Futbal: Žiaci odohrali posledný zápas jesene – porazili Partizánske

Prinášame prehľad zápasov posledného kola jesennej časti žiackych kategórií PFK.

Starší žiaci U15 15. kolo Piešťany – Partizánske 5:1 (2:0)

Góly: 30. Juraj Hlbocký, 35. Oliver Bušík, 55., 68. Matúš Štetka, 57. Dávid Ďurák – 70. Jakub Repa

Zostava: Frievald, Rusnák, Ďurák, Valo, Kovačík, Bělunek /60´Németh/, Hlbocký /64Śtolárik/, Glos, Bušík, Sloboda/51,Žižka/,Štetka /68´Melicher/

Szilárd Petényi, tréner: Presvedčivý výsledok aj výkon v zápase  odčinil potupnú prehru z predchádzajúceho kola. Aj napriek vysokému víťazstvu paradoxne úvod zápasu nepatril nám, ale hosťom, ktorí nám komplikovali prechodovú fázu dobrým pressingom, umocnenú dôrazom a rýchlejším štartom na loptu. Postupne sme zjednodušili rozohrávku a začali sme sa aj my presadzovať dlhými prihrávkami,  z čoho sme vyťažili niekoľko prienikov,  ktoré volali po góle – najmä samostatný nájazd Štetku na brankára, ktorý zostal nepremenený. Bránu hostí sme ,,odkliali,, až v závere polčasu gólmi Hlbockého a Bušíka. Od tohto okamihu  bolo badať nárast sebavedomia a ,,chuti“ , čo sa jednoznačne prejavilo v zlepšenom pohybe a celkovej hre , v ktorej sme už nič nepripustili a plne kontrolovali jej vývoj až dokonca zápasu. Tri góly v 2.polčase len potvrdili prevahu domácich hráčov a mohla byť ešte výraznejšia.


Mladší žiaci U13 15. kolo Piešťany – Partizánske 5:2 (1:1)

Góly: 19. Denis Hrdina, 31., 59. Janko Labat, 51. Marek Chobot – 20. Roderik Dolný,  Šimon Ištván (vl.), 45. Marián Peška

Zostava PFK: Gulan, Sándor – Hlavatý, Vereš, Muller, Daňhel,  Fox, Čimo, Fajnor, Nedorostová, Buček, Vatrt, Šaulík, Labat, Hrdina, Chobot, Repášová, Pánsky, Hudec

Cyril Stachura, tréner: V poslednom jesennom kole sme sa chceli rozlúčiť víťazstvom a dobrou hrou. To prvé sa nám podarilo, k tomu druhému nám chýbala kvalitnejšia hra v prvom polčase. Vinou veľmi silného vetra a tým, že sme striedali všetkých 19 hráčov sa naše družstvo nevedelo dostať do tempa. Aj napriek tomu sme sa po peknej strele Hrdinu dostali do vedenia, ale po pár minútach hostia potrestali našu chybu v obrane vyrovnávajúcim gólom. Prvý polčas bol z našej strany nekoncentrovaný, chýbala nám rýchlejšia práca s loptou a ochota nabiehať do voľných priestorov. Cez polčasovú prestávku sme si povedali, čo potrebujeme zlepšiť, že máme výhodu silného vetra. Hneď z prvej akcie sa Labat prekľučkoval cez všetkých hráčov súpera a dal gól. Od toho momentu naši hráči prevzali iniciatívu, i keď po našom treťom góle hostia opäť po našej chybe znížili. Obidva naše inkasované góly boli veľmi lacné, čím hostia stále cítili šancu. Po štvrtom góle už o našom víťazstve nebolo pochýb. Koncovku v poslednom jesennom kole napísal jeden z najlepších hráčov Janko Labat. Aj napriek víťazstvu vieme (a musíme) hrať  kvalitnejšie, čo si bude vyžadovať ešte väčšie úsilie v tréningovom procese.


Jesennú časť prvej sezóny Považskej miniligy, kde hrajú kategórie U9, U10 a U11 úspešne zakončili i hráči z prípravky.

Vyjadrenie trénera U9 a U10 (ročník 2008 a 2007) Jána Stachuru po skončení jesennej časti Považsej miniligy:

S účinkovaním v Považskej minilige musím za všetky zúčastnené piešťanské prípravky vyjadriť veľkú spokojnosť. Čo sa týka mojich dvoch družstiev, v prvom rade chcem chlapcom pogratulovať k 1. miestu v oboch kategóriách a pochváliť ich za výkony, ktoré dokázali predvádzať počas celej dlhodobej súťaže. Zvlášť by som chcel vyzdvihnúť fakt, že v kategórii ročníkov  2007 a 2008 sme sa v súťaži zúčastnili v každej kategórii s dvomi družstvami. To svedčí aj o veľkej šírke kádra a jeho kvalite, keď napríklad aj druhé družstvo ročníka 2007 dokázalo porážať svojich konkurentov a obsadilo rovnako krásne 3. miesto.

Čo ma teší je, že v našej hre je vidieť neustály progres a aj keď prišli horšie dni, keď sa herne darilo menej, chlapci to dokázali vždy nahradiť svojím nasadením, ktoré následne viedlo k zlepšeniu výkonu. Táto skutočnosť dáva veľký predpoklad, že chlapci budú naďalej napredovať a budú z nich rásť talentovaní a cieľavedomí športovci. Zo všetkých družstiev sme do hry nasadili suverénne najväčší počet hráčov, z ktorých sa herne takmer nikto nestratil. Svojou kvalitou naši chlapci potvrdili, že sú číslom jedna v tomto regióne a že v kontexte kvality všetkých našich družstiev je budúcnosť regiónu pri súčasnom napredovaní žlto-modrá.

Okrem pozitív nám účinkovanie v minilige ukázalo pri analyzovaní našich výkonov samozrejme aj dosť oblastí, v ktorých majú naši chlapci väčšie či menšie nedostatky. Na týchto veciach sa budeme snažiť intenzívne pracovať v zimnom období, aby sa naši chlapci posunuli znova na ďalší level v ich futbalovom vývoji.


Počas zimnej prestávky bude PFK pokračovať v rozvíjaní Športhotel Baru a celého objektu, kde prebehnú brigády. V bare je k dispozícii biliard, šípky i stolný futbal, v blízkej budúcnosti sa vytvorí zoznam podujatí, ktoré sa tu uskutočnia.

Prvým kolom sa rozbehla i Mestská futbalová liga, keď v sobotnom daždivom počasí sa v športovej a pozitívnej atmosfére odohrali tri úvodné zápasy. Pokračovať bude zápasmi vo štvrtok, a potom každú sobotu až do 13. decembra.

Všetky informácie, ako i tabuľky a výsledky jesennej časti nájdete na www.pfkpiestany.sk.

Text: MB/TK PFK