Fico o hokejovej hale: Musíme vyriešiť problém, ktorý sa týka Piešťan

Výstavba tréningového centra pre mladých hokejistov v našom meste je po výjazdovom rokovaní vlády menej reálna. Premiér Robert Fico, ktorý samospráve na tento účel poskytol 1 mil. eur, dnes naznačil, že ich môže poslať do Trenčína.

Piešťany dostali túto dotáciu v decembri 2013, vyčerpať ju mali najneskôr koncom tohto roka. Napriek existujúcej projektovej dokumentácii výstavba stále nezačala. Predpokladané náklady sú totiž vyššie ako suma, ktorú premiér poskytol. Rozdiel by radnica v mestskom rozpočte hľadala veľmi ťažko. Mestská rada preto neodporučila pokračovať v realizácii projektu v tejto podobe.

Nové vedenie mesta preto chcelo premiéra požiadať o viac peňazí aj času na realizáciu. Podľa posledných informácií mu primátor Miloš Tamajka poslal list so žiadosťou o stretnutie, to sa však zatiaľ neuskutdočnilo.

Na otázku redaktora Slovenského rozhlasu o dotácii približne 1 mil. eur pre trenčiansky hokejový štadión dnes v Robert Fico odpovedal: „Musíme vyriešiť jeden problém, ktorý sa týka Piešťan. Do Piešťan boli rozhodnuté finančné prostriedky, ale ešte neboli zrealizované. Uvidíme, či nevieme presunúť tieto finančné prostriedky na tento projekt.“

Dodal, že vláda zatiaľ nemá presný plán obnovy alebo výstavby hokejových štadiónov a bude sa o tom musieť rozprávať s ministrom financií. „Viem, že je tu jeden objem finančných prostriedkov, ktoré ak sa nevyužijú, môžu byť použité v Trenčíne,“ uzavrel premiér.

Tréningové centrum malo slúžiť predovšetkým mladým hokejovým reprezentantom. „Ak by sa od realizácie stavby odskočilo, myslím si, že by to malo pre mesto väčší negatívny dopad, ako len vrátenie dotácii od premiéra Roberta Fica,“ uviedol začiatkom januára pre portál zpiestan.sk šéf ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák, ktorý dal pripraviť projektovú dokumentáciu novej hokejovej haly.

Piešťany podľa jeho slov môžu prísť aj o možnosť organizovať „dva najkvalitnejšie medzinárodné hokejové turnaje juniorov do 18 rokov v Európe.“ (Víťazi posledného z nich – Turnaja Vlada Dzurillu sú na snímke.)

O reakciu na vyjadrenie Roberta Fica sme požiadali hovorkyňu radnice. Stanovisko uverejníme ihneď po jeho obdržaní.

Pozrite si záznam tlačovej besedy po výjazdovom rokovaní vlády v Trenčíne (o Piešťanoch hovorí premiér v jeho závere):

 

Text: Martin Palkovič / Foto: Laco Duračka / Záznam tlačovej besedy: TA3

 

Inzercia