Futbal: Muži PFK Piešťany s dôležitým víťazstvom

Spomedzi družstiev PFK Piešťany sa počas uplynulého víkendu darilo najmä mužom a dorastencom, keď dokázali zvíťaziť v dôležitých zápasoch. Muži odpútali v tabuľke na piatom mieste od svojich konkurentov. Náročný domáci zápas proti Prievidzi rozhodol víťazným gólom v závere najlepší strelec družstva Juraj Braniša. Obe dorastenecké družstvá vyhrali domáce zápasy s výrazne favorizovanou Dubnicou. Najmä pre starší dorast ide o dôležité víťazstvo v boji o udržanie sa v súťaži. Menej sa darilo žiakom, ktorí podľahli na pôde lídra tabuľky v dvoch vyrovnaných stretnutiach. Dorastenci zápasom proti Dubnici uzatvorili jesennú časť, žiakov aj mužov ešte čaká záverečný zápas jesennej časti sezóny.

Muži 14.kolo Piešťany – Prievidza 2:1 (1:1)
Góly
: 45. Martin Strelec, 78.Juraj Braniša – 21. Filip Hlohovský
Zostava 14. kola: Budka, Gula, Ďurina, Hutár, Grík, Strelec, Kusý, Braniša, Korec, Štefanka Glos Simon (Stanek, Doktor, Lipovský, Sloboda)

„Posledný domáci zápas sme chceli zvládnuť hlavne výsledkovo,“ hovorí Cyril Stachura, tréner mužov PFK Piešťany. Naplnili si predpoklady o agresívnej hre hostí z Prievidze. „Loptu sme mali častejšie na svojich kopačkách, dobre sme kombinovali, ale vo finálnej fáze nám chýbal väčší kľud. Súper mal dobrú prechodovú fázu, pokúšal sa o rýchle brejky. Jeden taký sa mu aj podaril a bývalý reprezentant Hlohovský nám strelil gól,“ pokračuje tréner.

Piešťancov však tento moment nepoložil, aj naďalej boli aktívni. Nasledovala červená karta pre hráča hostí a vyrovnávajúci v ich bráne na konci prvého polčasu. Jeho autorom bol kapitán PFK Piešťany Martin Strelec.

„Do druhého polčasu sme si povedali, že musíme byť hlavne trpezliví a viac sa dostávať cez krajné priestory. Našu veľkú prevahu sme zužitkovali na konci zápasu naším najlepším strelcom Branišom,“ dodáva C. Stachura: „Verím, že sa dobre pripravíme na posledný zápas v Gbeloch a úspešne zavŕšime vydarenú jesennú časť.“

Zdroj: PFK Piešťany