Futbal: Piešťanské celky bez víťazstva – muži s Drahovcami remizovali

Siedmym kolom pokračovala šiesta liga, kde na seba narazili druhý a tretí tím tabuľky. Zápas priniesol mnoho šancí, avšak ani jedna strana neskórovala. Piešťany tak na čelo tabuľky strácajú dva body. Jeden bod si do tabuľky pripísal i starší dorast, ktorého môže mrzieť vyrovnávajúci gól Skalice v poslednej minúte zápasu. Prehry si okrem mladšieho dorastu pripísali i žiacke celky v derby zápasoch proti Moravanom nad Váhom. Remízu v Dubovanoch si pripísal B tím U13 a prehru v Drahovciach B tím U15. Potešili prípravkárske celky. Najmladší U9 s Partizánskym ešte prehrali, no dve staršie kategórie porazili rovnakého súpera 1:4 a 1:5.

7. kolo Piešťany – Drahovce 0:0 (0:0)

Zostava 7. kola:   Budka, Polačík, Krajčovič (´Štefanka J.), Sekara, Lipka, Beblavý, Glos, Štefanka D. (´Javorka), Kusý, Gula, Maraz (´Zelenay)

Szilárd Petényi, asistent trénera:  O remízovom výsledku rozhodli nepremenené šance na našej strane a taktiež aj hosťujúcej. Malou útechou je, že v pomere šancí a možnosti skórovať  sme hostí prevýšili, avšak efektivita na oboch stranách nulová, čomu veľkou mierou prispeli aj obaja brankári. Mali sme výborný vstup do zápasu a šancu na pohodlné vedenie, no zlyhali sme  v zakončení. Po streleckom nezdare z úvodu zápasu, hostia hru vyrovnali, taktiež ukázali svoju kvalitu a boli nebezpeční, dominovali pri vysokých loptách patričným dôrazom. Chýbala mi trpezlivejšia medzihra v prechodovej fáze, príliš často sme sa pokúšali presadiť dlhou loptou v podčíslení, čo hostia ľahko eliminovali. V druhom polčase sme zlepšili držanie lopty,  čo sa okamžite premietlo najmä v útočnej fáze, z čoho vyústilo niekoľko šancí. V snahe strhnúť víťazstvo na našu stranu sme  podstupovali aj určitú mieru rizika v zadných radoch, kde ofenzívnu fázu podporili viacerí hráči z defenzívy, avšak vytúžený gól to neprinieslo. V tejto otvorenej  fáze sa aj hosťom  naskytla možnosť skórovať, čo zmaril včasným vybehnutím brankár Dano Budka.Uznanie a pochvalu si zaslúžia obe mužstvá  za nasadenie, bojovnosť  a celkovú atraktivitu derby zápasu.

Starší dorast 8. kolo Skalica – Piešťany 1:1 (0:1)

Góly: 90. Michal Rosa – 21. Filip Korec

Mladší dorast 8. kolo Skalica – Piešťany 5:1 (2:0)

Góly: 12. Martin Vašíček, 14., 74. Filip Piroha, 51., 62. Matúš Valo – 68. Juraj Hlbocký

Zostava 7. kola: Durdík, Barančík (Ondrejka), Valo, Krajčo, Ruľák, Sloboda (Hlbocký), Glos, Taraba, Bušík, Kováčik (Siget), Majtényi

Peter Vrábel, tréner: Od úvodu zápasu bolo vidieť kvalitatívny rozdiel medzi mužstvami. Domáci nás od prvých minút prevyšovali najmä v rýchlosti a agresivite v osobných súbojoch. Naši hráči sa len veľmi ťažko presadzovali, nedokázali dlhšie podržať loptu a rozvíjať útoky. Rýchlo sme strácali loptu, bránu domácich sme prakticky nehrozili. Síce nám vyšlo niekoľko protiútokov, ale vo finálnej fáze sme boli nepresní. Treba športovo uznať kvalitu domáceho mužstva, ich víťazstvo je zaslúžené.

Starší žiaci 8. kolo Moravany nad Váhom – Piešťany 2:1 (1:0)

Góly: 18., 65. Manuel Folvarčík – 53. Martin Modrovič

Mladší žiaci 8. kolo Moravany nad Váhom – Piešťany 1:0 (0:0)

Góly: 39. Tomáš Vatrt

Starší žiaci B 5. kolo Piešťany – Drahovce 1:2 (0:1)

Góly: 52. Jozef Rolinec – 2. Alexander Michálek, 66. Matej Babečka

Mladší žiaci B 5. kolo Piešťany – Dubovany 2:2 (0:0)

Góly: 36. Peter Macek, 44. Erik Ranostaj – 40. Juraj Bindics, 48. Gregor Hruška

Zostava 5. kola:  Sandor –  Vizina, Pomajbova, Fox,  Rolinec Adam, Košinár, Bajzík, Petromann, Petenyi, Suchy, Rolinec Jozef (Zazo, Franko, Chobot, Macek, Hlbocky, Nguyen, Ranostaj

Jozef Glos, tréner:   Po minulotýždňovej prehre sme chceli nadviazať na predchádzajúce víťazstva a predvedenú hru. Začiatok nám však nevyšiel, keď sme v úvode zápasu inkasovali po odkopnutej lopte a rýchlom brejku. Od tohto momentu bolo na ihrisku len jedno mužstvo. Chlapci sa nezlomili, bojovali, kombinovali, vytvorili si dostatočný počet streleckých pokusov a gólových príležitostí, no gól nám nebolo súdene dať. V druhom polčase sa nám podarilo vyrovnať. Bolo vidieť snahu o otočenie výsledku, podriadili sme tomu všetko. Vytvorili sme si opt niekoľko gólových príležitostí, ktoré sme nepremenili. V zavere zápasu prišiel trest, keď z ojedinelého brejku nás super potrestal. Na otočenie výsledku už nezostal čas, aj keď sme bojovali do konca. Aj keď sme prehrali, tak sa chlapci nemajú za čo hanbiť.

Text a foto: MB/TK PFK