Festival Lodenica bude v Červeníku

Jednou z hlavných hviezd festivalu bude legendárna česká kapela Olympic. Nepredstaví sa však v areáli piešťanského autokempingu, ale v amfiteátri v Červeníku.

Po 22 ročníkoch na piešťanskej Lodenici sa mal obľúbený festival folkovej a country hudby vlani konať v Častkovciach. Podujatie naplánované na koniec augusta 2021 však organizátori nakoniec zrušili kvôli problémom s pandemickými opatreniami. Na hromadnom podujatí vtedy totiž mohlo byť iba tisíc ľudí.

„Trenčianska hygiena a opatrenia ma donútili zrušiť podujatie. Z tisíc návštevníkov to nový majiteľ nedokáže odfinancovať. Dúfam, že na budúci rok Lodenica povstane z popola a prekvapíme divákov vychytenými účinkujúcimi. Bola by veľká škoda túto už historickú akciu zrušiť. A nezrušíme. Tešíme sa o rok na stretnutie,“ vyhlásil vtedy Dušan Drobný, dlhoročný organizátor festivalu Lodenica.

Prostredníctvom facebookovej stránky podujatia dnes (2. marca) usporiadatelia oznámili, že pripravujú ďalší ročník. Uskutoční sa 26. až 28. augusta 2022 a vstupenky sú už v predpredaji. Miestom konania bude amfiteáter v obci Červeník. Dôvodom sú problémy s prenájom areálu piešťanského autokempingu, ktorý patrí Ministerstvu vnútra SR.

„Skúšali sme už i na priamo osloviť kompetentných, ale že nie je doba na riešenie takýchto záležitostí. V meste nie je kde, na druhej strane Váhu tiež nie je priestor. Zatiaľ sme zvolili takúto verziu a na rok máme ponuku v jednom mestečku, kde je o Lodenicu veľký záujem. Ale nechcem predbiehať,“ uviedol Dušan Drobný.

Dodal, že v Červeníku je amfiteáter s možnosťou stanovania i s jazierkom. Ide podľa jeho slov o dočasné riešenie, aby „Lodenica nezahynula a nezabudlo sa na ňu“. Lákadlom pre návštevníkov budú napríklad aj westernové jazdy na koňoch.

Text a foto: Martin Palkovič