Futbal: Piešťany na víťaznej vlne, starší dorast stúpa na vrchol

V doslova „kalamitnom“ počasí, keď ľudia radšej nechceli vychádzať zo svojich príbytkov, sa 29. októbra odohral súboj trinásteho kola. PFK Piešťany nastúpili na ihrisku Bojničiek.

Zlé počasie i povrch hracej plochy znamenal, že oba tímy uprednostnili dôraz pred technikou. Už v 13. minúte sa presadil najlepší ligový strelec Jozef Glos a o päť minút neskôr skóroval i najmladší hráč na ihrisku Filip Korec. Druhý polčas pokračoval v podobnom duchu a v 70. minúte strelil svoj druhý gól v zápase Jozef Glos. Hostia sa snažili aspoň gólom potešiť hŕstku divákov, ktorí si našli cestu na štadión, čo sa im v 88. minúte podarilo. Radosť zo streleného gólu im však o minútu neskôr zobral  Adam Kusý, ktorý upravil na konečných 4:1 pre Piešťancov. V „anglickom“ týždni hrajú muži už v stredu o 13:30 v odloženom zápase proti druhému tímu tabuľky z Moravian nad Váhom a v nedeľu nastúpia proti ďalšiemu zaujímavému a kvalitnému tímu z Dubovian.

Muži 13. kolo Bojničky – Piešťany 1:4 (0:2)

Góly: 88. Dávid Vokel – 13., 70. Jozef Glos, 18. Filip Korec, 89. Adam Kusý

Zostava 13. kola: Kunic-Szabo (84 Kollár), J.Stachura, Krajčovič, Valla, Korec (60 C.Stachura), Doktor, Krištof (60 Nagaj), Kusý, Glos(C), M.Gula

Martin Krajčovič, tréner: Dnešný zápas sa hral na veľmi náročnom teréne, a za neustáleho vetra, až na hranici regulárnosti. Futbal trpel na oboch stranách. Dnes sa ukázala sila kolektívu a morálne gólové vlastnosti nášho mužstva. Čaká nás náročný týždeň, kde už v stredu 1.novembra privítame na domácom ihrisku v dohrávke OFK Moravany nad Váhom,ktoré sú na druhom mieste. Anglický týždeň ukončíme v sobotu, na domácom ihrisku privítame OŠK Dubovany. Touto cestou chcem pozvať všetkých Vás, našich verných fanúšikov, aby ste zobrali vaše rodiny, teplú deku a prišli nás podporiť.

Starší dorast 12. kolo Piešťany – Šurany 2:0 (1:0)

Góly: 45. Ivan Krajčovič, 76. Juraj Štefanka

Zostava 12. kola:   Červenka – Horil (Benko), Lenovský, Rusnák, Stanek – Valovič (Sedláček), Strelec, Unger, J. Štefanka (Ozimák), Korec (Kondrc) – Krajčovič

