Futbalisti PFK rýchlo odbavili súpera – za 30 minút strelili šesť gólov

Už v desiatej minúte naštartoval gólostroj piešťanského tímu Patrik Szabo, ku ktorému sa pridali dvojgóloví strelci Jozef Glos, Denis Štefanka a Pavol Maraz. Po 35. minútach tak na skóre svietilo šesť nula pre domácich. Za hostí korigoval v 66. minúte Tomáš Marek. Mládežníkom sa počas víkendu nedarilo. Starší dorast až v poslednej minúte súboja proti Zlatým Moravciam vyrovnával na 1:1. Mladší prehrali trojgólovým rozdielom. Nedarilo sa ani žiakom, keď v oboch zápasoch nestačili na súpera z Nových Zámkov. Jediné víťazstvo zaznamenal B tím U13, keď porazili Vrbové 2:0 a bezgólovú remízu s Pastuchovom zaznamenalo „béčko“ U15.

9. kolo Piešťany – Majcichov 7:1 (6:0)

Góly: 10. Patrik Szabo, 24., 38. Jozef Glos, 28., 88. Pavol Maraz, 33., 35. Denis Štefanka – 66. Tomáš Marek

Zostava 9. kola:    Budka – (´Gula J.), Sekera, Beblavý (´Lenovský), Szabo, Rusnák (´Miškech), Kusý, Gula (´Javorka), Štefanka D., Glos, Maraz, Štefanka J. (Zelenay)

Szilárd Petényi, asistent trénera:  Zaslúžené víťazstvo je výsledkom najmä prvopolčasového dejstva, počas ktorého sme svojím výkonom jednoznačne prevyšovali hostí vo všetkých činnostiach a svoju prevahu sme aj potvrdili 6x gólovo. Je škoda, že zápas negradoval v druhom polčase do výraznejšieho rozdielu, čomu aj nasvedčoval najmä vývoj v 1.polčase. Samotný výsledok je tak výrazný a presvedčivý, že rozdielnosť polčasov nás nemusí až toľko mrzieť.

Starší dorast 10. kolo Piešťany – Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (0:0)

Góly: 90. Patrik Chudý – 60. Andrej Mešina

Mladší dorast 10. kolo Piešťany – Zlaté Moravce-Vráble 0:3 (0:1)

Góly: 19., 53. Lukáš Beko, 49 Aaron Belmenen

Zostava 10. kola: Freivald, Krajčo, Ondrejka (Hlbocký), Valo, Ruľák (Barančík), Glos, Sloboda (Siget), Taraba, Bušík (Minárik), Majtényi , Štetka

Peter Vrábel, tréner: Tento zápas veľa futbalovej krásy nepriniesol, hra bola na obidvoch stranách rozháraná s množstvom chýb, hráči nedokázali dlhšie podržať loptu na svojich kopačkách a upokojiť hru. Nepresnosti a chyby pri spracovaní lopty viedli k tomu, že sme nedokázali rozvinúť vlastné útoky, súperovu bránu sme prakticky počas celého zápasu neohrozili. Naopak, po individuálnych chybách v defenzíve sme súperovi dovolili ľahko skórovať. Väčšina našich hráčov podala podpriemerné výkony a víťazstvo hostí je zaslúžené.

Starší žiaci 10. kolo Nové Zámky – Piešťany 5:0 (3:0)

Góly: 17. Viktor Tatár, 24. Dávid Bíro, 35., 54. Ábel Csányi, 58. Matúš Kucman

Zostava 10. kola: Sandor (Gulan) – Ocelka, Babečka(Petényi), Hlavatý, Urban, -Vatrt, Kardoš, Rolinec (Fox)- Vyhlídal, Daňhel, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: Proti súperovi, ktorý mal byť podľa postavenia v tabuľke slabší sme podali veľmi slabý výkon a zaslúžene, aj keď kruto prehrali. Prvých päťnásť minút nič tomu nenasvedčovalo. Od začiatku sa šance striedali na jednej aj druhej strane, vyzeralo to na výborný zápas z oboch strán. Po góle v 17. minúte bolo na ihrisku iba jedno družstvo a v našom družstve sa nenašiel nikto, kto by zdvihol zástavu.

Mladší žiaci 10. kolo Nové Zámky – Piešťany 4:0 (2:0)

Góly: 11. Benjamín Rigó, 16. Lucas Lovász, 36. Izabela Bukovičová, 50. Áron Fordos

Zostava 10. kola: Marek –  Pomajbová, Hesko, Gabor,  Badáň, Šadibol, Suchý, Macek, Martinkovič, Bajzík, Franko, Rolinec, Košinár

Cyril Stachura,zast. tréner: Do zápasu, v ktorom boli domáci veľkým favoritom, sme nastúpili s odhodlaním a chlapci sa snažili a zo začiatku aj držali s domácimi krok. Už v druhej minúte išiel Hesko sám na brankára, ale tesne minul bránu. Naše družstvo, na to, že im chýbalo až 6 stabilných hráčov, podalo bojovný výkon a aj napriek prehre si zaslúžia pochvalu.

Starší žiaci B 7. kolo Piešťany – Pastuchov 0:0 (0:0)

Zostava 7. kola:  Sandor –  Pomajbová, Fox, Bajzík, Petromann, Petényi, Suchý, Nguyen, Žažo, Chobot, Gulán, (Buček, Čimo F., Čimo A.,  Hlbocký)

Jozef Glos, tréner: Zo zápasom som spokojný, hrali sme to, čo sme si povedali. Zápasu chýbal iba gól, na ktorý sme si vypracovali niekoľko sľubných príležitostí. Chlapci sa snažili, behali, bojovali, kombinovali, bolo vidieť, že chcú hrať a vyhrať. Za predvedený výkon im ďakujem.

Mladší žiaci B 7. kolo Piešťany – Vrbové 2:0 (1:0)

Góly: 21. Matej Grežďo, 32. Martin Hlbocký

Zostava 7. kola: Marek, Jánoška, Ferech, Krajčovič, Zetocha, Nguyen, Hudcovič, Hrubý Hlbocký, Duong, Polák, Stančík, Petényi, Grežďo, Musaev

Ján Stachura, tréner: Na zápas sme nastúpili opäť s pozmenenou zostavou, aby sme zapájali čo najviac chlapcov do zápasového kolotoča, za čo som veľmi rád. Jednalo sa o relatívne vyrovnaný zápas, ktorý sme kontrolovali a mali miernu prevahu. Z toho pramenili aj naše góly, ktoré boli zaslúženým vyústením hry. Okrem iného ma teší prvé miesto v tabuľke o to viac, že sa o neho zaslúžilo dokopy už takmer 40 hráčov, ktorí v tejto súťaži nastúpili.

Text a ilustr. foto: MB/TK PFK