Futbal: PFK Piešťany zdodali Trakovice 7:0

Ofenzívne predstavenie začal už v siedmej minúte Ján Stachura, ktorý po štandardnej situácii prekonal brankára Trakovíc. V päťminútovke medzi 22. až 27. minútou sa naši strelci presadili tri razy po góloch Jozefa Glosa, Martina Gulu a Adama Kusého. V druhom polčase pokračovala kanonáda Piešťancov a po druhom góle Jozefa Glosa a striedajúceho Michala Pazderku vyhrávali Piešťanci už 6:0. V nadstavenom čase dokonal svoj hetrik Jozef Glos, ktorý je s 19. gólmi najlepším strelcom súťaže.

Muži 8. kolo Piešťany – Trakovice 7:0 (4:0)

Góly: 7. Ján Stachura, 22., 55., 90. Jozef Glos, 25. Martin Gula, 27. Adam Kusý, 85. Michal Pazderka

Zostava 8. kola: J.Gula-Valovič (60,Kollár), J.Stachura, Krajčovič, Dadík, Korec (85,Kunic),Doktor,C.Stachura (82,Pazderka), Kusý, Glos(C),M.Gula

Martin Krajčovič, tréner: Po neodohratom siedmom kole proti Moravanov nad Váhom sme sa už nevedeli dočkať dnešného zápasu.Od začiatku sme boli aktívni a nebezpeční pre súperovu bránu. Našu aktivitu brzdil len fakt, že Trakovice nemali záujem hrať futbal a pokúšali sa čo najviac kúskovať hru, k čomu napomáhal aj veľmi slabý výkon hlavného rozhodcu. Naša futbalová kvalita sa však preukázala a po pekných akciách sme strelili sedem gólov. Teší ma aj čisté konto brankára Doda Gulu, ktorý sa prezentoval spoľahlivým výkonom.

Starší dorast 7. kolo Piešťany – Horné Saliby 4:0 (2:0)

Góly: 8., 15., 66. Ivan Krajčovič, 86. Martin Strelec

Zostava 7. kola:  Gavač – Valovič (Benko), Lenovský, Miškech, Horil (Rusnák) – Ozimák (Blahuta), Strelec, J. Štefanka, Unger (Kondrc), Korec (Pavlovič) – Krajčovič