Martin Javorka, tréner: V 12. kole nás na domácej pôde čakal ďalší náročný zápas so Šuranmi, ktoré ešte po 9. kole boli v tabuľke na 3. mieste iba so 7 inkasovanými gólmi. Naši chlapci sa od začiatku koncentrovali na zápas, od prvej minúty sme ovládli hru, mali sme dobré držanie lopty, avšak problémom bola dobre organizovaná defenzíva hostí, ktorí častokrát bránili s 9 hráčmi, a to zo začiatku vysoko od svojej brány. Aj preto sa hráči PFK v prvom polčase nedostávali do vyložených príležitostí, výsledkom našej prevahy boli iba strely spoza šestnástky, s ktorými si brankár Šurian poradil. Keďže sme sa nepresadili ani našimi silnými štandardnými situáciami, všetko nasvedčovalo tomu, že do kabín sa pôjde za bezgólového stavu. Avšak prišla 45. minúta, rýchla priamočiara akcia stredom ihriska s dobrým nábehom Ivana Krajčoviča do voľného priestoru a po jeho strele sme viedli 1:0. Cez prestávku sme si povedali, že treba zrýchliť hru rýchlym odovzdávaním lopty, tiež bolo evidentné, že s pribúdajúcimi minútami pri takej náročnej hlbokej defenzíve, budú hráčom Šurian dochádzať sily, čo bolo treba využiť na strelenie druhého gólu, ktorý by priniesol pokoj na naše kopačky v útočnej fáze. Aj v druhom polčase sme mali hru pod kontrolou, hostí sme prakticky do ničoho nepustili, chlapci mali chuť opäť zvíťaziť, no v zhustenom priestore pred šestnástkou hostí sme sa veľmi ťažko presadzovali. Po niekoľkých šanciach prišlo naše útočné vykúpenie v 76. minúte, keď po krásnej individuálnej akcii a ešte krajšom zakončení upravil skóre na konečných 2:0 Jurko Štefanka. Do konca zápasu sa skóre už nemenilo a na konto sme si pripísali 6 víťazstvo v sérii, čo nás už posunulo na 3. miesto v tabuľke. Bol to ďalší kvalitný zápas z našej strany, celá naša defenzíva fungovala na jednotku, v obranných činnostiach sme za celý zápas neurobili žiadnu chybu. Smerom na súperovu bránu to bolo sťažené dvojradovou obrannou líniou v počte 9 hráčov, ktorá nás napádala zo začiatku vysoko, vo veľkej vzdialenosti od svojej brány, no po rýchlejšom odovzdávaní lopty a v dobre nastavenej zápasovej kondícii sa obranná línia Šurian stiahla pred vlastnú šestnástku, a preto sme zvládli tento náročný zápas. Po zápase som bol spokojný s nasadením, koncentráciou, zápas spĺňal všetky parametre vyššej dorasteneckej súťaže, ak sa chlapci sústredia na hru, dokážeme zvládnuť každý zápas v tejto súťaži. Páči sa mi na chlapcoch, že sme sa všetci navzájom v kabíne presvedčili o tom, že chceme vyhrávať všetky zápasy a pri kvalite tohto mužstva sa dostavili aj úspešné výsledky. Ak budú chlapci naďalej počúvať, čo im chcem preniesť a naučiť ich, hlavne aby pochopili, o čom je futbal na poloprofesionálnej, či profesionálnej úrovni, o čom sú vyššie mužské súťaže, kam za chvíľku všetci smerujú, o budúcnosť mužského futbalu PFK Piešťany nemám pochybnosti, pretože títo chlapci sú nasmerovaní hrať minimálne 3. ligu v kategórii dospelých.

Mladší dorast 12. kolo Piešťany – Šurany 5:3 (3:0)

Góly: 7., 35. Martin Janovský, 30. Oliver Bušík, 42. Daniel Miklovič, 71. Samuel Sloboda – 54. Samuel Helma, 55. Denis Turan, 60. Maroš Slovák

Zostava 12. kola: Freivald, Herman, Valo, Valko (Bartovic), Ruľák, Bušik (Minárik), Glos, Halanda (Sloboda), Koška (Ondris), Kováčik (Miklovič), Janovský (Štetka)

Peter Vrábel, tréner: Po nie príliš dobrom výkone v minulom zápase sme sa chceli prezentovať lepšou hrou a ziskom troch „povinných“ bodov do tabuľky. Od začiatku sme chceli hrať útočne s vysokým napádaním, nedovoliť súperovi rozvinúť svoje akcie a donútiť ho ku chybám. To sa nám darilo najmä prvý polčas. Z prvých dvoch striel do priestoru brány sme dali dva góly a aj napriek množstvu nepresností sme si vypracovali ďalšie sľubné príležitosti. V druhom polčase sa na našej hre negatívne prejavilo striedanie šiestich hráčov. Zlá bola najmä organizácia hry v defenzívnych činnostiach, čoho výsledkom bolo, že za stavu 4:0 sme si ľahkovážnym a nekoncentrovaným výkonom nechali v priebehu 6 minút streliť 3 góly. Našťastie sa nám v 71 min. podarilo pridať piaty gól a doviesť zápas do víťazného konca. Pozitívne je, že sme si v zápase vypracovali pomerne veľa dobrých streleckých príležitostí, negatívom zlý prechod do defenzívy a dezorganizácia hry najmä v druhom polčase.

Mladší žiaci B 9. kolo Veľké Kostolany – Piešťany B 0:5 (0:2)

Góly: 11. Filip Fodrán, 19., 28. Denis Seko, 32. Jakub Duong, 50. Maximilián Martinkovič

Text: MB/TK PFK