Florbal: Muži z FBC Páv hlásia návrat do ligy

Po ročnej prestávke budú hrať piešťanskí florbalisti v sezóne 2018/2019 druhú regionálnu ligu. Ich ambíciou je postúpiť vyššie. Káder by mali tvoriť odchovanci klubu.

Od začiatku je prioritou FBC Páv Piešťany výchova mládeže, aj preto bolo nutné priniesť obete.

„V tomto prípade to boli muži, ktorí dostali na rok stopku. Vlajkovou loďou sezóny 2017/18 boli teda dorastenci. Začiatok sezóny s novým trénerom Michalom Srncom by sa dal prirovnať k dieselovému motoru. Technika, herný prejav, kondícia a výkon postupne gradoval. Na záver sezóny, posledné tri zápasy, v ktorých sme potrebovali bodovať, aby sme si zabezpečili účasť na majstrovstvách SR, sme zlyhali a prehrali s takmer poslednou Trnavou, čím nám ušiel historický úspech florbalu v Piešťanoch,“ vysvetlil šéf klubu Matúš Kromholc.

Na výborný štart v základnej skupine Slovenského pohára sa dorastencom nepodarilo nadviazať v play off a sériu zbytočných chýb dokázali súperi s prehľadom potrestať. Svoju púť turnajom preto FBC Páv Piešťany v tejto vekovej kategórii ukončil vo štvrťfinále, tesne pred medailovými bránami.

Starší žiaci však na Slovenskom pohári získali bronz. „Pozíciu brankára vo vyššej kategórií na seba prevzal Jakub Korvín z mladších žiakov a jeho snaha i šikovnosť bola ocenená rozhodcami výberom do All Stars tímu, kam sa dostal aj po kvalitnom výkone, náš obranca Sebastián Valentovič,“ uviedol Matúš Kromholc.

Muži síce ligu nehrali, ale na Turnaj legiend v Topoľčanoch sa prihlásili. Pozbieraní hráči z minulej sezóny sa prebojovali od základnej skupiny až do finále play off, kde podľahli kvalitne hrajúcej Trnave. Z turnaja si tak odniesli pekné strieborné miesto.

V sezóne 2018/2019 nastúpia muži opäť do najnižšej 2. regionálnej ligy – Západ a budú sa snažiť vrátiť späť do 1. ligy, čo je celoslovenská súťaž.

„Prihlasovanie do jednotlivých súťaží ešte prebieha, ale najväčšou konkurenciou nám bude pravdepodobne Nitra,“ predpokladá šéf klubu.

Vďaka systematickej výchove mladých hráčov má FBC Páv Piešťany zabezpečený pravidelný prísun vlastných odchovancov. Niektorí už prejavili záujem vrátiť sa do Piešťan z Trenčína, kde hrali juniorskú extraligu.

„Verím, že domáce zápasy, podobne ako i minulý rok, odohráme v Diplomat aréne. Osobne si však myslím, že niekoľko zápasov odohráme aj na Gymnáziu Pierra de Coubertina, pretože v Diplomat aréne budú hrávať zápasy aj piešťanskí hádzanári. Nám to síce skomplikuje fungovanie, ale nijako to neohrozí odohranie všetkých našich súťaží,“ pokračuje Matúš Kromholc.

Jeho poďakovanie patrí všetkým rodičom za časté pomáhanie s odvozmi hráčov, točenie videí, fotografické služby, vysielanie naživo na našom Facebooku a v neposlednom rade aj za prežívanie „každej prehry a výhry spoločne s nami a s vašimi deťmi.“

Veľkú pomoc získal klub aj od Slovenskej chránenej dielne, s. r. o. „Práve vďaka nim sme mohli využívať na cestovanie za zápasmi veľké auto, konkrétne Movano pre 9 osôb. Zároveň nám pomohli zabezpečiť nákup dôležitých dresov pre mladších a starších žiakov. Spoluprácu s nimi si veľmi vážime, pretože bez podpory sa šport robiť nedá,“ uzavrel šéf klubu.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa/FBC Páv