Martin Javorka, tréner:   Po sérii neúspešných výsledkov nás čakal ťažký týždenný mikrocyklus, ktorého vyvrcholením bol náročný zápas s nováčikom z Horných Salíb. Jeho náročnosť bola zvýšená skutočnosťou, že celý týždeň nás sprevádzali choroby a zranenia, keď postupne opúšťali tréningový proces Matúš Červenka, „Chyro“ Rusnák, „Celo“ Stanek, Ivan Paulovič, „Megy“ Miškech, „Messi“ Kondrc a deň pred zápasom avizovali horší zdravotný stav aj Jurko Štefanka a „Bohuš“ Horil. Zápasová jedenástka sa skladala veľmi ťažko, pričom som musel brať do úvahy momentálny zdravotný stav všetkých hráčov. Zastaviť neúspešné výsledky avizovali chlapci už v priebehu týždňa, keď im „chutil“ modelovaný zápas s mužmi Sokoloviec, ktorý sme na umelej tráve vyhrali v stredu 10:3. Už vstup do zápasu sme mali výborný, keď bolo vidieť na všetkých chlapcoch, že pre víťazstvo urobia absolútne maximum. Od úvodnej minúty hrali naši chlapci s chuťou, veľa behali, hrali jednoducho, ale mimoriadne zodpovedne a tak hneď od úvodu sa rodili na našej strane gólové príležitosti. To, čo nás trápilo v predchádzajúcich zápasoch, sme v dnešnom zápase úspešne realizovali, keď strelecké kopačky si obul Ivan Krajčovič a z prvých dvoch príležitostí strelil s úperovi 2 góly. Strelené góly priniesli pokoj na naše kopačky, a tak sme si vypracovali do konca polčasu aj ďalšie šance, ktoré sme však už nepremenili. Súper z Horných Salíb bol nebezpečný najmä smerom dopredu, no zodpovedným výkonom v defenzíve sme ich do „tutových“ príležitostí nepúšťali. Dve veľmi sľubné akcie hostí zneškodnil spoľahlivými zákrokmi nováčik v našej zostave – brankár Samo Gavač. Cez prestávku sme si s chlapcami povedali, že musíme čo najskôr pridať tretí upokojujúci gól a nemôžeme dovoliť súperovi streliť kontaktný gól. Aj v druhom polčase chlapci svojim koncentrovaným výkonom splnili všetko to, na čom sme sa dohodli a tak dnešný kanonier Ivan Krajčovič pridal ďalší gól v 66. minúte a bolo 3:0. Po inkasovanom góle súper zo Salíb stratil na bojovnosti, k čomu prispelo aj vylúčenie ich obrancu, ktorý v samostatnom nájazde stiahol Ivana Krajčoviča. Do konca zápasu sme priebeh hry kontrolovali a predviedli sme zopár pekných priamočiarych akcií, z ktorých skončila gólom až strela Maťa Strelca v závere zápasu. Ojedinelé kontry hostí skončili na dobre organizovanej defenzíve nášho mužstva a čo prešlo za chrbát obrancov, chytil Samo Gavač. Za dnešný výkon musím pochváliť celé mužstvo, ktoré preukázalo svoju mentálnu pripravenosť a z hľadiska ďalšieho priebehu súťaže dôležitý zápas zvládli hráči PFK na výbornú. Iba za zmienku stojí skutočnosť, že v strede ihriska nám zápas odohrala trojica chlapcov – Strelec, Štefanka, Unger, ktorí sú vekovo hráči, ktorí by mohli hrať svoje zápasy v kategórii „U17“. Ale opakujem – všetci hráči podali dnes výborný výkon ako kolektív. Dúfam, že nás dnešné víťazstvo naštartuje k sérii úspešných výsledkov a už od pondelka sa ideme pripraviť na ďalší zápas, ktorý odohráme v nedeľu v Krakovanoch.

Mladší dorast svoj zápas neodohral pre nespôsobilý terén.

Starší žiaci A 7. kolo Bánovce – Piešťany 5:3 (1:1)

Góly: 3., 39., 62. Andreas Fraňo, 66. Kristián Kolembus, 69. Radovan Bezák – 4., 50. Tomáš Vyhlídal, 40. Vratko Maco

Zostava 7. kola:  Maliga, Daňhel, Hlavatý, Modrovič, Kluka, Šimo, Holec, Maco, Siget, Vyhlídal, Chochula (´Grešák)

Szilárd Petényi, tréner:  Nezvládli sme úplný záver zápasu a prišli sme o vedenie v rozpätí 6 minút vlastnou pasivitou, keď sme nedostatočne dostupovali a poskytli viacej priestoru pred pokutovým územím, čo využili domáci na obrat v zápase, a my sme vyšli naprázdno, pričom sme dokázali 3x skórovať po rýchlych protiútokoch. Práve rýchle kontry mohli rozhodnúť v náš prospech, keď domáca obranná línia nebola v ideálnom postavení, príliš vysoko a stále nám poskytovala možnosť na 2-3 prihrávky do samotného nájazdu na bránu, v ktorých sme sa niekoľkokrát ocitli neúspešne. Domácemu obratu v zápase sme aj sami napomohli, keď sme sa pokúšali  v posledných minútach kombinovať v nebezpečných priestoroch a situáciach pod tlakom na loptu a samozrejme nepresne. Vzhľadom k vývoju zápasu sme zahodili šancu na dobrý výsledok.

