Futbal: Muži PFK Piešťany porazili v derby Trebatice a sú najlepšie strieľajúcim tímom v súťaž

Netradične v stredu pokračovali súťažné zápasy piešťanských družstiev. Najatraktívnejší zápas hrali muži, ktorí nastúpili v Trebaticiach, v derby proti miestnemu klubu, v ktorom zvíťazili 3:1 a stali sa družstvom s najvyšším počtom strelených gólov v súťaži. Víťazstvo v zápase bolo pomyselným darčekom pre dlhoročného funkcionára klubu Michala Krajčoviča, ktorý oslávil okrúhle päťdesiate narodeniny. Naopak príliš sa nedarilo žiakom, ktorý podľahli Hlohovcu a Chtelnici.

Muži 17. kolo Trebatice – Piešťany 1:3 (0:3)
Góly: 2. Juraj Braniša, 9. Filip Korec, 30. Simon Glos – 66. Ondrej machač
Zostava 17. kola: Budka, Gula, Ďurina, Grík, Modrovič, Strelec, Kusý, Glos Simon, Klačman, Braniša, Korec (Lipovský, Doktor)

Cyril Stachura, tréner mužov:  V derby zápase bolo vzruchu od prvej do poslednej minúty.  Už v druhej minúte sme sa ujali vedenia po góle Branišu. Keď v deviatej minúte pridal Korec druhý gól, ostali domáci hráči veľmi nervózni. Naopak našich hráčov to veľmi povzbudilo a aj naďalej bola prevaha na našich kopačkách. Po polhodine hry perfektnú prihrávku od Modroviča zužitkoval agilný Simon Glos na tretí gól. Domácich sme do konca polčasu nepustili do žiadnej šance. Aj druhý polčas sa začal našou kontrolou lopty, ale po nepremenenej miliónovej šanci Korca sa domáci akoby prebrali. Podarilo sa im z priameho kopu  znížiť, mali optickú prevahu, ale naša obrana fungovala zodpovedne. Domáci sa spoliehali hlavne na štandardné situácie, ktoré sme si postrážili. Koniec zápasu sme si zbytočne zdramatizovali, ale do šanci sme súpera nepúšťali. Na obidvoch stranách nastúpilo veľa mladých hráčov. Nás veľmi teší fakt, že naši mladí hráči boli oveľa dominantnejší a oni rozhodli o absolútne zaslúženom víťazstve.

Starší žiaci U15 8. kolo Hlohovec – Piešťany 1:0 (1:0)
Góly: 14. Daniel Macháček
Zostava 8. kola: Marek, Hlavena, Gešvandtner, Jurík, Adamčík, Fodrán, Šálek, Bajzík, Lacko, Martinkovič, Havrlent (Pernisch,Seko, Páleník)

Jozef Glos, tréner U15: V Hlohovci sme odohrali veľmi nešťastný zápas. V prvom polčase sme boli zaskočení a ustráchaní. Za celý polčas sme si nevypracovali žiadnu šancu a inkasovali zbytočný gól z pokutového kopu. Do druhého polčasu sme pomiešali posty a prestriedali. Hra sa zmenila, súpera sme nepustili na našu polovicu ihriska. Vytvorili sme si niekoľko príležitostí, na veľkú škodu sme ich nedokázali premeniť. Z tohto zápasu sa musíme poučiť a sústrediť sa na zápas od začiatku až do konca.

Mladší žiaci U13 8. kolo Hlohovec – Piešťany 2:1 (2:0)
Góly: 15. Oliver Milan Králič, 18. Jakub Vnenčák – 45. Filip Chalupka
Zostava 8. kola: Gula, Michálek, Tuchyňa, Drevenák, Tomaga, Valo, Bukový, Markech, Lacko, Fodrán, Krajčo, Kováč, Mikuš, Chalupka, Boris, Salka, Ričány

Ján Stachura, tréner U13: Odohrali sme zápas veľmi dobrej úrovne a kvality, čomu prispeli obe družstvá. Zápas sa vyznačoval bojovnosťou a vysokým tempom. Odchádzame porazení, ale body sme si v tomto zápase určite zaslúžili. Prvý polčas sme mali miernu prevahu, neboli sme však dôrazní pred súperovou bránou a ani pred našou, čo vyústilo v dva góly domácich po našich chybách. Druhý polčas sme boli jednoznačne lepším tímom, súper nás prakticky neohrozil, my sme naopak hrozili z každého útoku. Z množstva šancí sa nám však podarilo už len znížiť. Zápas bol pre nás veľmi poučný. Súper hral s maximálnym dôrazom a nasadením, čo nám robilo značné problémy a videli sme, že musíme v tomto smere ešte dosť pridať. Na to ale sú takéto zápasy, aby sme sa poučili a posúvali ďalej.

Mladší žiaci U13C 4. kolo Piešťany – Chtelnica 0:2 (0:0)
Góly: 55. Michal Piešťanský, 57. Matej Kohutovič
Zostava 4. kola: Urban, Hiner, Beňo, Burík, Maco, Tosi, Siget, Tabaček, Valovič, Janec, Seidl, Ocelka, Virág, Gloss, Hody, Halász

Ján Stachura, tréner U13: Odohrali sme kvalitný zápas s menej šťastným koncom pre nás. Vôbec však z toho nerobím nejaké negatívne zábery, potrebovali sme, aby chlapci hrali čo najviac a to sa nám splnilo. Z našej strany sme videli viacero dobrých výkonov, ale nepodarilo sa nám to pretaviť gólovo, navyše proti nám stal veľmi kvalitný súper. Zápas by som dvomi slovami zhodnotil ako prínosný a poučný.

Prípravka U9B 4. kolo Piešťany – Bučany 7:5 (7:0)
Góly: 5., 8., 19., 25. Dávid Krištof, 11. Ryan Ferkodič, 14. Markus Markovič, 21: Filip Radimák
Zostava 4. kola: Miklovič M., Miklovič I., Krištof D., Ferkodič R., Radimák, Markovič, Ciccuto, Višnovská, Oršulák, Gešvandtner

Andrej Krištof, tréner U9B: V prvom polčase sme hrali dobre, behali, napádali súperovú rozohrávku, vyhrávali súboje a rozhodli sme zápas. V druhom polčase aj kvôli zraneniu nášho hráča sme boli zaskočení, prestali sme hrať, behať. Prvý polčas nám ukázal že ideme dobrou cestou. Súper dokonca prišiel v plnej sile doplnený aj o hráčov z A tímu a o to ma viac teší hra v prvom polčase.

Zdroj: Tlačová správa PFK