Futbal: Prípravka vyhrala súboj o prvé miesto, muži proti Vrbovému neuspeli

Najmladšia prípravka U9 uspela v súboji o prvé miesto tabuľky a vyhrala jesennú časť súťaže. Žiacke družstvá v druhej lige uspeli v súbojoch proti Novým Zámkom zhodne 2:0. Menej sa darilo dorasteneckým družstvám, ktoré vysoko podľahli v Bratislave Karlovej Vsi. Tentokrát neboli úspešní ani piešťanskí muži, ktorí podľahli v derby na ihrisku Vrbového 3:1. Aj napriek dobrému výkonu družstva sa presadil až v závere stretnutia z pokutového kopu Juraj Braniša.

Muži 11. kolo Vrbové – Piešťany 3:1 (3:0)
Góly: 19., 37. Matej Kubica, 45. Andrej Kaman – 89. Juraj Braniša
Zostava 11. kola: Červenka, Gula, Ďurina, Hutár, Modrovič, Strelec, Kusý, Klačman, Braniša, Korec, Štefanka (Glos Simon, Doktor, Sloboda, Lipovský)

Cyril Stachura, tréner mužov: V derby zápase sa hral od začiatku opatrný futbal. Obe družstva čakali, s čím vyrukuje súper.  My sme chceli pokračovať v dobrých výkonoch z predchádzajúcich zápasov a domáci sa spoliehali na jednoduchú hru. Dobre bránili a podnikali rýchle brejky, alebo dávali dlhé nakopávané lopty za obranu. Po takýchto dvoch jednoduchých akciách sme dostali dva góly. V štyridsiatej prvej minúte odpískal rozhodca pre naše mužstvo penaltu a z nepochopiteľných dôvodov potom nariadil iba priamy kop. Navyše v poslednej sekunde prvého polčasu sme s ofsajdu dostali tretí gól. Do druhého polčasu sme nastúpili s dvomi zmenami v zostave a prakticky celý druhý polčas sa odohral na polovici domácich. Vypracovali sme si aj gólové príležitosti, ale nevedeli sme sa presadiť. To sa nám podarili až tesne pred koncom z pokutového kopu. Škvrnou na celom zápase bol zákrok domáceho Kamana na Matrina Gulu, ktorého museli previesť do nemocnice. Domáci boli v tomto dueli efektívnejší a naši hráči im to uľahčili.

Starší dorast U19 12. kolo Karlova Ves – Piešťany 5:1 (3:1)
Góly: 26., 36., 66. Filip Závodský, 34. Samuel Dorušiak, 47. Alex Vejřík – 7. Boris Kusý
Zostava 12. kola: Magula, Modrovič, Hlavatý, Krajčo, Pavlovič, Taraba, Malovec, Šimek, Kusý, Vyhlídal, Kucharík (Fox, Barančík)

Peter Vrábel, tréner U19: Od začiatku zápasu sme chceli narúšať rozohrávku domácich vyšším postavením a dobrým pohybom. To sa nám v úvode darilo a už v siedmej minúte sme gólom potrestali chybu domáceho brankára. V ďalšom priebehu sme nedokázali dlhšie podržať loptu na súperovej polovici, rýchlo sme ju strácali a iniciatívu v hre prebrali domáci. Vyrovnali po rýchlom protiútoku. Zlom v zápase nastal o pár minút neskôr, kedy našu nedôslednosť a povrchnosť v bránení domáci pretavili na ďalšie dva góly. Do vývoja zápasu tu výrazne zasiahol aj hlavný rozhodca, ktorý vylúčil nášho hráča za verbálnu kritiku rozhodcu. V druhom polčase domáci kontrolovali priebeh zápasu a aj keď sme v závere dokázali kombinovať a držať loptu, bolo to spôsobené zvoľnením tempa hry zo strany domácich. Väčšiu časť zápasu sme sa veľmi ťažko presadzovali v útočnej fáze, rýchlo sme strácali loptu a boli sme nedôslední v defenzívnych činnostiach. Víťazstvo domácich je zaslúžené.

Mladší dorast U17 12. kolo Karlova Ves – Piešťany 5:1 (3:1)
Góly: 28., 52., 71. Luce Julius Flannery, 43. Matej Ďurica, 64. Michal Matiaško, 74. Damián Brenčič
Zostava 12. kola: Šándor, Répaš, Urban, Poturnay, Vatrt, Kuna, Petráš, Táborský, Labat, Hesko (Chalás, Millar)

Szilárd Petényi, tréner U17: Sériu úspešných výsledkov strieda zahanbujúca prehra, ktorej musíme čeliť. V oboch polčasoch sme sa prezentovali rozdielnymi výkonmi, keď v prvom sme odohrali vyrovnanú partiu a nič nenasvedčovalo, že budeme čeliť pohrome. Do prestávky sme neustrážili najlepšieho strelca súťaže, ktorý otvoril skóre a bola to jediná väčšia šanca, ktorú efektívne využili domáci do prestávky. Naše šance Táborského a Heska v dobrých streleckých pozíciách sme nevyužili. Naše odhodlanie do druhého polčasu už v úvode otupil druhý gól do šibenice. Od tohto okamihu domáci rástli a my naopak, nevedeli sme sa vrátiť do zápasu  a ďalšie góly už len zvýraznili našu frustráciu z vývoja  a prakticky zápas sa len dohrával. Výsledok nás úprimne mrzí, čo aj bolo  vidieť po zápase, že chlapci  si plne uvedomujú, že prispeli k nezdaru svojím výkonom v druhom polčase, čo je pre mňa dobrý signál, že sebakritika je na mieste a nehľadajú výhovorky.