Mladší žiaci A 7. kolo Bánovce – Piešťany 2:3 (1:3)

Góly: 12. Nicolas Matejov, 51. Adrián Čuhák – 20. Filip Gregrovič, 25., 28. Samuel Hesko

Zostava 7. kola:   Rolinec, Gulan – Ocelka, Muller, Vatrt, Pomajbová, Fodrán, Labat, Gregorovič, Varačka, Hesko Petényi

Cyril Stachura, tréner: Po nevydarenom domácom zápase proti Šali sme chceli odčiniť prehru a nadviazať na predchádzajúce výkony. Od začiatku sa hral vyrovnaný zápas so šancami na jednej i druhej strane. My sme svoju veľkú šancu Filipom Gregorovičom nevyužili a naopak domáci sa zo skrumáže pred našou bránou ujali vedenia. Aj naďalej mal zápas podobný charakter, len s tým rozdielom, že za desať minút sme strelili po pekných prihrávkach Šimona Petényiho a Filipa Fodrana góly, ktorých autormi boli Samo Hesko a Filip Gregorovič. Tretí gól pridal po individuálnej akcii opäť Hesko. Druhý polčas mali domáci o čosi viac z hry, ale do vážnejšej príležitosti sme ich nepustili. Aj napriek výhre bolo v našej hre dosť ,,hluchých“ miest, keď nám chýbala medzihra a sa žiadalo viac podržať loptu. Tu musia zobrať viac na svoje plecia hlavne skúsenejší hráči, ako Janko Labat a Timo Vatrt.

Starší žiaci B 6. kolo Piešťany B – Banka 4:0 (2:0)

Góly: 26. Alexander Šesták, 29. Marek Chobot, 58. Filip Košinár, 61. Oliver Petényi

Zostava 6. kola: Žažo, Buček, Čimo, Šesták, Košinár, Petényi(K), Jánoš, Gregorička, Fajnor, Gvozdenovič Marko, Nemec, Chobot, Mihálik

Jozef Glos, tréner:  Stretnutie 6.kola sme odohrali opäť na umelej tráve. Stretnutie malo od začiatku jednoznačný priebeh, súpera sme nepustili do žiadnych šancí a my sme strelili štyri krásne góly. Na chlapcoch bolo od začiatku vidieť snahu vyhrať. Predviedli sme veľa krásnych akcií, ktorým chýbalo už len presné zakončenie. Veľmi ma potešili individuálne výkony niektorých hráčov, dúfam,že v tomto trende budú pokračovať.

Mladší žiaci B 4. kolo Piešťany – Chtelnica 2:0 (1:0)

Góly: 15. Adam Riegel, 31. Alexander Bajzík

Zostava 4. kola: Marek, Macek, Suchý, Klein, Pernisch, Seko, Zeman, Bajzik, Riegel, Krajčovič, Bežák, Zetocha, Ručkay, Kraic, Nguyen

Ján Stachura, tréner: V tomto zápase som spokojný s hrou družstva aj dosiahnutým výsledkom. Privítali sme oproti ostatným kolám výrazne silnejšieho súpera, ktorý mal vo svojom strede niekoľko individualít a v neposlednom rade aj mnoho starších chlapcov oproti tým našim. My sme navyše postrádali mnohé opory družstva a nenastúpili úplne v nasilnejšom zložení. Chlapci však pristúpili k zápasu veľmi dobre, koncentrovane a s nasadením, čo bolo základom nášho víťazstva. Najmä chlapci, ktorí dostali príležitosť v základnej zostave súpera veľmi pekne „točili“ presnými prihrávkami, rýchlosťou kombinácie a nasadením, z čoho pramenilo množstvo vytvorených šancí, ako aj strelené góly. V určitých pasážach sa predvedená hra približovala tomu, ako si predstavujem hru našich chlapcov. Po prestriedaní sa z nej trochu vytratila kvalita a futbalové myslenie, ale inak som spokojný so všetkými hráčmi, ktorí do zápasu nastúpili. Ukázali sme šírku kádra, ustáli zápas proti fyzicky lepšie vybavenému súperovi. Takisto sa veľmi dobre v zápase ukazovali mladší chlapci z ročníka 2008, ktorí dostali viacerí príležitosť, takže so zápasom vládne spokojnosť. Vyzdvihnúť by som ešte chcel aj ďalšie čisté konto, čo ukazuje na dobrú prácu celého družstva a ostávame tak jediným tímom, ktorý v súťaži ešte neinkasoval.

Text: TK PFK/MB