Futbal: Zvíťazili len žiaci a prípravka U10. Muži PFK Piešťany sa z Bolerázu vrátili s prehrou

Zo všetkých družstiev PFK Piešťany sa počas uplynulého víkendu podarilo zvíťaziť len mladším žiakom proti Novému Mestu nad Váhom a prípravke U10 v Partizánskom. Vyrovnaný zápas odohrali muži, ktorí cestovali do Bolerázu. V zápase dvakrát viedli po góloch Branišu a Lipovského, ale náskok nedokázali udržať a nakoniec prehrali 2:3.

V zápase popredných mužstiev súťaže sa hral obojstranne dobrý futbal, zhodnotil Cyril Stachura, tréner mužov PFK Piešťany. Jeho zverenci chceli po neúspešných stretnutiach s mužstvami prvej trojky konečne vyhrať. „Bohužiaľ dopadlo to presne tak, ako ostatné zápasy… Dobrý výkon, ale bez bodového zisku,“ hovorí tréner.

Prvých pätnásť minút v zápase bolo podľa jeho slov kvalitných z oboch strán: „My sme sa ujali vedenia po premenenej jedenástke Branišu. Domácim sa však podarilo po hlavičke vyrovnať. Aj naďalej sa hra odohrávala prevažne v strede ihriska s miernou prevahou domácich, ale bez väčších gólových príležitosti na oboch stranách.“

Hosťom z Piešťan sa podarilo zásluhou peknej strely Lipovského dostať do vedenia aj v úvode druhého polčasu. „Nanešťastie už o tri minúty sme faulovali v šestnástke a domáci z pokutového kopu vyrovnali. To nebolo všetko a desať minút pred koncom nám najmenší hráč na ihrisku dal hlavou víťazný gól,“ pokračuje C. Stachura.

Piešťanci ešte dokázali vypracovať záverečný tlak, ale vytúžený gól nedali. „Ak sa chceme v tabuľke pohybovať hore, potrebujeme takéto zápasy výsledkovo zvládať, nemôžeme sa stále vyhovárať, že sme mladé mužstvo,“ uzatvára tréner.

Muži 13.kolo Boleráz – Piešťany 3:2 (1:1)

Góly: 23. Miljan Milinkovič, 72. Filip Tomovič, 79. Kristián Vangel – 13. Juraj Braniša, 68. Radovan Lipovský

Zostava 13. kola: Budka, Ďurina, Hutár, Grík, Stanek, Strelec, Kusý, Klačman, Braniša, Korec, Štefanka (Glos Simon, Lipovský)

Výsledky ďalších vekových kategórií futbalistov PFK Piešťany nájdete na web stránke klubu.

Zdroj: PFK Piešťany

Foto: Archív PFK Piešťany