Futbal: Všetky družstvá PFK Piešťany odohrali vyrovnané zápasy, muži remizovali

Víkendový program priniesol opäť domáci zápas mužov, zápasy dorastu v Komárne a žiacke zápasy v druhej aj tretej lige. Zápasy všetkých družstiev boli vyrovnané a vyznačovali sa veľkou kvalitou. Víťazne vyšli zo svojich zápasov len starší žiaci, ktorí porazili Lokomotívu Trnava a Holíč. Dorastenci po kvalitnom výkone v Komárne odišli bez bodu. Muži vo veľmi dobrom zápase remizovali doma
so silným súperom z Domaniže, keď dvakrát doťahovali náskok súpera.

Muži 2. kolo Piešťany – Domaniža 2:2 (1:2)
Góly: 9. Filip Korec, 74. Juraj Braniša – 5. Kristián Sádecký, 41. Marek Kvaššay
Zostava 2. kola: Zostava PFK Piešťany : Budka, Ďurina, Hutár, Grík, Stanek, Strelec, Kusý, Štefanka, Gula, Braniša, Korec (Glos Simon, Modrovič)

Cyril Stachura, tréner mužov: V druhom domácom zápase nás čakal podstatne silnejší a hlavne vyspelejší súper, ktorý hrá túto súťaž dlhodobo. Od začiatku sa hral z oboch strán kombinačný futbal a hostia sa už v 5. minúte po peknej strele spoza šestnástky ujali vedenia. Nášmu družstvu sa podarilo rýchlo vyrovnať, keď po nádhernej prihrávke Strelca, pekne zakončil Korec, ktorý patril k našim najlepším hráčom. Potom sa útoky striedali na jednej aj druhej strane, aj keď o niečo viac z hry mali hostia. Naši hráči si neustrážili koniec prvého polčasu, keď po zbytočnej strate lopty, sme po tečovanej strele inkasovali gól do šatne. Druhý polčas bol bojovnejší, tým pádom aj nervóznejší z oboch strán. Hra sa odohrávala väčšinou v strede ihriska, ale nechýbali ani rušné momenty pred oboma bránkami. Nám sa podarilo po faule na Korca z pokutového kopu vyrovnať Branišom. Po vylúčení hráča hostí sme chceli víťazstvo strnúť na svoju stranu, ale aj súper hrozil z brejkov. Nakoniec sa zápas skončil spravodlivou remízou.

 

Starší dorast U19 3. kolo Komárno – Piešťany  2:0 (1:0)
Góly: 9., 53. Róbert Tarcsi3
Zostava 3. kola: Magula, Hlavatý, Krajčo, Noskovič, Taraba, Kusý, Ferenčík, Šimek, Malovec, Masaryk, Kucharík (Vyhlídal, Daňhel, Barančík, Modrovič)

Peter Vrábel, tréner U19: V úvode zápasu sme mali problém s napádaním domácich. Rýchlo sme strácali loptu a hralo sa väčšinou na našej polovici. V šiestej minúte sa domáci útočník presadil v bežeckom súboji s našim stredným obrancom a preloboval brankára. Postupne sa hra v poli vyrovnala, hralo sa väčšinou medzi šestnástkami, prakticky bez šancí. Na začiatku druhého polčasu sme opäť inkasovali po štandardnej situácii domácich. Asi od šesťdesiatej minúty sa hralo viac na polovici Komárna, lepšie sme kombinovali, ale do zakončenia sme sa dostávali len veľmi ťažko. Najväčšiu šancu na kontaktný gól mal Šimek, ale zakončil nepresne. Aj napriek tomu, že náš herný prejav bol najmä v druhom polčase dobrý, nedokázali sme sa v koncovke výraznejšie presadiť, preto si domáci víťazstvo bez väčších problémov ustrážili.

