Futbal: Liga odštartovala už aj pre dorast, muži vonku vyhrali 3:0

V treťom kole V. ligy Západ vycestoval tím mužov do Moravského Svätého Jána. V bojovnom prvom polčase dokázali domáci hráči držať krok s favoritom, no po polčase strelil dva góly Adam Kusý a uvoľnil tak narastajúci tlak o výsledok. V 63. minúte uzavrel skóre stretnutia na 0:3 pre hostí kapitán PFK Piešťany Jozef Glos.

3. kolo Moravský sv. Ján – Piešťany 0:3 (0:0)

Góly: 50., 60. Adam Kusý, 63. Jozef Glos

Zostava 3. kola: Bránsky – Gula (Rusnák), Polačik, Hutár, Horil – D. Štefanka (Žák), Hrnčiar, Kusý, Glos (Miškech), Korec (Klasovitý) – Braniša

Martin Javorka, tréner mužov:  Do Moravského Svätého Jána sme išli s jednoznačným cieľom – zvíťaziť. Od začiatku zápasu bolo evidentné, že budeme dominantnejší na lopte, budeme mať územnú, hernú aj fyzickú prevahu. Bolo veľmi dôležité streliť prvý gól, aby súper trošku otvoril vlastnú polovicu ihriska, nakoľko domáci bránili so všetkými hráčmi a do protiútokov vyrážali len veľmi sporadicky. Všetky pokusy domácich naša dobre fungujúca obrana spolu s brankárom bez problémov ustáli a tak naša koncentrácia musela smerovať na strelenie úvodného gólu. V prvom polčase sme sa čiastočne prispôsobili tempu hry domácich, hrali sme pomaly, viazla nám kombinácia, nemali sme dobrý pohyb, a tak naša útočná aktivita sa obmedzila iba na strelecké pokusy spoza šestnástky. S pribúdajúcimi minútami domáci často prerušovali hru, nedokázali sme udržať aktívne tempo zápasu a aj vďaka nekvalitnému terénu domáci udržali prijateľnú polčasovú bezgólovú remízu. V prestávke sme si povedali, že musíme zlepšiť pohyb bez lopty, tlačiť sa do zakončenia, streliť úvodný gól, pretože domácim dochádzali fyzické sily. Vstup do druhého polčasu nám vyšiel, keď sa strelecky dvakrát presadil Čoko Kusý. Od strelenia gólu sme absolútne ovládli dianie na ihrisku, bola len otázka času, či premeníme ďalšie príležitosti a strelíme viac gólov. Keďže naša strelecká aktivita skončila v 63. minúte nádherným gólom Jožka Glosa a ďalšie naše stopercentné príležitosti zostali nepremenené, odchádzali sme z Moravského Svätého Jána s víťazstvom 3:0. Teraz sa musíme pripraviť na náročnú 4-zápasovú sériu, keď nás v lige a v prezidentskom pohári postupne čakajú Radimov, Šamorín „B“, Horná Krupá a Zvončín. Vzhľadom na náročnosť vylosovania dostanú príležitosť ukázať svoje futbalové kvality všetci hráči nášho kádra, čaká nás náročné obdobie, ale pevne verím, že to úspešne zvládneme.

Starší dorast 1. kolo Piešťany – Komárno 1:2 (1:0)

Góly: 38. Igor Kováčik – 63. Maksym Olen, 86. Anas Abubakar Galadima

Zostava 1. kola:  Gavač – Sedláček, Stanek, Ďurák, Majtényi – Glos, Strelec, Štefanka – Štetka (Sloboda), Tomaga M. (Bušík), Kováčik (Hlbocký)

Cyril Stachura, tréner U19:  Na úvod súťaže sa hral veľmi dobrý zápas. Od prvej minúty sa hralo vo vysokom tempe. Hostia boli značne posilnení o štyroch legionárov, po dvoch z Ukrajiny a Nigérie, ktorí boli ich rozdielovými hráčmi. Aj napriek tomu sa naši hráči súpera nezľakli a po počiatočnom tlaku súpera sa hra vyrovnala a šance sa striedali na obidvoch stranách. Už v 5. minúte rozhodca nezapískal evidentný pok. kop pre nás a do polčasu neuznal nám ešte sporný gól. Aj napriek tomu sme sa ujali vedenia gólom Kováčika. Hra sa prelievala z jednej na druhú stranu a šance boli na oboch stranách. Druhý polčas boli hostia aktívnejší, nám narušilo koncepciu zranenia dvoch útočníkov. Hostia po śtandardnej akcií vyrovnali a tak zápas dostal ešte väčší náboj. Chlieb sa lámal, keď my sme nastrelili žrďku Martinom Strelcom a hostia štyri minúty pred koncom nigerijským hráčom dali nádherý víťazný gól. Tak ako sme ten zápas prehrali, mohli sme ho aj vyhrať, ale spravodlivá by bola asi remíza. Aj napriek prehre som s výkonom mužstva vcelku spokojný a verím, že keď budeme pokračovať v takých výkonoch, prídu aj víťazstvá.

