Florbal: Mužov aj juniorov FBC Páv čaká baráž

Druholigoví muži FBC Páv Piešťany počas posledného februárového víkendu nestačili na Púchov a nevyhrali ani v odvete na palubovke súperov. Pre tím to však bola obrovská skúsenosť, tvoria ho totiž najmä dorastenci a juniori do 19 rokov.

Základnú časť 2. ligy mužov odohrali florbalisti FBC Páv Piešťany v dobrej forme, o prvé miesto v tabuľke bojovali s Hlohovcom a Nitrou. Po víťazstve v základnej časti boli do playoff nasadení až v semifinále. Na Púchov však nestačili.

„Mladí chalani sa veľmi rýchlo adaptovali na vyššiu úroveň, a čo ma teší najviac je fakt, že sa dokázali presadiť aj bodovo vo všetkých zápasoch,” zhodnotil základnú časť tréner Michal Srnec a dodal, že káder na jej konci trápili zranenia a piati hráči už do playoff nezasiahli.

„Napriek zraneniam sme boli odhodlaní vyhrať a postúpiť do finále. Bohužiaľ, hneď v prvom zápase, na domácej ploche, sme podľahli Púchovu 10:9, pričom rozhodujúci gól padol sekundu pred koncom. Pre väčšinu hráčov to bolo prvé playoff v živote. Nervozitu z domáceho prostredia bolo po celý čas cítiť. Nehovoriac o tlaku, keďže sme skončili prví v tabuľke. Nedokázali sme si vytvoriť taký náskok, aby sme sa trošku upokojili,“ dodal tréner.

Do Púchova odchádzali Piešťanci s tým, že chcú vrátiť sériu na domácu palubovku. Púchov získal viacero posíl, napriek tomu mu bol FBC Páv dôstojným partnerom.

„Obrannou taktikou sme kontrolovali hru a v následných protiútokoch sme si vypracovali niekoľko vyložených šancí. Strely končili mimo bránky, na tyčkách a na domácom brankárovi. Zápas sme prehrali a púť v playoff sme zakončili v semifinále,“ pokračoval M. Srnec.

Muži tak skončili na 3. mieste a predstavia sa na v baráži o postup do 1. celoslovenskej mužskej ligy, ktorá sa uskutoční koncom apríla v Kežmarku. Juniorov, ktorí v tomto tíme hrajú, ale čaká pre klub oveľa dôležitejšia úloha – baráž o postup do Juniorskej extraligy.

„Chcem poďakovať všetkým hráčom a vedeniu klubu. Máme veľmi kvalitný tím mladých chalanov, ktorí chcú na sebe tvrdo pracovať. Veríme, že skúsenosti, ktoré nabrali v mužskej súťaži zúročia a privedú piešťanský florbal do extraligy juniorov. Držíme im palce,“ uzavrel tréner.

Zdroj: FBC Páv Piešťany