Starší žiaci U15 11. kolo Piešťany – Nové Zámky 2:0 (1:0)
Góly: 22: Vratko Šálek, 64. Filip Fodrán
Zostava 11. kola: Marek, Suchý, Gešvandtner, Jurík, Šálek, Havrlent, Pernisch, Fodrán, Bajzík, Seko, Franko ( Lacko, Bzdušek)

Jozef Glos, tréner U15: V nedeľnom zápase proti húževnatému súperovi z Nových Zámkov sme podali jeden z najlepších výkonov sezóny. Súper od začiatku zápasu ukazoval svoju kvalitu. Chlapcom chvíľku trvalo kým sa zorientovali. Po niekoľkých príležitostiach súpera a dobrých riešeniach celej obrany, sme na ihrisku prebrali iniciatívu a začali diktovať tempo hry. Dostávali sme do nebezpečných príležitostí, len sme ich nedokázali premeniť. Presadili sme sa až po rohovom kope a ujali sa vedenia. V druhom polčase sa obraz hry nezmenil. Boli sme aktívnejší, nebezpečnejší, vytvorili sme si niekoľko gólových príležitostí, ktoré sme až trestuhodne zahadzovali. Aj napriek tomu sme museli byť ostražití, pretože súper stále kúsal. Ukludnil nás až gól pár minút pred koncom. Chlapcom gratulujem k víťazstvu a  ďakujem za kolektívny výkon počas celého zápasu.

Mladší žiaci U13 11. kolo Piešťany – Nové Zámky 2:0 (2:0)
Góly: 20. Leonard Lacko, 21. Samuel Kováč
Zostava 11. kola: Gula, Lacko, Bukový, Tomaga, Valo, Ričány, Fodrán, Bondra, Adamovič, Tuchyňa, Michálek, Valovič Dávid, Rapavý, Kováč, Lacko, Krajčo, Chalupka

Ján Stachura, tréner U13: Dovolím si povedať, že sme odohrali najlepší zápas sezóny. Dominovali sme proti tabuľkovo vyššie postavenému súperovi v hre od prvej do poslednej minúty, na čom sa podieľal každý jeden hráč na ihrisku svojím výkonom. Veľmi dobre a presne sme kombinovali, napádali súpera, riešili jednotlivé herné situácie a celkovo sa na našu hru dalo pozerať. Odmenou nám boli dva góly, mohlo ich byť však omnoho viac. Som veľmi rád, že chlapci preniesli do zápasu aktívnu hru a kombináciu z tréningu a veľmi citlivo a vnímavo reagovali na všetky ďalšie pokyny, ktoré v zápase dostali. K tomu, aby sme súperovi uštedrili absolútny debakel, nám chýbalo už len lepšie prevedenie drobných detailov v hre pod tlakom ako sú príprava streľby, prvý dotyk, finálna prihrávka. Sú to však všetko veci, na ktoré sa zameriavame v tréningu, takže som presvedčený, že nás čaká zlepšenie aj v tomto smere.

Starší žiaci U15B 11. kolo FŠRH – Piešťany 5:3 (3:1)
Góly: 9. Filip Zachar, 12., 51. Maxim Beňo, 34., 69. Volodymyr Mykultsia – 15. Denis Seko, 42. Markus Bzdušek, 47. Lukas Bežák
Zostava 11. kola: Mihálik, Ferech, Žlnay, Briška, Ferech, Michálek, Seko, Nitka, Vančo, Bzdušek, Hudcovič, Pernisch (Zeman, Hrubý, Bazala, Bežák)

Peter Michálek, tréner U15B: Podľa tabuľky boli papierový favoriti domáci. Náš cieľ bol odohrať bojovný zápas, zanechať po sebe dobrý dojem a ukončiť jesennú časť bez zranenia. Od úvodných minút bolo vidieť prevahu domácich, a to hlavne v individuálnych prienikoch, osobných súbojoch. V domácej zostave figurovali dvaja hráči v top trojke najlepších strelcov súťaže. Spoločne sa im podarilo skórovať štyridsaťosem krát, čo sú dve-tretiny všetkých gólov domáceho družstva. Je prirodzené, že z tejto štatistiky mali chlapci až príliš veľký rešpekt. Odzrkadlilo sa to bohužiaľ aj na ihrisku, v osobných súbojoch sme viac krát zlyhali a preto sme právom prehrávali dvojgólovým rozdielom už v dvanástej minúte. Dlho netrvalo a do zápasu sme sa dostali premeneným pokutovým kopom, ktorý bravúrne zvládol Denis Seko. Od tohto momentu sme hrali omnoho lepšie, dostupovali sme hráčov, snažili sme sa viac kombinovať v strede ihriska. Bohužiaľ minútu pred koncom polčasu sme opäť inkasovali. Polčasová prestávka bola vo veľmi pochmúrnej atmosfére. S istotou môžem povedať ,že príliš veľkú chuť nastúpiť chlapci už nemali. Rozobrali sme si individuálne chyby a rozdali úlohy do druhého polčasu s cieľom dostať sa do zápasu čo najskôr. V úvode druhého polčasu utiekol domácej obrane Markus Bzdušek, no vzápätí sme inkasovali opäť z pokutového kopu po ktorom nasledovalo vylúčenie najlepšieho strelca domáceho tímu. Treba povedať ,že chlapci hrali druhý polčas úžasne, vysoké napádanie, držanie lopty, krásne prihrávky za obranu, osobné súboje, vedeli sme sa presadiť jeden na jedného. Pätnásť minúť pred koncom sa individuálne presadil Lukas Bežák, čím sme sa znovu dostali na rozdiel jedného gólu. Pokračovali sme vo výbornom výkone, ani jedna lopta nebola pre hráčov stratená, na chlapcoch bolo vidieť ako strašne chcú uspieť a odniesť si aspoň bod. V bráne nás viac krát podržal úžasnými zákrokmi Alex Mihálik. Napriek veľkej snahe sa nám vyrovnať už nepodarilo. Veľmi emotívny zážitok bol posledný hvizd rozhodcu, ktorý spustil plač viacerých hráčov. Aj toto svedčí o tom ako chlapcom záleží na predvedenej hre, výsledku a kolektíve. Aj za takýto prejav som na chlapcov veľmi hrdý a pyšný.

Mladší žiaci U13B 11. kolo FŠRH – Piešťany 3:1 (1:0)
Góly: Oliver Barinec, 36. Božik Adrian, 60. Amir Bougdar – 42. Samuel Kováč
Zostava 11. kola: Podolský, Burík, Siget, Michal Valovič, Tabaček, Hiner, Tosi, Virág, Beňo, Maco, Gloss, Ričány, Boris, Fodrán, Hlavatý, Salka, Kováč, Samuhel, Janec

Martin Ričány, tréner U13B: Proti dobre organizovanej hre súpera, fyzicky lepším a futbalovejším protihráčom sa nám vôbec nedarilo. Súper bol lepší po všetkých stránkach. My sme si počas zápasu nevypracovali ani jednu gólovú príležitosť. Jediný náš gól padol zo štandardnej situácie. Medzi naše najväčšie nedostatky patrilo nevyužívanie krídelných priestorov, na čo sme bohužiaľ nemali dostatok síl a kondičnej prípravy. Bol to náš posledný zápas v jesennej časti súťaže a bol jednoznačne najhorší z doteraz odohratých.

Mladší žiaci U13C 8. kolo Dechtice – Piešťany 2:3 (1:1)
Góly: 7., 60. Jakub Machovič – 28., 56. Maxim Urban, 52. Jakub Seman
Zostava 8. kola: Podolský, Tabaček, Maco, Beňo, Ocelka, Kohutovič, Hody, Kovár, Gálik, Bačík, Janec, Urban, Seman

Martin Ričány, tréner U13C: Priebeh prvého polčasu bol vyrovnaný, šance na strelenie úvodného gólu mali obe mužstvá. Našou najväčšou chybou v tomto zápase bolo zakladanie útokov a vedenie lopty cez stredovú časť ihriska. V tomto prehustenom priestore končila väčšina našich akcií. Napriek tomu, že sme mali v mužstve mladších, behavých chlapcov, tak sme ich rýchlosť nevedeli využiť. Podarilo sa nám to až v druhom polčase, keď sme dvakrát založili útok po krídlach a dali z toho dva góly. Napriek tomu, z našej strany bolo v zápase viac negatív ako pozitív.

Prípravka U9 9. kolo Borovce – Piešťany 1:3 (1:0)
Góly: 10. Mário Strecký, 27., 45. Christopher Kusý, 35. Matej Ferkodič
Zostava 9. kola: Korenačka, Kusý, Blaško, Hrubý, Šúst, Petráš, Ferkodič, Beseda, Masár, Urban, Rohár

Martin Ričány, tréner U9: Do zápasu sme nastúpili ustráchane. Hru od začiatku začalo ovládať domáce mužstvo, ktoré po väčšej aktivite strelilo na konci polčasu úvodný gól. V druhom polčase sa nám podarilo streliť rýchly gól a to nás naštartovalo k výbornému výkony. Chlapcov to povzbudilo, začali si viac veriť, napádať a výsledkom bol ďalší gól strelený do súperovej siete. Od tohto momentu sme na ihrisku dominovali, vytvárali si príležitosti a chlapci sa futbalom bavili. Očakávali sme, že tento zápas nebude ľahký, ale chlapci svojou húževnatosťou v druhom polčase dokázali zápas vyhrať. Za predvedený výkon a bojovnosť im patrí veľká pochvala.

TS PFK