Futbal: Týždeň pred štartom súťaží, pozrite si štatistiky PFK

Už len týždeň ostáva do štartu druhej polovice futbalových súťaží PFK Piešťany. Už budúci víkend odohrajú svoje prvé zápasy muži, ktorí vycestujú za súperom z Ladcov, dorastenci privítajú doma Myjavu a žiaci odohrajú dvojzápas v Považskej Bystrici. V ďalších týždňoch sa postupne zapoja do súťaží ostatné mládežnícke družstvá.

Súťaže v číslach

12 – počet súťaží, v ktorých účinkujú družstvá PFK Piešťany
144 – počet súťažných zápasov, ktoré odohrali družstvá PFK Piešťany v jesennej časti
254 – počet bodov, ktoré dosiahli družstvá PFK Piešťany
501 – počet gólov strelených všetkými družstvami

Najlepší v jesennej časti

Najviac gólov družstva – U9 so 71 gólmi
Najlepší strelec – Dávid Krištof s 56 gólmi
Najviac bodov – U15 s 31 bodmi
Najlepšie umiestnenie – U11 a U9 na 1. mieste
Najstarší hráč – Ján Petráš 46 rokov
Najmladší hráč – Ivan Miklovič 6 rokov
Muži tesne za postupovými priečkami

Muži ako nováčik štvrtej ligy predvádzali v jesennej časti súťaže výborné výkony a s kádrom plným mladých odchovancov boli druhým najproduktívnejším družstvom súťaže s 51 gólmi. Najlepším strelcom družstva sa stal Juraj Braniša s 15 gólmi. Za zmienku stoja 4 góly Martina Gulu v zápase Ladcami z pozície obrancu a rekordné domáce víťazstvo 9:0 s Dolnými Vestenicami. Do jarnej časti vstupuje družstvo mužov na 6. mieste, čo je pozícia tesne za postupovými priečkami.

Štart jarnej časti už 5.3.2022

Jarnú časť sezóny otvoria žiaci dvojzápasom v Považskej Bystrici v sobotu 5. marca. V nedeľu 6. marca vstúpia do sezóny starší aj mladší dorastenci domácim zápasom proti Myjave a muži zápasom v Ladcoch. Naďalej pokračuje výstavba atletickej dráhy, kvôli ktorej je zatvorené hlavné ihrisko futbalového štadióna. Z tohto dôvodu odohrajú muži svoje domáce zápasy opäť na ihrisku v Moravanoch nad Váhom a domácim ihriskom dorastencov sa stane do konca sezóny ihrisko v Drahovciach.

Text a foto: Tlačová správa PFK