Florbalisti a ragbisti sa spojili, vznikla Páv asociácia

FBC Páv Piešťany a RUC Union Piešťany ohlásili spojenie, aby mohli šetriť finančné prostriedky a spoločne pracovať s mládežou. Páv asociácia začala fungovať 1. januára 2016.

Cieľom je neustále napredovanie športu v Piešťanoch – zlepšovanie podmienok pre deti, mládež aj dospelých a s tým spojené aj postupné zlepšovanie výsledkov.

„Výhodnosť tejto fúzie neprofesionálnych klubov je v optimalizácií svojich nákladov. Ako príklad uvediem nákup športového oblečenia ako sú dresy, tenisky, kopačky, trénerské pomôcky a pod. Už tam je možnosť ušetriť až 1 500 eur ak pôjdeme výberovým procesom. Touto fúziou však dokážeme navýšiť objednávacie množstvá a celkovo sa staneme pre dodávateľov zaujímavejší. S tým úzko súvisí aj ponuka pre partnerov, ktorí tak získajú väčší priestor na reklamu a propagáciu,“ vysvetlil Matúš Kromholc z FBC Páv Piešťany.

Podľa jeho slov je v štádiu príprav projekt Páv Academy, ktorý sa zameria na letné tábory pre deti a mládež. „Chceme ísť cestou zábavy a športu. Deti si vyberú, ktorý šport chcú prioritne, ak nie sú rozhodnuté, vyberú si oba (florbal aj ragby). V letnom kempe ich bude čakať množstvo zábavy, turistika, zážitky, ale aj množstvo tréningov, ale aj záverečný turnaj.“

„Filozofia nášho klubu sa sústreďuje na spoluprácu a podporu každej dobrej veci, čo Páv asociácia bez pochýb je. Našim cieľom je poukázať na spoluprácu v športovej oblasti. Veľmi ma potešil profesionálny prístup iniciátora projektu Matúša Kromholca. Pevne verím, že Páv ako všeobecný symbol Piešťan bude v budúcnosti symbolizovať komplexne šport v našom kúpeľnom meste,“ zhodnotil Filip Kráľ z RUC Union Piešťany a dodal: „Osobne pre mňa znamená Páv asociácia začiatok novej éry, nových priateľstiev a spoločných víťazstiev.“

Zdroj: Tlačová správa Páv asociácia