Futbal: Muži s najtesnejším víťazstvom, po polčase prehrávali

Nečakane vyrovnaný priebeh zápasu sledovali diváci na zápase 9.kola siedmej ligy, keď domáca Chtelnica vytrápila lídra súťaže z Piešťan a prehrala s ním tesne 2:1, aj keď po polčase vyhrávala. Prvý gól strelil v 37. minúte Michal Hrčka. Po zmene strán zapli hostia na vyššie obrátky a nakoniec zápas otočili vo svoj prospech gólmi Adama Kusého a Martina Gulu.

Muži 9. kolo Chtelnica – Piešťany 1:2 (0:1)

Góly: 37. Michal Hrčka – 57. Adam Kusý, 67. Martin Gula

Zostava 9. kola: Kunic – Rusnák,J.Stachura,Krajčovič,Kollár(46 Valovič),Doktor,C.Stachura,Dadik,Kusý,Gula(90 Kondrc),Glos(C)

Martin Krajčovič, tréner: Po ťažkom týždňovom mikrocykle, keď kabínu napadla viróza, sme nastúpili na dnešný zápas prakticky bez tréningovej jednotky, a niektorí hráči iba zo sebazaprením absolvovali celých deväťdesiat minút zápasu. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, aj keď na začiatku zápasu sme mali náznaky šancí, ale nedokázali sme prekonať domáceho brankára a naopak ešte pred koncom prvého polčasu sme inkasovali gól na jedna nula a s týmto výsledkom skončila prvá 45 minútovka. Cez prestávku som chlapcov nabádal ku zvýšenej aktivite, ktorá nám hneď od úvodu druhého polčasu priniesla drvivú prevahu, ktorú sme korunovali dvoma gólmi do siete domáceho mužstva. Tieto tri body si nesmierne ceníme, lebo naši chlapci si ozaj siahli až na dno svojich síl, a ukázali svoj charakter v neľahkých podmienkach na ihrisku domácej  Chtelnice.

Starší dorast 8. kolo Krakovany – Piešťany 2:4 (2:1)

Góly: 11. Martin Šiška, 43. Matej Prvý – 5. Dávid Miškech, 71. Filip Korec, 74. Denis Paulovič, 90. Adrián Valovič

Zostava 8. kola: Červenka – Horil, Lenovský, Rusnák (Paulovič), Stanek – Ozimák (Valovič), J. Štefanka, Strelec, Krajčovič (Blahuta), Korec (Unger) – Miškech