Mladší dorast 1. kolo Piešťany – Komárno 3:1 (2:0)

Góly: 37., 39. Adam Tomaga, 42. Jakub Taraba – 60. László Pósvay

Starší žiaci 1. kolo Piešťany – Komárno 3:1 (2:0)

Góly: 37., 39. Adam Tomaga, 42. Jakub Taraba – 60. László Pósvay

Zostava 3. kola:    Rolinec, Pomajbová, Šadibol, Ocelka, Jánoš (´Petényi), Vatrt, Badáň (´Ročiak), Labat, Majko ,Gregorovič, Hesko

Szilárd Petényi, tréner U15:  Výsledkovo sme zápas zvládli, no nie po celkom presvedčivom výkone a to najmä v  1. polčase. V niektorých herných situáciach v obrannej fáze sme pôsobili neisto, produkovali sme ľahké straty lôpt, čo súper využil na vyrovnanie gólom do šatne. Zlepšená hra a väčšia aktivita v 2. polčase rozhodla o víťazstve, keď sa strelecky presadili Ročiak a v závere individuálne Labat. Cením si víťazstvo s vedomím, že výkonnostné stropy jednotlivých hráčov sú niekde inde , a nie ako boli odprezentované v niektorých úsekoch hry. Ďalej musíme popracovať aj na väčšej zodpovednosti o výsledok vzhľadom k vývoju v zápase v určitých fázach hry, kde vidím ešte rezervy.

Mladší žiaci 3. kolo Galanta – Piešťany 2:1 (1:0)

Góly: 2. Bálint Hauer, 45. Samuel Repa – 39. Vratko Šálek

Zostava 3. kola: Jakub Marek, Nical Jurík, Marko Noška, Peter Macek, Samuel Suchý. Vratko Šálek, Adam Pernisch, Filip Fodrán, Alexander Bajzík, Matúš Glos, Nikolas Hochel, Juraj Bindics, Alex Gabriš, Jakub Čavojský. Michal Adamčík, Alex Mocsonoky, Adam Rolinec, Ondrej Janech

Ján Stachura, tréner: Opäť veľmi smolná prehra o gól v zapase, v ktorom sme boli jednoznačne lepším družstvom. Aj napriek prehre vôbec nie som sklamaný. V zápase sme predviedli veľmi dobrý výkon a keby sme sme premenili aspoň polku našich vyložených šancí, tak súper by odišiel zo zápasu s debaklom. Sme vo fáze tvorenia družstva a tieto zápasy sú pre nás veľmi poučné. Trochu ma mrzí, že sme opakovali detinské chyby, o ktorých vieme, vraveli sme si o nich na tréningoch i pred zápasom a predsa sme ich opakovali. Na tomto budeme musieť popracovať, ale verím, že chlapci sa chcú zlepšovať a budú ochotní pracovať na sebe.

Starší žiaci B

Zostava 2. kola: Jakub Michálik, Radoslav Jánoš, Daniel Gregorička, Marek Gábor (Samuel Franko), Filip Košinár, Janko Labat (Roman Ročiak), Tomáš Badáň, Sebastian Bartošek, Adam Šadibol, Alex Táborský, Jakub Žažo

Patrik Szabo, tréner U15 B: Zápas sa hral od začiatku vo vysokom tempe . Prvé minúty boli viacej o bojovnosti. Po 7 minútach sme si vytvorili prvú sľubnú šancu do ktorej sa dostal Gábor, no zo sľubnej pozície netrafil bránku . Naša druha gólová šanca tentokrát v réžii Táborského tiež zostala nevyužitá, keď z hranice šestnástky prestrelil bránu. Domáci hrozili najmä po pravej strane, kde mali rýchleho krídelníka . Práve po jeho centri v 10. minúte a našom odkope pred hranicu šestnástky sa domáci hráč vyznamenal a prudkou strelou k tyči otvoril skóre . Naši chlapci bojovali ďalej. V 16. minúte po peknej individuálnej akcii Badáňa bol odpískaný faul na tohto hráča loptu si postavil Labat a krásnou strelou ponad múr nedal brankárovi šancu 1:1 . Chlapci znova zvýšili tempo a odmenou bol pre nás druhý gól Labata v 30. minúte keď sa pekne uvoľnil po získaní lopty a z hranice šestnástky znova nedal brankárovi domácich šancu. Do polčasu sa skóre nemenilo. Druhý polčas sa takisto hral vo vyššom tempe. Domáci sa snažili streliť vyrovnávajúci gól . V 53.minúte sa po krásnom nakope nášho brankára skvelo uvoľnil striedajúci Franko a lobíkom zvýšil skóre na 3:1 . Paradoxne po tomto góle, keď máme hrať uvoľnenejšie a s väčšou istotou, sme boli zbrklí, nerozvážni. Súper nás dostal pod mierny tlak a v 63. minúte bol odmenený gólom z priameho kopu. Výsledok sme si ustrážili a zaslúžene sme zvíťazili . Vytkol by som vyložené šance hlavne v druhom polčase (Badáň, Žažo, Ročiak) ktoré môžme nazvať ako 100 % a slabú komunikáciu na ihrisku. Toto sú veci, na ktorých sa dá, a aj budeme pracovať. Každopádne som spokojný s prejavom mužstva a každému jednému chlapcovi ktorý nastúpil na ihrisko ďakujem.

Mladší žiaci B

Zostava 2. kola: Ondrej Janech, Jakub Kalnický, Adam Ferech, Christopher Žlnay, Jakub Hudcovič, Matej Jánoška, Jakub Čúzy, Šimon Hubona, Richard Michálek, Maxim Ručkay, Eliáš Lacko, Sebastián Briška, Ján Drahovský, Denis Ružička, Matej Grežďo, Mário Makový

Martin Zelenay, tréner U13 B: Odohrali sme výborný zápas, v ktorom všetci chlapci makali až na dno síl, v poslednej minúte sme mohli ale strhnúť víťazstvo na našu stranu. Strelecky sa presadil 2xHubona, ktorý mohol streliť hatrick. Prevláda však spokojnosť s predvedenou hrou a nasadením.

MB/TK PFK