Futbal: Muži porazili Pavlice 1:0 gólom Martina Gulu

Najtesnejšie skóre 1:0 priniesol nedeľný zápas mužov na ihrisku PFK Piešťany. Postaral sa oň útočník Martin Gula, pre ktorého to bol už štvrtý zásah v prebiehajúcej sezóne.

Tesne pred začiatkom zápasu, ktorý sledovali približne tri stovky divákov, boli ocenení víťazi ankety Najlepší futbalisti Piešťan za sezónu 2017/2018 v jednotlivých žiackych, dorasteneckých kategóriách a u mužov. Tí si vyslúžili obrovský aplaus.

Samotný zápas mal vyrovnaný priebeh so šancami na oboch stranách. Pre Pavlice to bol výnimočný zápas, keďže sa v ich novodobej histórii stretli so súperom z najväčšieho mesta, ako spomenuli predstavitelia na sociálnej sieti. Darilo sa aj mladšiemu i staršiemu dorastu, ktorí porazili silných súperov z Púchova.

Naopak, prehry si pripísali žiaci, ktorých porazil silný tím z Trnavy. Už lepšie si počínali žiacke B tímy, ktoré vo svojich zápasoch porazili súperov z Chtelnice i Dvorníkov.

3. kolo Piešťany – Pavlice 1:0 (0:0)

Góly: 57. Martin Gula

Zostava 3. kola:  Budka – Szabo, Beblavý, Krajčovič, Lipka, Doktor (90. Strelec), Gula (89. J.Štefanka), Kusý, D.Štefanka (85. Polačik), Glos(C), Maraz (77. Korec)

Martin Krajčovič, tréner:  Od začiatku stretnutia sme chceli byť aktívni, čo sa nám aj darilo prvých 15-20. minút a vytvárali sme si aj gólové príležitosti. Najprv po strele Doktora lopta skončila na konštrukcii bránky hosťujúceho brankára, nasledovala veľká šanca Paliho Maraza ktorý si nabehol do voľného priestoru v šestnástke po gólovej prihrávke Lipku, ale prestrelil. Úvodný tlak vyrchololil samostatným nájazdom Jožka Glosa, keď jeho strela letela tesne vedľa pravej žrde. Potom aj súper začal preukazovať svoju hernú kvalitu hra sa vyrovnala a do kabín sme odchádzali za bezgóloveho stavu. Druhý polčas sme začali veľkou aktivitou, a túžbou po strelení víťazného gólu, čo sa nám aj podarilo v 57. minúte, po individuálnej akcii Maťa Gulu. Súper sa snažil o vyrovnanie, ale naše mužstvo naďalej hralo organizovane a držalo skúseného súpera na dištanc od našej bránky, kde spoľahlivo chytal Daniel Budka. Na záver chcem zagratuloval chlapcom k víťazstvu, za ktorým išli celých deväťdesiat minút.

Starší dorast 4. kolo Piešťany – Púchov 1:0 (0:0)

Góly: 85. Patrik Polačik

Zostava 4. kola:  Červenka – Rusnák, Polačik, Prelovský, Horil – Hodulík (Ďurák), Strelec (Ozimák), J. Štefanka, Janotík (Unger), Stanek (Valovič) – Korec (Lenovský)

