Futbal: Káder PFK Piešťany posilnil hráč Spartaku Trnava

Prvé mužstvo futbalového klubu PFK Piešťany sa chystá na jarnú časť sezóny. Príprava prebieha od polovice januára výlučne v domácich podmienkach. Piešťany postupne na umelej tráve privítali družstvá Červeníka, Pezinku, Vrbového, Žabokrekov a Jaroviec.

,,Počas jesene sa nám káder vykryštalizoval do určitej podoby. Najdôležitejšou správou je, že kostra tímu zostala pokope. Z odchodov je najväčšou stratou odchod bývalého kapitána dorastu Patrika Polačika, ktorý ukončil futbalovú kariéru a presedlal na triatlon. V ňom mu mimochodom chceme zaželať minimálne toľko úspechov ako vo futbale a chceme sa mu poďakovať za jeho pôsobenie v klube,“ hovorí prezident futbalového klubu PFK Piešťany Ján Stachura.

Vedenie na jeho pozíciu angažovalo Adama Gríka zo Spartaka Trnava, ktorý sa ukazuje, že bude viac než adekvátnou náhradou.

,,Okrem neho je posilou tímu aj Dominik Némethy. Káder sme sa snažili doplniť citlivo v súlade s našou filozofiou. Obaja noví hráči sú mladí a perspektívni a javia sa zatiaľ veľmi dobre,“ dodáva Stachura.

Jarným cieľom prvého tímu je skončiť v tabuľke do štvrtého miesta, čo Piešťanom zabezpečí účasť v skupine o postup. Ján Stachura hovorí, že reálny je stále postup do štvrtej ligy.

,,V lige sa chceme dostať čo najvyššie, aj keď odstup prvého družstva tabuľky Radimova od zvyšku ligy je veľký. Prax minulých rokov však ukázala, že postúpiť sa dalo aj z druhého miesta. My oň budeme určite bojovať do posledného kola,“ uzatvára prezident futbalového klubu z kúpeľného mesta.

Text: TK PFK