Galéria Magna otvára výstavu Barbory Paulovičovej Volanie

Diela mladej ilustrátorky a grafičky Barbory Paulovičovej sú plné mýtov, bájí a fantázie. Objaviť ich môžete od 9. septembra v piešťanskej galérii Magna.

„Doménou mojej tvorby je alchýmia v kresbe, snažím sa o precíznosť, presné ťahy štetcom v nových exotických technikách a námetoch, o podmanivú harmóniu a symbiózu farieb s pútavou naratívnosťou. Keď kreslím, často neviem slovami a písmom presne vyjadriť, čo cítim, ale neskôr sa vždy nájde presná odpoveď a popis mojich pocitov,“ hovorí o svojej tvorbe Barbora Paulovičová.

Jej autorské grafiky, ktoré bude do 8. októbra prezentovať galéria Magna, vznikli remeselne i časovo náročnou technikou z farebnej hĺbkotlače. Obrázok sa vyrýva do medených platničiek a každá farebná vrstva sa nanáša prostredníctvom lisu na vlhký papier. Evokuje alchýmiu ako z dávnych čias zlatého veku.

Návštevníkom táto spontánna výstava dodá chuť objaviť bohatstvo a významovú vrstevnatosť pestrého sveta umenia, ktorý je v dielach Barbory Paulovičovej plný mýtov, bájí a fantázie. Zastavte sa na chvíľu, stíšte myseľ a vnímajte reč jej obrazov na intuitívno-pocitovej úrovni.

Zdroj: Tlačová správa galéria Magna