Futbal: Najlepší tréner a hráč sú z Piešťan

Najlepším futbalovým trénerom Západoslovenského futbalového zväzu za rok 2023 v kategórii U10 sa stal Martin Ričány, najlepším hráčom v rovnakej kategórii je Christopher Kusý, obaja z futbalového klubu PFK Piešťany.

Oceňovanie najúspešnejších mládežnických hráčov, trénerov, rozhodcov a futbalovej jedenástky roka sa uskutočnilo v estrádnej hale PKO v Nitre v piatok 19. januára 2024.

Obrovský úspech v nabitej konkurencii dosiahli nielen pre klub PFK Piešťany, ale pre celé naše mesto Martin Ričány a Christopher Kusý.

Západoslovenský futbalový zväz na tráve združuje 417 tímov (až o 60 viac než v predošlej sezóne) v 33 súťažiach. V ligách riadených Západoslovenským futbalovým zväzom a príslušnými oblastnými zväzmi kope do lopty až 19 898 mládežníkov, čo zo „západokraju“ robí regionálny zväz s jednoznačne najväčšou členskou základňou na Slovensku.

Galavečer s takmer dvesto pozvanými hosťami svojou prítomnosťou poctili prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a Ladislav Jurkemik, majster Európy 1976 a trénerský rekordér Niké ligy.

„Galavečer síce pripravil regionálny futbalový zväz, no jeho úroveň bola porovnateľná s celorepublikovou akciou. Som nadštandardne a veľmi príjemne prekvapený. To najdôležitejšie, čo sa dnes udialo, bolo až štrnásť ocenení pre najlepších mládežníkov. Deti si to budú pamätať, ‚iks‘ rokov budú z toho žiť a garantujem vám, že raz o tom budú rozprávať svojim deťom,“ povedal Ján Kováčik.

Jedným z ocenených mládežníckych trénerov bol aj Martin Ričány.

„Je to pre mňa obrovská motivácia uspieť v takejto obrovskej konkurencii a veľké povzbudenie do ďalšej práce. Toto ocenenie patrí nielen mne, ale aj všetkým mojim zverencom, chlapcom a dievčatám, s ktorými sa navzájom posúvame vpred. S ktorými prežívame sklamanie a smútok z neúspechov a radosti a emócie z víťazstiev. Obrovská vďaka patrí mojej manželke, ktorá ma vždy podporovala a verím, že v tomto poslaní aj dlho ešte bude,“ uviedol Martin Ričány.

Západoslovenský futbalový zväz ocenil najlepších po štvorročnej odmlke. Vyhlasovanie jedenástky roka kedysi zvykol spájať s plesom, tentoraz galavečer amatérskeho futbalu rozšíril o nové ocenenia pre mládežníkov a trénerov z najväčšieho regiónu.

Zdroj: Tlačová správa PFK Piešťany

Foto: ZsFZ Nitra