Florbal: Páv Piešťany odohrá 1. ligu v Diplomat aréne

Úspešní tím doplnilo niekoľko posíl z extraligy, väčšina hráčov však patrí k domácich odchovancom. Výchove mládeže sa chce FBC Páv Piešťany venovať aj naďalej. Prvý domáci zápas v 1. lige čaká piešťanských florbalistov už v sobotu 10. septembra. Začiatok je o 18.00 h.

Práve postup do vyššej súťaže a sťahovanie sa do Diplomat arény sú najzásadnejšími novinkami, s ktorými FBC Páv Piešťany začína novú sezónu. Vedenie klubu sa v uplynulých mesiacoch zaoberalo najmä hľadaním nových partnerov.

„Oslovili sme viac ako 100 podnikateľských subjektov na území mesta Piešťany a viac ako 60 spoločností na území Slovenska. Vybrali sme si cestu zbierať málo, ale mať radšej viac partnerov,“ vysvetľuje prezident klubu Matúš Kromholc.

Peniaze boli podľa jeho slov investované do bránok a mantinelov pre mládežnícke kategórie. Výchova nových hráčov je totiž aj naďalej prioritou klubu. „Ak chceme naďalej napredovať v kvalite, musíme si vychovávať skúsených a technicky zdatných hráčov,“ dodáva prezident FBC Páv Piešťany.

Dorastenci budú v novej sezóne hrávať zápasy v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina. Mladšie kategórie sú organizované v CVČ Ahoj.

Zdroj: pavpiestany.com