Futbalisti môžu podnikať s mestským majetkom

Všetky finančné prostriedky získané z podnikateľskej činnosti investuje nové vedenie PFK Piešťany do mládežníckeho futbalu. Zmeny v zmluve so samosprávou schválili mestskí poslanci koncom júna.

Členovia zastupiteľstva uvítali iniciatívu nového vedenia Piešťanského futbalového klubu, ktoré chce systematicky pracovať s mládežou, ale oživuje aj A mužstvo. To 6. augusta vstúpilo do 8. ligy víťazstvom 1:4 v neďalekých Sokolovciach.

„Náš prvý športový cieľ je doviesť dorastencov do 2. ligy,. Ak máme byť neskromní, chceli by sme v horizonte 5 až 6 rokov hrať 1. žiacku ligu,“ povedal poslancom nový šéf PFK Erik Hlavatý.

Futbal v Piešťanoch hrá podľa jeho slov takmer 100 detí. Futbalisti chcú na štadióne pracovať nie len s atlétmi, ktorí tam tiež trénujú, ale aj s Rugby Union Club Piešťany.

Po zmenách v doteraz platnej zmluve môže futbalový klub na základe rozhodnutia poslancov prenajímať mestský majetok. „Zaväzujeme sa, že peniaze, ktoré takto získame, pôjdu okamžite naspäť do klubu,“ vysvetlil Erik Hlavatý.

Radnica bude aj naďalej preplácať spotrebované energie na futbalovom štadióne do výšky 30-tisíc eur ročne.

Zástupcom mesta v revíznej komisii PFK sa stal poslanec Matúš Kromholc.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič