Florbal: FBC Páv Piešťany hľadá pred novou sezónou partnerov

Aj vďaka niekoľkým posilám majú piešťanskí florbalisti ambíciu postúpiť do 1. ligy. Sezóna 2015/2016 pre nich začne v sobotu 17. októbra v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina.

ecobolle3

FBC Páv bude prvýkrát hrávať domáce zápasy v Piešťanoch. Doteraz museli florbalisti cestovať do Serede. „Vďaka tejto zmene sa k nám vrátilo niekoľko odchovancov ako Milan Schwarzbacher, Michal Bugár, Andrej Drgoň a Patrik Slovák. Zároveň sme privítali nového, ale veľmi skúseného hráča z hokejovej extraligy Michala Srnca,“ informoval zástupca klubu Matúš Kromholc a dodal: „Na novú sezónu, ktorú budeme hrať prvýkrát doma v Piešťanoch, pripravujeme aj niekoľko noviniek ako rozdávanie vstupeniek na školách a v centre mesta.“

Domáce zápasy sa budú hrávať vždy o 18.00 h. Podrobný rozpis zápasov nájdu fanúšikovia na plagátoch, kde bude zverejnený aj zoznam partnerov. Práve tých pred novou sezónou klub hľadá. Aj vďaka nim by radi realizovali mestskú ligu, aby podporili športovanie mládeže. „Ďalší rok zvažujeme otvorenie športových tried so zameraním na florbal. O tento šport je enormný záujem, nakoľko ho môžu hrať chlapci aj dievčatá,“ pokračoval Matúš Kromholc.

Aj vďaka posilneniu tímu o bývalých hráčov, ktorí majú skúsenosti z extraligy, má Piešťanský klub reálnu šancu postúpiť do 1. ligy. Napriek zraneniam, ktoré v uplynulej sezóne hráčov trápili, bol FBC Páv dlho na 1. mieste. Nakoniec však jeden prehratý zápas rozhodol o neúčasti v play-off.

brochure Brozura florbal2 brochure

Text: Martin Palkovič Zdroj: FBC Páv

Inzercia
Inzercia