Futbal: Cez víkend a v pondelok A-tímy PFK všetko vyhrali

Najtesnejšou výhrou sa skončil zápas mužov s Dolnou Krupou, keď rozhodol gól Gulu zo začiatku zápasu. Rovnakým výsledkom skončil pondelňajší domáci zápas starších žiakov proti Topoľčanom, keď o výsledku zápasu rozhodol Samuel Daňhel. Tesne 2:1 vyhrali aj mladší žiaci. Väčšie gólové hody sa udiali v B tíme mladších žiakov, ktorí porazili súpera z Trebatíc 2:7. O päť gólov porazili v domácom zápase proti Považskej Bystrici aj mladší dorastenci a ďalšie druholigové víťažstvo si pripísal aj tím staršieho dorastu, ktorý so súperom vyhral rozdielom triedy 3:0 hetrikom Ozimáka za 8 minút a držia sa na druhom mieste. Muži sa kvôli horšiemu skóre nachádzajú na druhom mieste za Zavarom, ktorý však v prvom domácom zápase sezóny porazili.

6. kolo Dolná Krupá – Piešťany 1:0 (1:0)

Góly: 8. Martin Gula

Zostava 6. kola:   Budka, Lipka (´Štefanka J.), Sekera, Krajčovič, Miškech (´Szabo), Kusý, Beblavý, Štefanka D. (80´. Zelenay.), Glos, Gula, Maraz (´Javorka)

Szilárd Petényi, asistent trénera:  Zápas sme zvládli výsledkovo, avšak dobrý pocit z víťazstva je neúplný. O výsledku rozhodol jediný gól Maťa Gulu hneď v úvode, ktorý nekompromisne krížnou strelou nedal šancu domácemu brankárovi Ďalší priebeh zápasu ovplyvnil festival nepremenených šancí, najmä na našej strane, čo vývoj zápasu mohol dostať do úplne inej polohy, a tak sme museli čeliť dramatičnosti až do samotného záveru, čo otestovalo najmä našu  mentálnu odolnosť. Mrzí ma, že domácim sme ponúkli v niektorých herných situáciach v defenzívnej fáze možnosť skórovať a aj výsledkovo pri lepšej efektivite uspieť. Dôležitý je výsledok a predovšetkým skutočnosť, že niektoré nedostatky sme dokázali prekryť  výbornými ofenzívnymi kombináciami s rýchlym prechodom a  prečíslením až do zakončenia, ktoré boli atraktívne pre diváka.

Starší dorast 7. kolo Piešťany – Považská Bystrica 3:0 (2:0)

Góly: 40., 44., 48. Sebastián Ozimák

Zostava 7. kola:  Červenka (Gavač) – Horil (Chudý), Rusnák, Lenovský, Stanek – Ozimák (Valovič), Prelovský, Polačik, Strelec, Korec (Sedláček) – J. Štefanka

Martin Javorka – tréner: Chlapci zvládli zápas excelentne, dodržali všetko, na čom sme sa pred zápasom dohodli, podali zodpovedný, bojovný a disciplinovaný výkon. Škoda nepremenených ďalších vyložených šancí, výsledok je pre hráčov Považskej Bystrice veľmi priaznivý. Zápas rozhodol strelecky disponovaný Sebo Ozimák, ktorý strelil klasický „hetrik“ v priebehu 8. minút, po dvoch krásnych individuálnych akciách Jurka Štefanku a jednej akcii Jurka Štefanku s Denisom Horilom.

Mladší dorast 7. kolo Piešťany – Považská Bystrica 6:1 (3:1)

Góly: 1., 30 Zdenko Majtényi, 12. Igor Kováčik, 44., 53. Oliver Bušík, 63. Martin Chochuľa – 22. Tobias Gaňa

Zostava 7. kola: Freivald, Krajčo, Valo, Ruľák (Chochula), Ondrejka (Barančík), Glos, Bušík (Holec), Taraba (Siget) Kováčik, Majtényi , Štetka (Sloboda)

Peter Vrábel, tréner: V tomto zápase sme chceli vychádzať zo zabezpečenej obrany, po získaní lopty hrať priamočiaro a viesť naše útoky najmä v krídelných priestoroch. To sa nám počas celého zápasu darilo. Už v 1.min. sme z našej prvej útočnej akcie dali gól (Majtényi). Aj v nasledujúcich minútach sme boli nebezpeční. V 12.min. sme pridali druhý gól (Kováčik) a ďalšie výborné šance zostali nepremenené. Hostia dokázali v 22.min. znížiť zo štandardnej situácie, ale v ďalšom priebehu zápasu našu bránu prakticky neohrozili. Do konca 1. polčasu sa druhýkrát gólovo presadil Majtényi a upravil na polčasových 3:1. Aj v 2.polčase sme pokračovali v dobre hre, z množstva šancí sme premenili ešte tri ( Bušík 2, Chochula) a po dobrom kolektívnom výkone sme zaslúžene vyhrali.

Starší žiaci 7. kolo Piešťany – Topoľčany 1:0 (0:0)

Góly: 48. Samuel Daňhel

Zostava 7. kola:  Maliga – Rolinec(Petényi)  Hlavatý, Urban, Babečka-Vatrt, Kardoš, Labat-Vyhlídal, Daňhel, Modrovič

Cyril Stachura, tréner: Do dnešného zápasu sme vstúpili tak, ako v predchádzajúcich domácich zápasov a už v 30.sekunde išiel Vyhlídal sám na brankára, ale nedokázal skórovať. To akoby predznamenalo, že k zápasu a k šanciam pristúpime ľahkovážne. My sme mali počas celého zápasu prevahu, vypracovali si veľa gólových príležitosti, ale zakončenie bolo slabučké. Hostia sa iba bránili a čakali na nejaký brejk. Celkovo s dnešným zápasom nemôžem vyjadriť spokojnosť. My si potrebujeme urobiť vlastné tempo zápasu a nie sa prispôsobiť tempu súpera.

Mladší žiaci 7. kolo Piešťany – Topoľčany 2:1 (1:1)

Góly: 16. Samuel Hesko, 36. Filip Gregorovič – 14. Jakub Gregorík

Starší žiaci B 4. kolo Prašník – Piešťany 3:2 (1:1)

Góly: 21., 67. Marko Priebracha, 62. Patrik Priebracha – 16. Marek Chobot, 42. Maximilián Martinkovič

Mladší žiaci B 4. kolo Trebatice – Piešťany 2:7 (1:3)

Góly: 3. Tomáš Zurek, 33. Jozef Uváček – 4., 25. Denis Seko, 24. Adam Riegel, 32. Alexander Bajzík, 38. Samuel Suchý, 45. Denis Ružička, 49. Michal Adamčík

MB / TK PFK