Mladší dorast U17 3. kolo Komárno – Piešťany  4:1 (0:0)
Góly: 56., 62. Erik Kassa-Szabó, 77. Dávid Kiss, Bence Fonód – 43. Janko Labát
Zostava 3. kola: Šándor, Jánoš, Urban, Šebek, Krchnár, Kuna, Vatrt, Petráš, Labat, Táborský, Hesko (Repáš, Badáň, Poturnay)

Szilárd Petényi, tréner U17: Nezvládli sme záver zápasu, kde sme štyrikrát inkasovali. Do šesťdesiatej minúty sme boli viac než vyrovnaným súperom. V úvode druhého polčasu sme sa ujali vedenia po výkope brankára, kde sa presadil Labát v  samostatnom nájazde na brankára. Vzápätí vedenie sme mohli navýšiť po rohovom kope hlavičkou Heska, ktorú brankár vychytal. A keď sme spálili aj ďalšie tutovky, domáci vycítili šancu na obrat v zápase a udelili nám lekciu z efektivity v zakončení. Práve tento úsek hry sme si zľahčili uspokojení vedením a nezvládli ho.  Sami sme prispeli zníženou koncentráciou a nedostatočnou  aktivitou, ktoré viedli k nebezpečným herným situáciám pre našu bránu, a k  chybám. Z toho plynie jasné poučenie, že vedenie v zápase nezaručuje víťazstvo, ak sa nehrá naplno až do konca.

Starší žiaci U15 2. kolo Lokomotíva Trnava – Piešťany 2:4 (0:4)
Góly: 40. Jozef bodiš, 46. Juraj Čambál – 1., 22. Eliáš Lacko, 25., 34. Matúš Glos
Zostava 2. kola: Mihálik, Suchý, Hlavena, Gešvandtner, Jurík, Fodrán, Glos, Šálek, Seko, Lacko, Franko (Adamčík, Pernisch, Bzdušek, Konôpka)

Jozef Glos, tréner U15: V nedeľu sme odohrali druhý majstrovský zápas proti Lokomotíve Trnava. Od úvodného hvizdu rozhodcu sme hrali tak ako si to predstavujem. Držali sme loptu na našich kopačkách, kombinovali a strelili do polčasu štyri krásne góly. V tomto zápase súper preveril aj našu obranu, ale skvelými zákrokmi nás podržal brankár. Do druhého polčasu sme nastúpili s cieľom pokračovať v našej hre. Opäť ako minulý zápas sa nám to nepodarilo, súpera sme posadili na koňa a dva krát zbytočne inkasovali. Aj napriek všetkému sa nám podarilo udržať pre nás priaznivý výsledok, ale s hrou v druhom polčase nie som vôbec spokojný a musíme na tom popracovať, aby sme vydržali hrať našu hru celých sedemdesiat minút.

Mladší žiaci U13 2. kolo Lokomotíva Trnava – Piešťany 3:1 (0:0)
Góly: 37., 57. Tomáš Pastva, 41. Oliver Kľačo – 58. Leonard Lacko
Zostava 2. kola: Gula, Michálek, Tuchyňa, Drevenák, Tomaga, Adamovič, Valo, Bukový, Bondra, Lacko, Rapavý, Fodrán, Salka, Krajčo, Ričány

Ján Stachura, tréner U13: Aj napriek prehre, som so zápasom a najmä prístupom našich chlapcov veľmi spokojní. Vedeli sme, že ideme hrať proti jednému z najsilnejších, ak nie najsilnejšiemu družstvu v súťaži, ktoré je dobre organizované a najmä fyzicky veľmi silné, čo je v kategórii mladších žiakov jeden z kľúčových faktorov. Naše družstvo k zápasu pristúpilo veľmi dobre, hrali sme s veľkým nasadením a obetavosťou a čo ma obzvlášť teší, veľmi disciplinovane. Najmä prvý polčas bol toho dôkazom, kedy sa hralo prevažne na našej polovici, ale súpera sme nepustili do nejakých veľkých šancí vďaka nášmu, pohybu, dôrazu a aktivite. Druhý polčas sme vo vysokých horúčavách mierne poľavili z nasadenia a situácie, v ktorých sme hrali s menšou intenzitou súper potrestal gólmi v našej sieti. Musím však chlapcov pochváliť, že sa nevzdávali, a aj napriek ubúdajúcim silám sa zlepšili aj v ofenzívnej fáze a odmenou im bolo niekoľko sľubných šancí a strelený gól po peknej akcii. Opäť mi neostáva nič iné len chlapcov pochváliť. Výsledok nie je až tak podstatný. Keď sa pozriem individuálne na prístup každého hráča, tak vidím veľkú ochotu, chcenie a schopnosť počúvať a učiť sa, čo nie vždy samozrejmosťou. Som tomu veľmi rád a aj keď je ešte mnoho vecí, ktoré treba zlepšiť, dáva mi to energiu do ďalšej práce s družstvom a nádej, že jeho napredovanie vďaka prístupu chlapcov nebude úplne pomalé.

