Futbal: Muži aj žiaci PFK Piešťany vstúpili do sezóny vysokými víťazstvami

Cez víkend vstúpili do sezóny žiacke družstvá domácimi zápasmi proti Myjave a muži proti Hlohovcu. Muži zvíťazili po výbornom výkone plnom šancí rozdielom triedy. Žiacke družstvá si viedli rovnako úspešne proti Myjave. Dorastenci z dvojzápasu s Dominom Bratislava získali smolne len bod, kedy najmä starší dorastenci stratili zápas inkasovaným gólom v poslednej minúte. Tento týždeň vstupujú do súťaže ďalšie družstvá, klub čaká bohatý program.

Muži 1. kolo Piešťany – Hlohovec 4:0 (1:0)
Góly: 15. Filip Korec, 66. Adam Grík, 71., 83. Juraj Braniša
Zostava 1. kola: Budka, Ďurina, Hutár, Grík, Stanek, Strelec, Kusý, Štefanka, Gula, Braniša, Korec (Glos Simon, Doktor, Majtényi, Modrovič )

Cyril Stachura, tréner mužov: Na prvý zápas v 4.lige sme sa veľmi tešili a poctivo sa naň pripravili. Paradoxne nám k tomu pomohol pohárový zápas s Trebaticami, ktorý nám ukázal, že do štvorligových bojov treba vytiahnuť aj iné atribúty. Hlavne treba zvýšiť nasadenie, čo sa nám v tomto zápase podarilo. Od prvej minúty bola prevaha na našich kopačkách, boli sme dostatočne trpezliví a hlavne po stranách sme si pripravovali gólové príležitosti. Po takej jednej peknej a rýchlej akcií strelil náš vedúci gól Korec. To nás upokojilo a vypracovali sme aj ďalšie gólové príležitosti. Hostia sa snažili prehusťovať stred ihriska a spoliehali sa na brejky a štandardné situácie. Na začiatku druhého polčasu hostia ožili, ale po desiatich minútach už boli opraty v našich rukách a tak to bolo až do konca zápasu. Vypracovali sme si veľké množstvo gólových príležitosti, ale efektivita bola aj napriek trom streleným gólom nízka. Po vylúčení hráča hosti sa už prakticky hralo iba na jednu bránu. Naši hráči si zaslúžia pochvalu za výkon, nasadenie a aktivitu až do poslednej minúty. Toto víťazstvo nijako nepreceňujeme, lebo vieme, že prídu aj ťažší súperi. Na druhej strane sme radi, že družstvo ukázalo a potvrdilo svoju kvalitu.

Starší dorast U19 1. kolo Piešťany – SDM Domino 1:1 (0:0)
Góly: 62. Alex Táborský – 50. Patrik Adame
Zostava 2. kola: Lopatka, Noskovič, Hlavatý, Krajčo, Modrovič, Vyhlídal, Malovec, Ferenčík, Taraba, Kusý, Kucharík (Daňhel, Pavlovič, Barančík)

Peter Vrábel, tréner U19: Zápas s kvalitným súperom sme nezačali dobre. V prvom polčase sme hrali s príliš veľkým rešpektom, prehrávali sme osobné súboje a rýchlo strácali loptu. Fyzicky disponovaní hostia mali viac z hry a kontrolovali priebeh prvého polčasu. Na jeho konci sme inkasovali po štandardnej situácii, keď sme nezachytili nábeh hráčov na centrovanú loptu, aj napriek tomu, že sme boli v šestnástke s väčším počtom hráčov. Druhý polčas sa obraz hry zmenil. Mali sme lepší pohyb, dokázali sme sa presadzovať v osobných súbojoch, hrali sme odvážnejšie. Výsledkom našej zlepšenej hry bol vyrovnávajúci gól. V záverečných minútach sa hral otvorený futbal, obidve mužstvá chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Nedokázali sme premeniť samostatný nájazd, ani ďalšie šance. Záver zápasu sme nezvládli takticky, príliš sme sa zamerali na útočenie, čo potrestali hostia v nadstavenom čase a dali víťazný gól.