Martin Javorka, tréner: Hráči PFK cestovali na derby zápas do Krakovian odhodlaní zvíťaziť a posunúť sa v tabuľke na vyššie poschodia. O súperovi, ktorý už v rozbehnutom ročníku vymenil trénera, sme vedeli, že pod vedením nového trénera sa jeho hráči prezentujú enormnou bojovnosťou a dobrou organizáciou hry. Úvod zápasu bol ako z veľkej knihy, keď nám vyšiel rýchly protiútok, ktorý výborne potiahol Filip Korec a jeho nezištnú prihrávku premenil „hroťák“ „Megy“ Miškech. Po tomto góle začal úradovať mnohými nepresnými verdiktami rozhodca, čo malo za následok stratu koncentrácie v našich radoch, a po nemastne-neslane zahratej štandardke domáci z ničoho nič vyrovnali na 1:1. Po tomto góle sa hra odohrával väčšinou v strede ihriska s väčším držaním lopty na našich kopačkách, avšak ani jednu zo sľubne sa vyvíjajúcich našich príležitostí sme nepremenili na strelenie gólu. Keď sa už zdalo, že do kabín sa pôjde za nerozhodného stavu, domáci futbalisti využili chybu v zadných radoch PFK a strelili nám gól, ktorý domácich postavil na nohy. Oba góly však pripisujem stále chýbajúcej komunikácii medzi hráčmi. Po prestávkovom zemetrasení v kabíne vstúpili naši chlapci do druhého polčasu s cieľom otočiť skóre zápasu. Od začiatku druhého polčasu sme boli dominantní, držali sme loptu, začali sme sa pohybovať po ihrisku, hľadali sme diery v domácej obrane, avšak domáca defenzíva dlho odolávala nášmu tlaku. Vykúpenie priniesla 71. minúta, keď po sérii rohových kopov využil dôraz Filip Korec a vyrovnal na 2:2. V 73. minúte dostal druhú žltú kartu Maťo Strelec za odkopnutie lopty /čo však na strane domácich rozhodca opakovane ani raz nepotrestal kartou/, a tento moment nám dodal ešte viac odvahy a chuti vyhrať na pôde súpera z Krakovian. V 74. minúte využil chybu domácich obrancov a brankára Denis Paulovič a dostali sme sa do vedenia. Bojovným a oduševneným výkonom sme domácich futbalistov do konca zápasu už k ničomu nepustili a napokon v 6. minúte nadstaveného času premenil hlavou krásny center Martina Ungera Aďo Valovič a upravil na konečných 2:4. Naši chlapci preukazáli v druhom polčase to, čo som od nich vyžadoval v zápasoch, ktoré sme prehrali, a to víťazného a bojovného futbalového ducha, srdiečko, ktoré im ukázalo, ako sa dajú vyhrávať náročné zápasy. Toto je tá cesta, ktorou chceme s chlapcami ísť, pretože futbalová kvalita v kabíne hráčov kategórie U 19 jednoznačne je. A práve táto kvalita doplnená víťazným espritom nás núti na sebe tvrdo pracovať a zároveň bojovať o najvyššie priečky v tabuľke. A čo sa týka výkonu 2 arbitrov /hlavný a asistent 1/, títo ľudia spôsobili celozápasové emócie a nervozitu na ihrisku. Je chybou futbalového zväzu, že takýchto rozhodcov posielajú pískať mládežnícke kategórie, určite príjemným posedením v nedeľu doobeda pri manželkách by nič nepokazili, a sú deštrukčným príkladom pre mládež, pričom slovenský futbal nemôže napredovať s týmito ľuďmi, ktorí majú strážiť futbalové pravidlá a normy.

Mladší dorast 8. kolo Krakovany – Piešťany 2:1 (0:1)

Góly: 58. Šimon Valo, 75. Dušan Kravárik – 36. Matúš Štetka

Tréner sa k zápasu nevyjadril.

Starší žiaci A 8. kolo Piešťany – Považská Bystrica 0:5 (0:2)

Góly: 2. Filip Čapliar, 20., 65. Oliver Rybár, 54. Samuel Kadák, 58. Ján Chupáč

Zostava 8. kola:  Maliga, Chochola (Siget), Labat, Rusnák, Modrovič, Vyhlídal, Šimek, Holec, Maco, Kluka, Daňhel (´Hlavatý)

Szilárd Petényi, tréner:  Opäť sme napomohli hosťom k zisku troch bodov, keď sme im doslova nahrali a vytvorili nebezpečné situácie pre našu bránu. Hneď v úvode nevydarený odkop Chocholu, následne finálna prihrávka s gólovým zakončením. V 20. min. opäť nepresnosť v útočnej fáze, kedy sa očakáva center do pokutového územia, my nahráme súperovi do brejku s otvorenou obranou a znova inkasujeme. Do zápasu sme sa mohli vrátiť ešte do polčasu, keď sme sa ocitli v troch gólových šanciach 2x Maco, raz Kluka, ktorí sa nepresadili a zahodili svoje tutovky. Vstup do 2.pol. spĺňal moje očakávania a predstavy o výkone. V tomto úseku hry sme doslova zavreli súpera na vlastnú polovicu s možnosťou skórovať z tesnej blízkosti Klukom, spolu s ďalšími šancami, ale núspešne. Po treťom góle tempo upadlo ,pôsobíme bezradne“ a najviac ma mrzí, že nedokážeme kompezovať technické nedostatky bojovnosťou, nasadením, vyhýbame sa súbojom, nedostupujeme k hráčom, všetky nakopnuté a odrazené lopty má súper, reagujeme neskoro.

