Festival Grape zmení letisko na hudobné kúpele

Návštevníci multimediálneho podujatia, ktoré sa uskutoční 10. a 11. augusta, by sa mali obliecť ako do kúpeľov. Naznačuje to spot, ktorý dnes zverejnili organizátori. Grape tak upozorňuje na to, vďaka čomu sa Piešťany stali svetoznáme.

Návštevníci 9. ročníka festivalu Grape budú na piešťanskom letisku oddychovať. Festivalový areál im každoročne ponúka množstvo vylepšení, vďaka ktorým sa tam cítia ako na dovolenke. Tentoraz to organizátori zdôrazňujú aj výberom témy podujatia. Podľa reklamného spotu, ktorý dnes zverejnili, ňou sú kúpele.

Jednou z najvýraznejších noviniek je 365-stupňový stage, na ktorom budú interpreti doslova obklopení publikom. Jeho line-up je venovaný žánrom techno, house a deep house. Hudba tam bude hrať takmer bez prestávky.

Najväčšie aktuálne mená svetovej hudobnej scény už niekoľko rokov nie sú jediným ťahákom tohto podujatia. Grape bol vždy ústretový voči cyklistom a podľa Denisy Chylovej z organizačného tímu to inak nebude ani tento rok: „Parking pre bicykle plánujeme aj tento rok, už to berieme viac menej ako samozrejmosť.“

Aj vďaka tomu prichádzajú na piešťanské letisko cyklisti z regiónu, ale i zo zahraničia. Niektorí z nich dokonca využijú príležitosť a na dvoch kolesách si pozrú Piešťany aj širšie okolie.

To, že si usporiadatelia Piešťany vážia, dokázali vlani, keď pri Gymnáziu Pierra de Coubertina nechali zasadiť vzrastlý platan. Jednu z najvtipnejších sprievodných aktivít nazvali Veľká piešťanská. Netradičné dostihy sa uskutočnia aj tento rok.

K hlavným hviezdam festivalu budú patriť britská alternatívna skupina alt-J, írske pop rockové hviezdy Kodaline a legendárna dvojica Lamb. Aj vďaka nim sa piešťanské letisko počas druhého augustového víkendu zmení na hudobné kúpele.

Text: Eva Rohoňová