 

 

Mladší dorast U17 2. kolo Piešťany – SDM Domino 1:1 (0:0)*
Góly: 62. Alex Táborský – 50. Patrik Adame
Zostava 1. kola: Šándor, Jánoš, Šebek, Kuna, Urban, Poturnay, Petráš, Majko, Taborský, Badáň, Vatrt (Répaš, Chalás, Millar)

Szilárd Petényi, tréner U17: Remízový výsledok je spravodlivý a zodpodpovedá priebehu, kde obe mužstvá ukázali kompaktnosť a postrážili si obrannú líniu. Veľa vzruchu pred bránami oboch brankárov sa neudialo. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami, kde obe mužstvá dobre zatvárali priestory a nikto neprejavil ochotu zariskovať vo väčšej miere tak, aby sa zbytočne neotvoril. Čakalo sa na väčšiu chybu, zaváhanie a tá prišla v na našej strane, kde z veľkej vzdialenosti ľahká strela hostí skončila v bráne. Avšak hostia tiež ponúkli fatálnu chybu stopéra ,ktorú potrestal Alex Táborský, ktorý  dobre predvídal situáciu, odobral loptu a sám zakončil nechytateľnou strelou. Celkovo obe mužstvá si zaslúžia kompliment za organizáciu hry, kde každé družstvo malo svoje lepšie aj horšie úseky hry, umocnené bojovnosťou.

Starší žiaci U15 1. kolo Piešťany – Myjava 4:0 (4:0)
Góly: 8. Matúš Glos, 10. Samuel Franko, 17. Filip Fodrán, 18. Vratko Šálek
Zostava 1. kola: Marek, Suchý, Hlavena, Gešvandtner, Jurík, Ružička, Fodrán, Glos, Šálek, Lacko, Franko (Martinkovič, Seko, Pernisch, Bzdušek, Bajzík)

Jozef Glos, tréner U15: V nedeľu sme odohrali prvý majstrovský zápas proti Myjave. Od úvodu stretnutia sme diktovali tempo hry. Do dvadsiatej minúty sme strelili štyri góly a na našu hru sa dalo pozerať. Po štvrtom góle prišlo uspokojenie a chlapci prestali robiť to, čo od nich žiadam. Zrazu všetko chceli riešiť individuálne a každý chcel strelil gól. Do druhého polčasu sme prestriedali, no obraz hry sa nezmenil. Napriek tomu som spokojný, že sme prvý zápas zvládli a súpera po celých sedemdesiat minút nepustili do žiadnej šance.

Mladší žiaci U13 1. kolo Piešťany – Myjava 7:0 (6:0)
Góly: 2., 38. Šimon Markech, 8. Jakub Bondra, 12. Daniel Tomaga, 14. Matej Adamovič, 21. Matej Salka, 26. Timotej Valo
Zostava 1. kola: Mitošinka, Valovič, Michálek, Tuchyňa, Drevenák, Tomaga, Adamovič, Valo, Bukový, Markech, Bondra, Lacko, Rapavý, Boris, Fodrán, Salka, Krajčo

Ján Stachura, tréner U13: Prvý zápas sezóny bol pre mňa príjemným prekvapením. Súpera sme počas zápasu ani raz nepustili k ohrozeniu našej bránky a predviedli sme dominantný behavý výkon. Chlapci dobre kombinovali, boli dôrazní v osobných súbojoch, dobre komunikovali a dostávali sa do šancí. Je veľa vecí, na ktorých musíme pracovať, ale ako trénera ma veľmi teší, že sme zapracovali všetky tie veci, na ktoré sme kládli dôraz a chlapcom prízvukovali. Keď budú aj naďalej vykazovať takúto mieru učenia sa, budú sa veľmi rýchlo zlepšovať. Uvidíme čo prinesú ďalšie zápasy, v ktorých nás preveria omnoho silnejší súperi.

Text: Tlačová správa PFK Piešťany