Festival Lodenica sľubuje Olympic aj IMT Smile, ale nie na tradičnom mieste

Tradičné podujatie sa nesťahuje ďaleko, kvôli protiepidemickým opatreniam bude mať obmedzený počet návštevníkov. V programe však napriek tomu organizátori sľubujú veľká mená.

Termín zostáva nezmenený. Festival Lodenica sa uskutoční počas posledného augustového víkendu. Začína už vo štvrtok 27. 8., na kedy je okrem iných naplánovaný aj koncert piešťanskej kapely Slniečko. Ďalší známi hudobníci sa podľa informácií zverejnených na web stránke festivalu prestavia v nasledujúcich dňoch. V piatok sú to napríklad Olympic, IMT Smile a František Nedvěd, v sobotu Peter Lipa, Vidiek a Kamelot.

Organizátori potvrdili, že dodržia aktuálne platné protiepidemické opatrenia a počet návštevníkov bude obmedzený. A tiež to, že podujatie sa prvýkrát vo svojej histórii neuskutoční v kempingu, ale pri reštaurácii Lodenica, v priestore pod valom okolo rieky Váh.

O festival prejavilo prostredníctvom facebookovej udalosti záujem množstvo ľudí, niekoľko dní pred začiatkom podujatia však zo sociálnej siete zmizla. „Nikto si to nevie vysvetliť. Ešte nikdy sa nám nestalo, aby len tak zmizla udalosť na Facebooku. Pre všetkým fanúšikov však máme dobrú správu. Festival sa uskutoční v pôvodnom termíne a vystúpia kapely ako IMT Smile, Olympic, Bukasový Masív, Vidiek a mnoho ďalších,” komentovali situáciu organizátori.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič