Futbal: Pohárový zápas Piešťany – Dunajská Streda odložili, dôvodom je Covid-19

Slovenský futbalový zväz (SFZ) odložil na neurčito zápasy 2. kola Slovnaft Cupu. V rámci neho mali v stredu 19. augusta hráči PFK Piešťany privítať na svojom ihrisku FK DAC 1904 Dunajská Streda.

SFZ prekvapivé rozhodnutie odôvodnil podozrením na pozitívny test na ochorenie Covid-19 v jednom z mužstiev Fortuna ligy. Odložené budú preto všetky zápasy najbližšieho kola Slovnaft Cupu. V rámci neho bolo na pláne aj stredajšie stretnutie PFK Piešťany – FK DAC 1904 Dunajská Streda.

„Slovenský futbalový zväz na základe podozrenia na pozitívny test na COVID-19 v jednom z mužstiev Fortuna ligy odkladá zápasy účastníkov Fortuna ligy v najbližšom kole Slovnaft Cupu, ktorý spadá pod gesciu SFZ, na neurčito. Druhé kolo pohára je na programe počas tohto týždňa v utorok a v stredu, tj. 18. a 19. august 2020 a teda zvyšné stretnutia sa odohrajú podľa rozpisu. SFZ chce týmto krokom predísť prípadnému šíreniu koronavírusu vo fortunaligových tímoch, najmä tých, ktoré hrajú v európskych pohárových súťažiach a zároveň aj v regionálnych kluboch,“ uvádza SFZ vo svojom stanovisku.

,,Sme z tejto správy smutní, veľmi sme sa tešili. Verím, že náhradný termín bude známy čo najskôr a verím, že nebudú prijaté drastické obmedzenia, aby si takýto sviatok futbalu mohli užiť aj diváci naplno. Zakúpené lístky na zápas zostávajú v platnosti aj na preložený zápas,“ povedal Ján Stachura z PFK Piešťany.

Zdroj: Slovenský futbalový zväz