Florbal: Piešťany postupujú do 1. ligy

Na kvalitný výkon v základnej časti sezóny 2015/16, kde sa FBC Páv umiestnil na broznovej priečke, chceli hráči nadviazať v play-off. Neúspech pocítili v semifinále, čo ich posunulo na konečné 3. miesto. Prezídium Slovenského florbalového zväzu však rozhodlo o administratívne posunutie dvoch klubov (Piešťany, Dubnica) z 2.ligy. Automatický postup si vybojoval klub FBK Púchov.

„Úspešné ťaženie ligou nás stálo veľa síl a do play-off sme nastupovali s veľkými ambíciami. Slabší deň na nás padol zrovna v domácom semifinálovom zápase, kde sa nám zranilo až päť hráčov a tak výjazd na odvetu bol už len akousi dohrávkou sezóny. Teší ma, že napriek zaváhaniu nám bola poskytnutá šanca hrať kvalitnú celoslovenskú súťaž,” hovorí prezident klubu Matúš Kromholc.

Dodal, že FBC Páv hľadá aj posily. „Celkovo komunikujeme s piatimi hráčmi. Prestupové obdobie začína 1. júla a aj z tohto dôvodu zatiaľ nebudem konkretizovať o koho sa jedná. Náš klub opúšťajú štyria hráči, ktorí odchádzajú na vysoké školy. Máme v pláne pustiť jedného z našich najväčších mládežníckych talentov na hosťovanie do iného klubu, aby sa mohol rozvíjať aj v juniorskej extralige, keďže túto kategóriu nemáme.”

Klub podľa jeho slov pripravuje niekoľko prevratných noviniek, ktoré bude postupne zverejňovať.

„Na záver by som rád poďakoval hráčom, realizačnému tímu, fanúšikom a v neposlednom rade aj partnerom FBC Páv Piešťany za odhodlanie, nasadenie a neustálu podporu zdvíhať úroveň florbalu v Piešťanoch,” uzavrel Matúš Kromholc.

Text: Tlačová správa, Zdroj: pavpiestany.com Ilustr. foto: Martin Palkovič