Martin Javorka, tréner: Po neúspešnom vystúpení v Petržalke prišiel do Piešťan veľmi dobre hrajúci súper z Púchova. Hráči sa celý týždeň pripravovali so snahou odčiniť svoj zlý výkon z minulého týždňa. Po určitých korektúrach v zostave sme do zápasu vstúpili koncentrovane, zodpovedne a bojovným výkonom sme súpera takmer celý prvý polčas držali v dostatočnej vzdialenosti od našej brány. Vedeli sme, že pre vývoj zápasu bude dôležitý prvý gól. Do polovice prvého polčasu sa hra odohrávala väčšinou v strede ihriska, mali sme zopár rohových kopov a štandardných situácii, ale vyloženejšiu šancu sme si nevypracovali. Tie prišli až po 30. minúte, keď veľkú príležitosť nepremenil Jurko Štefanka, strelecký pokus Jojca Janotíka zlikvidoval súperov brankár, po ňom Maťo Hodulík nastrelil tyč hosťujúcej brány a odrazenú loptu dokopával opäť Maťo Hodulík do brány Púchova, avšak na bránkovej čiare zabránil gólu obranca súpera. Po týchto nepremenených šanciach sa dostali k slovu aj hráči Púchova, avšak svoje dve veľké príležitosti nepremenili, keď nás podržal brankár Matúš Červenka. A tak sa skóre zápasu do konca prvého polčasu nemenilo. Do druhého polčasu sme nastupovali v snahe pokračovať v trpezlivej, zodpovednej a koncentrovanej hre, pretože sme boli pripravení na dobré kondičné tempo zápasu a taktiež sme vedeli, že si vypracujeme nejakú gólovú príležitosť. V kabíne som kládol dôraz na koncentráciu v defenzíve a na skutočnosť, že si nemôžeme nechať streliť prvý gól. Aj po väčšinu druhého polčasu bola hra pomerne vyrovnaná, v 61. minúte hráči Púchova nepremenili svoju tutovku po našom obrannom nedôraze vo vlastnej šestnástke, a tak prišli na rad naše ofenzívne chvíle. Najskôr svoju príležitosť nepremenil Celo Stanek, v 75. minúte lopta tancovala po bránkovej čiare súpera a na ši chlapci ju ani na trikrát nevedeli zasúnúť do brány Púchova. Nakoniec rozhodla 85. minúta a v nej nádherný krídelný výpad Chyra Rusnáka, ktorý ustál súboj 30 metrov od súperovej bránky, keď bol zo zadu hrubo faulovaný, loptu zatiahol až k bránkovej čiare, spätný center sa po odraze dostal medzi Maťa Strelca a súperovho gólmana, avšak náš hráč bol pri lopte skôr, keď ho brankár Púchova fauloval a nariadený pokutový kop bezpečne premenil Paťo Polačik. Treba povedať, že to bol mimoriadne náročný zápas, avšak na počet vyložených gólových príležitostí sme si 3 body zaslúžili. Znova chlapci na vlastnej koži pocítili náročnosť 2. ligy a dokázali o dôležité body zabojovať. No treba mať stále v pamäti náš herný výpadok z Petržalky a stále sa koncentrovať na každý nový zápas a podobné výkony už nezopakovať, lebo minulotýždňový výkon by nám určite nestačil na inak výborné futbalové mužstvo z Púchova.

Mladší dorast 4. kolo Piešťany – Púchov 3:1 (2:0)

Góly: 3. Samuel Sloboda, 10. Igor Kováčik, 44. Matúš Štetka – 61. Samuel Pastorek

Zostava 4. kola: Freivald, Ondrejka, Barančík, Ruľák, Krajčo, Sloboda, Holec (Hlbocký), Glos, Taraba, Kováčik, Štetka ( Chochula)

Peter Vrábel, tréner: Prvé body v aktuálnej sezóne sme získali po zodpovednom výkone najmä z hľadiska defenzívy. V úvode zápasu sme boli efektívni, keď sa nám podarilo premeniť prvé dve strelecké príležitosti. V nasledujúcich minútach sme sa zamerali na zodpovednú defenzívu, dobre sme vykrývali priestory na vlastnej polovici a snažili sa hroziť rýchlymi protiútokmi. Hostia boli síce lepší v držaní lopty, ale vážnejšie šance si nedokázali vypracovať. V úvode druhého polčasu sme po štandardnej situácii zvýšili vedenie na 3:0 a aj keď hostia v 61. min. znížili na 3:1 do konca zápasu sa už skóre nemenilo a po takticky dobre zvládnutom zápase sme zaslúžene vyhrali.

Starší žiaci 4. kolo Lok. Trnava – Piešťany 2:1 (0:0)

Góly: 38. Filip Kadlec, 53. Adrián Zelenay – 37. Erik Hlavatý

Mladší žiaci 4. kolo Lok. Trnava – Piešťany 5:2 (1:1)

Góly: 26. Michal Tisovský, 31. Martin Kramarovič, 38., 55. Eliáš Vyskoč, 46. Samuel Benedikovič – 2. Filip Gregorovič, 60. Tomáš Badáň

Starší žiaci B 1. kolo Piešťany – Dvorníky 5:1 (2:0)

Góly: 10., 42. Maximilián Martinkovič, 33. Filip Košinár, 68. Filip Čimo – 53. Dan Bílik, 59. Martin Podkopčan (vl.)

Zostava 1. kola:   Gulán – Gregorička, Vizina, Gvozdenovič Marko, Rolinec Adam, Košinár, Čimo, Pánsky, Bajzík, Nguyen,  Martinkovič ( Ranostaj, Šándor)

Jozef Glos, tréner:   Zápas prvého kola sme zvládli nad moje očakávania, strelili sme päť gólov a vypracovali sme si kopec ďalších gólových príležitostí. Chlapci predviedli pekný kombinačný futbal. Dokázali, že sa dá hrať a vyhrať aj s fyzicky zdatnejším súperom. Veľmi ma potešil výkon Viktora Gulána, ktorý si z chuti zachytal a predviedol niekoľko bravúrnych zákrokov. No ani ostatní za ním nezaostávali a dúfam, že v takýchto výkonoch budú pokračovať a v ďalších zápasoch.

Mladší žiaci B 1. kolo Piešťany – Chteľnica 5:1 (2:0)

Góly: 17. Maxim Ručkay, 25. Adam Hrubý, 33., 37. Adam Pernisch – 43. Petra Mrazová (vl.), 46. David Bukovský

Text a foto: MB / TK PFK