Fotku na Marháte si turisti urobia 12 hodín pred koncom roka 2018

V pondelok 31. decembra sa uskutoční tradičný Silvestrovský výstup na Marhát. Bude to už 47. ročník. Na vrchol Považského Inovca sa môžete vydať individuálne po turistických trasách z Piešťan, Nitrianskej Blatnice, Bezovca, Modrovej, Moravian nad Váhom, Hubiny alebo z Havrana.

Prezentácia účastníkov na vrchu Marhát je naplánovaná tradične od 9:00 h do 11:55 h, pričom každý bude odmenený pamätnou medailou. Tešiť sa môžete aj na malé občerstvenie pri táboráku.

Spoločná fotografia je na pláne o 12:00 h. Ak chcete na cestu domov využiť autobus, odvezie vás o 14.30 h z Výtokov do Piešťan. Podujatie organizuje Klub slovenských turistov TJ Bezovec.

Predchádzajúci ročník Silvestrovského výstupu na Marhát bol venovaný spomienke na Jaroslava Böhma – turistu, značkára a dlhoročného spoluorganizátora Blatového pochodu. Práve na toto podujatie sa najviac podobal Silvestrovský výstup na Marhát 2017. Výdatný dážď roztápal napadnutý sneh a ten sa postupne menil na blato.

Aj preto výstup absolvovali len tí najodolnejší. Premočených turistov však pod vyhliadkovou vežou čakala živá hudba v podaní Bandy zlého Vojta a občerstvenie, ktoré pripravili členovia KST TJ Bezovec Piešťany.

Pozrite si fotografie aj 360-stupňové video:

Text, foto a video: Martin Palkovič