Futbal: Muži opäť vyhrali ligu, žiaci sa v druhej lige zachránili

V poslednom 30. kole sezóny nastúpili hráči PFK Piešťany na domácej pôde proti súperovi z Dolného Lopašova, ktorý im počas jesene uchmatol dva body. Tím z kúpeľného mesta potreboval na postup zisk aspoň jedného bodu.

Ešte pred zápasom boli ocenení traja piešťanskí dorastenci, ktorý sa presúvajú do mužskej kategórie. Priebeh zápasu pred asi 500 fanúšikmi jasne ukázal prevahu domácich aj keď polčasový výsledok 2:1 ešte stále nezaručoval istotu výhry. Počas prestávky boli ocenení piati fanúšikovia Piešťan za vernosť klubovým farbám, keď im bol darovaný dres PFK Piešťany. Rovnako bol vyhlásený výsledok facebookovej súťaže o dve vstupenky na Lodenicu, ktorú pre našich fanúšikov darovali organizátori známeho festivalu. Po prestávke sa rozbehol gólostroj domácich, ktorí pridali ďalšie štyri góly a mohli sa tak radovať z druhého postupu v priebehu dvoch rokov.

Výbornú sezónu zažili aj dorastenci, ktorí skončili na druhom mieste a budúci rok budú patriť k favoritom na postup do druhej ligy. Z nej zase po dramatickej sezóne a získanom bode v poslednom zápase, nevypadli žiaci a o rok zabojujú o vyššie priečky.

Skončenie sezóny so sebou prinieslo druhý ročník ankety Najlepší futbalista PFK Piešťany, do ktorých sú nominovaní hráči, ktorí stabilne odohrali väčšinu sezóny. Hlasovať každý deň za obľúbených futbalistov môžu fanúšikovia až do 5. augusta 2017 na webovej stránke futbalového klubu. Víťazi budú ocenení počas prvého domáceho zápasu sezóny 2018/2019.

Muži 30. kolo Piešťany – Dolný Lopašov 6:1 (2:1)

Góly: 25., 76. Juraj Štefanka, 30., 60. Jozef Glos, 46., 62. Martin Gula – 45. Radoslav Kunic

Zostava 30. kola: Budka (59. J. Gula) – Szabo, Varga (74. Rusnák), Krajčovič (82. Doktor), Dadik, Strelec, Stachura (44. D.Štefanka), J.Štefanka, Kusý (59.  Kollár), Glos(C), M. Gula

Martin Krajčovič, tréner: Vedeli sme o čo dnes hráme, potrebovali sme urobiť posledný krôčik, aby bol naplnený náš predsezónny cieľ – vyhrať súťaž. Od začiatku zápasu sme boli aktívni a dominantní, čo sme potvrdili aj dvomi gólmi do siete nášho súpera. Škoda gólu, ktorý sme inkasovali po hrubej chybe tesne pred koncom prvého polčasu. Druhé dejstvo sme začali hneď gólom Martina Gulu a od tohto momentu, už bolo na ihrisku len jedno mužstvo a postupne sme zvyšovali naše skóre až na konečných 6:1.

Starší dorast 30. kolo Piešťany – Partizánske 4:1 (0:1)

Góly: 56., 61., 68. Dávid Miškech, 79. Martin Strelec

Mladší dorast 30. kolo Piešťany – Partizánske 3:2 (2:0)

Góly: 19. Oliver Bušík, 36., 80. Igor Kováčik – 56. Jakub Repa, 69. Kristián Ondruška

Zostava 30. kola: Freivald, Bartovic, Valo (Halanda), Ďurák, Ondrejka, Piešťanský, Glos, Bušík, Kováčik, Ondris , Štetka

Peter Vrábel, tréner: Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom polčase sme súpera jednoznačne prevyšovali po hernej stránke, ale aj kondične. Lepšie sme kombinovali a vytvorili si dostatok dobrých streleckých príležitostí, ktoré sme však často trestuhodne zahadzovali. Z viacerých šancí sme sa v prvom polčase presadili dvakrát (Bušík, Kováčik). Do druhého polčasu sme nastúpili nekoncentrovaní, boli sme nedôslední v defenzívnych činnostiach. V 56. min. využili hosti našu chybnú rozohrávku a dali kontaktný gól. To ich vyburcovalo k ešte lepšiemu pohybu a bojovnosti a v 69.min. vyrovnali na 2:2. V záverečných minútach sa hralo „hore-dolu“, obidve mužstvá sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Keď sa zdalo, že sa zápas skončí remízou, najlepšie sa v šestnástke hostí zorientoval Kováčik a v poslednej minúte zápasu upravil na konečných 3:2.

Starší žiaci 34. kolo Partizánske – Piešťany 2:2 (1:1)

Góly: 8. Filip Cviko, 60. Marián Peška – 34. Nikolas Holec, 62. Martin Modrovič

Zostava 34. kola:  Maliga, Babečka, Rusnák, Hlavatý, Chochula, Kluka, Holec, Daňhel, Modrovič, Vyhlídal, Siget (Grešák)

Szilárd Petényi, tréner:  Ak sme chceli defenitívne uzavrieť otázky súvisiace so záchranou a počtom vypadávajúcich, bolo nevyhnutné bodovať, čo sa napokon aj podarilo. Jedinou škvrnou zápasu bol hlavný arbiter, ktorý výrazne napomáhal vytvárať svojimi rozhodnutiami a nerozhodnutiami nebezpečné situácie pre našu bránu a bol kľúčovou postavou ofenzívnej fázy domácich hráčov. Dôležité  bolo, že sme sa nenechali emočne zatiahnuť do tejto situácie a trpezlivo sme sa koncentrovali na svoju hru. V úvode sme inkasovali z penalty, ktorej predchádzalo jasné postavenie mimo hry, už ani neviem koľké v poradí. Dorovnali sme gólom do šatne, kde sa presadil Niko Holec. V druhom polčase domáci opäť s,, podporou,, išli do vedenia lacným gólom. Dokázali sme rýchlo odpovedať Modrovičom, ktorý sa individuálne presadil v krídelnom priestore až do gólového zakončenia, ktorému opäť predchádzal hrubý šľapák na nášho hráča, čo sa už nedalo odignorovať, i keď v jednej chvili to už vyzeralo, že budeme musieť aj toto ,,stráviť,,. Čelili sme ťažkej situácii ,ktorú sme zvládli k spokojnosti a zachovali si 2. ligovú príslušnosť pre ďalšiu sezónu, za čo patrí vďaka všetkým hráčom.

Mladší žiaci 34. kolo Partizánske – Piešťany 0:3 (0:2)

Góly: 4. Šimon Petenyi, 16. Luka Gvozdenovič, 54. Jozef Rolinec

Zostava 34. kola:   Gulán, Sándor – Jánoš, Ocelka, Pomajbová, Gregorovič, Hesko, Gvozdenovič Luka, Rolinec, Urban, Pánsky, Gvozdenovič Marko, Petényi, Vatrt

Cyril Stachura, tréner: V poslednom zápase sezóny sa naši hráči pustili s vervou do súpera a už v 15 sekunde mal obrovskú šancu Gregorovič, ale domáci brankár výborne zasiahol. Tento moment, akoby predznamenal, že dnešný zápas bude patriť nášmu mužstvu. Počas celého zápasu sme mali hernú prevahu a naše víťazstvo mohlo byť väčšie. Naše mužstvo dokázalo, že záver súťaže ho zastihol v dobrej forme. Verím, že minimálne v takýchto výkonoch budeme pokračovať aj v nasledujúcom ročníku.

Text: MB / TK PFK

video na našom FB profile.