Mladší žiaci A 8. kolo Piešťany – Považská Bystrica 3:1 (2:1)

Góly: 11., 24., 45. Samuel Hesko – 30. Miroslav Ďurkech

Zostava 8. kola:   Rolinec Sándor – Jánoš, Muller, Urban, Pomajbová, Varačka, Ranostaj, Gregorovič, Hesko, Gvozdenovič Marko, Vatrt, Košinár, Fodrán

Cyril Stachura, tréner: V dnešnom zápase oproti mužstvu zo spodnej časti tabuľky, sme chceli potvrdiť víťazstvo z Bánoviec, čo sa nám výsledkovo aj podarilo. Začiatok zápasu, ako už tradične sme zaspali a súper vstúpil aktívnejšie do zápasu. Po desiatich minútach sme prevzali iniciatívu my a po peknej kolmej prihrávke sme strelili, dnes strelecký disponovaným Heskom, vedúci gól. Ten nás upokojil a po podobnej akcií sme pridali aj druhý gól. Škoda, že súperovi sme v poslednej minúte prvého polčasu dovolili sa vrátiť do zápasu. Druhý polčas bol viac menej v našej réžii a po treťom góle už nebolo o našom víťazstve pochýb. V našej hre sa vyskytlo dosť nedostatkov, na ktorých musíme popracovať. Hlavne, čo sa týka držania lopty musia byť hráči trpezlivejší a zvýšiť pohyb bez lopty.

Starší žiaci B 7. kolo Piešťany B – Pečeňady 1:1 (0:0)

Góly: 42. Adrián Grešák – 49. Kristián Adámek

Zostava 7. kola: Maliga, Čimo, Šesták, Košinár, Petényi, Jánoš, Fajnor, Hlavatý, Muller, Grešák, Labat(K), Gregorička, Chobot, Ranostaj

Jozef Glos, tréner:  Dnes sme odohrali stretnutie proti prvému mužstvu tabuľky a predviedli sme doposiaľ najlepší výkon v sezóne. Prvý polčas sme súpera nepustili na našu polovicu ihriska, veľká škoda nevyužitých príležitostí.  Do druhého polčasu sme išli s cieľom streliť gól, čo sa nám aj podarilo. Súper nás však po jedinej chybe našej obrany potrestal vyrovnávajúcim gólom. Zápas sme sa snažili dotiahnuť do víťazného konca, nastrelili sme niekoľko tyčiek, no víťazný gól sa nám už streliť nepodarilo. Chlapcom sa chcem za predvedený výkon poďakovať a dúfam, že takto budú pokračovať aj ďalej.

Mladší žiaci B 5. kolo Ostrov – Piešťany 0:5 (0:3)

Góly: 2. Adam Riegel, 7. Maximilián Martinkovič, 21. Adam Pernisch, 47. Samuel Suchý, 50. Adam Krajčovič

Zostava 5. kola: Marek, Nguyen, Macek, Suchý, Bežák, Bajzík, Pernisch, Zeman, Krajčovič, Ružička, Duong, Čimo, MArtinkovič, Riegel

Ján Stachura, tréner: V zápase sme dokráčali k relatívne hladkému víťazstvu. Celý zápas bol poznačený hracou plochou, ktorá bola oveľa menšia ako by mala byť. Z toho pramenili aj základné charakteristiky nášho výkonu, kedy sme mali v našej hre mnoho nepresností a hra sa neustále kúskovala. Výkon vzhľadom na vyššie spomenuté nepatril medzi naše najlepšie, oceňujem však, že sa chlapci dokázali so všetkým popasovať a našli cestu k víťazstvu. Najviac potešený som z čistého konta, čo je zásluhou dobrej práce celého družstva a najmä nášho neustále sa zdokonaľujúceho brankára. Čo sa týka predvedenej hry, niekoľko výkonov si zaslúži pochvalu, keď sa niektorí chlapci zlepšujú od zápasu k zápasu, čo ma veľmi teší. Naopak neteší ma, že sú veľmi veľké rozdiely medzi výkonmi jednotlivých hráčov. Niektorí chlapci budú musieť pridať ak chcú byť aj naďalej nasadzovaní do zápasov, keďže konkurencia je veľká.

Text: MB/TK PFK