Starší žiaci U15B 1. kolo PFK Piešťany – Holíč 2:0 (1:0)
Góly: 33. Denis Seko, 46. Samuel Franko
Zostava 1. kola: Mihálik, Ferech, Žlnay, Michálek, Vančo, Gešvandtner, Makový, Seko, Pernisch, Franko, Bzdušek, (Zeman, Kotula, Nitka, Adamčík, Vicen)

Peter Michálek, tréner U15B: Na zápas sme nastupovali s veľkým rešpektom a zároveň s očakávaním ako to vôbec dopadne. Túto neistotu ovplyvnilo niekoľko faktorov, viacerí hráči dovolenkovali, drobné zranenia, ale aj pocit nedostatočnej prípravy. Tento zápas bol síce majstrovský, ale pre nás zároveň prvý prípravný, nakoľko sme v našej kategórii neodohrali ani jeden. Viacero chlapcov spolu ešte na jednom ihrisku nehrali a preto bol predzápasový stres a obavy na mieste. Chlapci sa od začiatku snažili kombinovať, čím si postupne vytvorili viacero šancí. Tieto akcie však veľakrát končili zlou finálnou prihrávkou, zblokovanou strelou alebo v rukaviciach brankára Holíča. Súper sa snažil ohrozovať iba dlhými nákopmi za obranu, s čím si ale naši chlapci perfektne poradili. Dva krát sme tŕpli, keď po výbornom čítaní hry vybehol z brány Alex Mihálik a po súboji zostal ležať na trávniku, no našťastie všetko dobre dopadlo a Alex pokračoval v hre ďalej. Koncom prvého polčasu sme kopali priamy kop, ktorý po chybe brankára hostí zúročil Denis Seko. Tu je treba vyzdvihnúť bojovnosť Chrisa Žlnaya, ktorý výborným návratom priamy kop vybojoval. Do druhého polčasu sme nastúpili s jediným cieľom, dotiahnuť zápas do víťazného konca. V kabíne bolo vidieť výrazné upokojenie a túžbu získať prvé body. Napokon nás upokojil Samuel Franko, ktorý opäť po chybe brankára napol sieť hostí. Gólu predchádzala ukážková akcia z polovice ihriska, ktorú naštartoval Michal Adamčík. Druhý gól chlapcov upokojil, čo bolo vidieť aj na ihrisku. Hráčom poskočilo sebavedomie, púšťali sa viac a viac do individuálnych súbojov ,z ktorých väčšinou vyťažili faul alebo prečíslenie. Využili sme striedanie piatich hráčov a do konca zápasu sme si vytvorili niekoľko krásnych kombinácií začo patrí hráčom veľká pochvala.

Mladší žiaci U13B 1. kolo PFK Piešťany – Holíč 3:3 (1:2)
Góly: 14. Sebastián Fodrán, 45., 51. Jakub Boris – 4., 60. Markus Hrnčirík, 21. Dávid Paták
Zostava 1. kola: Mitošinka Maxim, Podolský, Fodrán, Burík, Tabaček, Virág, Hlavatý, Maco, Janec, Ričány, Kováč, Hiner, Boris, Rašlová, Gloss, Beňo, Seidl, Mitošinka Timotej

Martin Ričány, tréner U13B: S hráčmi sme odohrali prvý majstrovský zápas v tejto sezóne a s nasadením a výkonom som spokojný. Napriek veľkej horúčave to bol kvalitný zápas a duel sprevádzalo obojstranné vysoké nasadenie. Problémy nám robili súperovi rýchli útočníci. Nás môže mrzieť množstvo nepremenených šancí, ktoré sme si dokázali vypracovať a vyrovnávajúci gól v samotnom závere zápasu. Škoda, že sme nedokázali využiť situáciu, keď mali hostia na striedačke k dispozícii iba jedného striedajúceho hráča. Napriek našim nepremeneným príležitostiam a aj tomu, že súper nepremenil penaltu, je remíza zaslúžená.

Text a foto: TS PFK