitu iba 10-tisíc ľudí. Návštevníci budúceho ročníka vstupenky kupovali dokonca bez toho, aby poznali mená prvých interpretov. Tie organizátori zverejnili vo štvrtok 14. decembra.

Do Piešťan v auguste 2017 vďaka festivalu Grape zavíta Moderat – formácia zložená z členov skupín Modeselektor a Apparat patrí k tomu najlepšiemu, čo súčasná elektro scéne ponúka. Mederat je známy vďaka svojim energickým živým vystúpeniam a tento vydal nový album.

„Mladá, záhadná a príjemne chladná,“ píšu na web stránke festivalu o nórskej speváčke Aurore organizátori. Vyznačuje sa melancholickým zvukom a ide o jednu z najnovších hviezd svetovej hudobnej scény.

Melanchóliu cítiť aj z kapely Cigarettes After Sex, ktorá vznikla v roku 2008 v USA a zatiaľ má na konte tri oficiálne albumy. „O ich koncertoch idú skvelé chýry,“ sľubujú organizátori.

Skupinu Two Door Cinema Club chcel mať Grape už na prvom ročníku, vyšlo to až teraz, po treťom albume. Ich indie rock mohli slovenskí fanúšikovia zažiť už na Pohode. Kapela zo Severného Írska sa na Slovensko vráti po piatich rokoch.

Metronomy patria medzi legendy elektro-popovej scény. V lete vydali album Summer 08 a prídu ho predstaviť aj do Piešťan.

Grape sa uskutoční 11. až 12. augusta 2017 na piešťanskom letisku.

Zdroj: grapefestival.sk Ilustr. foto: Martin Palkovič