FestDobréBohunice sa po ročnej pauze vracajú aj s hviezdou svetovej country Luan Parle

O necelé dva týždne sa otvoria brány jedného z najobľúbenejších rodinných festivalov na Slovensku – FestDobréBohunice. V piatok 24. júla sa začne 12. ročník nekomerčného podujatia, ktoré sa snaží zviditeľniť najmä menšinové akustické žánre folk, country, bluegrass, či world music.

Napriek tomu, že nie je tento festival mediálne najznámejší, každoročne ho navštevujú tisícky ľudí nielen zo Slovenska, ale aj susedných Čiech.

„Myslím, že najlepšia a najefektívnejšia reklama je odporúčací marketing. Ľudia, ktorí k nám prišli a páčilo sa im posúvajú správu o festivale ďalej a ja si nesmierne vážim túto podporu,“ priznáva otec festivalu Ivan Cali Podolský.

Práve jemu sa podarilo na Slovensko prilákať naozajstnú country star Luan Parle, ktorá okrem medzinárodných uznaní žne veľké úspechy aj v rodnom Írsku, kde je opäť nominovaná na najlepšiu speváčku. Taktiež získala tento rok nominácie za najlepší song a najlepšie video.

To najlepšie, čo doma máme! Znie motto aj tohtoročných FestDobrýchBohuníc, kde sa počas víkendu predstavia naozaj špičky a legendy týchto žánrov na Slovensku a v Čechách. Z bluegrassovej scény je to nepochybne medzinárodne uznávaný Robert Křesťan & Druhá Tráva, ale taktiež už legendárny Poutníci, či slovenský Candy Floss. Medzi legendy určite patrí aj zoskupenie Hop-Trop, či Allan Mikušek, ktorý na nočnej scéne predstaví aj nové skladby.

„Tešiť sa môžete aj na podľa mňa v súčastnosti najlepšiu slovenskú country skupinu Neznámi, ktorá práve na pódiu v Jaslovských Bohuniciach pokrstí svoj dlho očakávaný album. Krstnou mamou bude práve uznávaná country star Luan Parle,“ dodáva Cali.

Najväčším lákadlom po country star Luan Parle bude určite aj legendárna skupina Buty. Kto by sa netešil na skladby František, alebo Mám jednu ruku dlouhou a ďalšie?

Festival si získal obľubu aj tým, že dáva priestor pomerne menej známym avšak kvalitným kapelám a interpretom a organizátor upriamuje pozornosť práve na zoskupenie Silo a Lampa Svieť!, ktoré v minulosti vyhralo aj Košický Zlatý Poklad. Medzi pesničkármi nebudú chýbať Janko Kulich & Kolegium, Peter Janku, Ľubo Konečný, či Robo Hulej. Stálicami na tomto podujatí je už aj country skupina Veslári, ktorá so zosnulým Petrom Dulom slovenskú country preslávila aj v zahraničí, či Spod Budína, KaTea, PaciPacifik.

Trampskú scénu podporí Trampas a pamätníci si určite spomená aj na Prešporok a ich Tancujúcu Kráľovnú. Príjemný šanzón predviedie sympatická Janais a hudbu z bretónska francúzsko-české zoskupenie Bran.

To však zďaleka nie je všetko. Organizátori si nechávajú v zálohe zopár prekvapení.

Spolu so sprievodnými akciami pre deti i dospelích je tak všetko nachystané na naozaj festdobré podujatie. Navyše už tradične je stanovanie, parkovanie bezplatné a ubytovať sa dá výhodne aj na priľahlom internáte. Novinkou je vernostný program pre návštevníkov, o ktorom sa viac dozviete na web stránke festivalu www.festdobre.sk.

 

Text a foto: Tlačová správa (krátené)

Inzercia